"Οι πρώτες αλλαγές Κορμπεράν στον Ολυμπιακό – Γι’ αυτό δεν ξεκίνησε τον Ελ Αραμπί – Έτσι θα παίζει"!


"Οι πρώτες αλλαγές Κορμπεράν στον Ολυμπιακό – Γι’ αυτό δεν ξεκίνησε τον Ελ Αραμπί – Έτσι θα παίζει"!


Διαφ.


Πώς γύρισε το ματς, οι οδηγίες στους παίκτες και τι θα κάνει στη ρεβάνς! Πώς ο Ισπανός κόουτς κατάφερε από το ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο να… περάσει έστω και λίγο τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Τι θέλει να αλλάξει, τι θα βελτιώσει και ζητάει από τους ποδοσφαιριστές.

Ολυμπιακός: Στο πρώτο παιχνίδι του Κάρλος Κορμπεράν στον ερυθρόλευκο πάγκο αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Σάββας Μαγκαφάς, Κύπριος προπονητής που ήταν στενός συνεργάτης του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού στον Ερμή.



Ποια είναι τα στοιχεία που προσπάθησε να περάσει στο παιχνίδι των Πειραιωτών ο νέος τεχνικός της ομάδας, γιατί δεν έδωσε φανέλα βασικού στον Ελ Αραμπί και τι περιμένει να γίνει στη ρεβάνς;

Οι απαντήσεις από έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα τον Κορμπεράν και έχει συνεργαστεί μαζί του.

“Αυτό έκανε ο Κορμπεράν με την Σλόβαν – Ενέργεια στον πάγκο – Κλειδί η…”

Αυτό που είδα είναι ότι ο Κορμπεράν προσπάθησε να έχει ισοζυγισμένες γραμμές, προσπάθησε να περιορίσει τους χώρους, να μην βγει η ομάδα των αντιπάλων στην κόντρα, του άρεσε και η κατοχή της μπάλας. Ήθελε να χτίσει την επίθεσή του από την άμυνα, άλλοτε με θετικό τρόπο και άλλοτε όχι. Του πιστώνω θετικό πρόσημο με όσα είδα, ενώ και την ενέργειά του στον πάγκο θα την διοχετεύσει στους παίκτες του. Γιατί τον είδα πολύ ενεργητικό στον πάγκο, ζητούσε πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του διαρκώς“, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός προπονητής και στη συνέχεια πρόσθεσε για τη ρεβάνς:

  Λουτσέσκου για.. όλα!

“Σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει, για εμένα από τη στιγμή που μπηκε το γκολ είδα τον προπονητή να βάζει παίκτες για να γυρίσει το παιχνίδι. Πιστεύω ότι μέρα με την μέρα μέσα από τη δουλειά του μαθαίνει περισσότερο τους παίκτες και εκείνοι το ίδιο. Για εμένα το κλειδί της υπόθεσης είναι η επικοινωνία στον αγωνιστικό χώρο σε αυτά που θέλει να εφαρμόσει”.

“Γύρισαν το παιχνίδι οι αλλαγές – Για αυτό δεν έβαλε βασικό τον Ελ Αραμπί”

Ήταν επιτυχημένες και οι αλλαγές του.

“Οι αλλαγές γύρισαν το παιχνίδι, για αυτό και όταν τους μάθει καλύτερα όλους, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για εκείνον. Σίγουρα κέρδισε πράγματα από αυτούς τους παίκτες που έβαλε, δεν είναι παράξενο αν τους δούμε με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη ρεβάνς, γιατί ήταν σημαντική η προσπάθειά τους για να πάρουν αποτέλεσμα”.

Έχει ανοίξει κουβέντα μετά το ματς γιατί δεν είχε στο αρχικό σχήμα τον Ελ Αραμπί και έδωσε φανέλα 11άδας στον Τικίνιο.

“Ίσως ο Κορμπεράν να ήθελε να δει κάτι περισσότερο με τον Τικίνιο βασικό, ίσως μέσα από τις προπονήσεις να είδε όσα ήθελε για την επιθετική γραμμή. Για εμένα δεν είναι λάθος επειδή έβαλε τον άλφα ή τον βήτα, στη φιλοσοφία του ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του να είχε την αλλαγή αν βρισκόταν ο Ολυμπιακός μπροστά στο σκορ. Έχανε όμως, έβαλε τον Ελ Αραμπί και δικαιώθηκε”.

“Για αυτό δεν ήθελε να κάνει παρουσίαση – Έτσι θα παίξει στη ρεβάνς”

Στην Ελλάδα προκάλεσε εντύπωση ότι δεν ήθελε να κάνει παρουσίαση/συνέντευξη Τύπου, για να μην χάσει χρόνο από την προετοιμασία της ομάδας.

  «Φαντασιωνόμαστε μία Εθνική που δεν υπάρχει - Έπρεπε να ξεκινάει βασικός ο Κωνσταντέλιας»

“Είναι πολύ ενεργητικός προπονητής, αφιερώνει πολλές ώρες για να προετοιμαστεί, θέλει να εκμεταλλευτεί κάθε ώρα για το καλό της ομάδας και είμαι σίγουρος ότι αυτό τον βοήθησε για να και μέρα παρά μέρα θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Είναι σίγουρο ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου και με το δείγμα γραφής που υπάρχει ήδη, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τον Ολυμπιακό. Ας μην ξεχνάμε ότι και η Σλόβαν προερχόταν από αποτυχία και ήθελαν να βγάλουν αντίδραση και εκείνοι”.

Τέλος, πείτε μου τι πιστεύετε ότι θα κάνει ο Κορμπεράν στη ρεβάνς.

“Θεωρώ ότι η φιλοσοφία, στον τρόπο και στιλ παιχνιδιού δεν θα αλλάξει κάτι. Θα κάνει την προσπάθεια για κατοχή, να χτίσεις επιθέσεις από την άμυνα, ίσως το γκολ να έρθει στη διάρκεια του αγώνα και όχι στην αρχή. Επίσης, οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο θα έχουν πλεονέκτημα ότι θα έχουν πάρει οδηγίες από τον προπονητή με βάση τη ροή του αγώνα και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός την πρόκριση”. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους… εξέθεσε ο Ελ Αραμπί – Τέλος με Καμαρά, πέντε μεταγραφές – Μόνο αν τα αλλάξει όλα ο Κορμπεράν!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή