Άψιμον! Φωτιά στην Αγιά Σοφιά – Άναψαν φλόγες για τους Ενωσίτες που «έφυγαν» (ΒΙΝΤΕΟ)


Άψιμον! Φωτιά στην Αγιά Σοφιά – Άναψαν φλόγες για τους Ενωσίτες που «έφυγαν» (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.


Δέος το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Οι εξελίξεις τρέχουν στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επισήμως έχει γίνει γνωστό, ότι τα εγκαίνια της OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου 2022, η οποία θα είναι μία ημερομηνία-ορόσημο, καθώς η Ένωση θα σφραγίσει την επιστροφή της στην περιοχή που μεγαλούργησε και «έχτισε» την ιστορία της, κατάκτησε τίτλους και πραγματοποίησε ευρωπαϊκές πορείες. Γι’αυτό ετοιμάζεται μία λαμπρή εορτή, η οποία θα θυμίζει μία μικρή τελετή παρόμοια με αυτές της έναρξης και της λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Δηλαδή θα είναι πολύωρη και θα έχει παρουσιάσεις θεμάτων σχετικών με τις προσφυσικές καταβολές της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού.



Σας είχε ενημερώσει άλλωστε το Sportdog, ότι στην εκδήλωση θα χορέψουν Σέρρα-Πυρρίχιο πάνω από 50 Πόντιοι χορευτές, οι οποίοι ετοιμάζονται για να βάλουν… άψιμον, φωτιά δηλαδή, στη γιορτή που θα διοργανωθεί και για την οποία υπάρχει πυρετός εργασιών στο παρασκήνιο.

 

Την πρώτη φωτιά στο γήπεδο όμως δεν θα τη βάλουν οι πυρριχιστές! Η φωτιά ήδη άναψε στο γήπεδο.

Την πρώτη φωτιά στο γήπεδο όμως δεν θα τη βάλουν οι πυρριχιστές! Η φωτιά ήδη άναψε στο γήπεδο. Τις τελευταίες ημέρες οι Ενωσίτες παρακολουθούν τις εργασίες αποπεράτωσης του γηπέδου, ώστε να είναι έτοιμο μέχρι τα εγκαίνια, με τις αισιόδοξες προβλέψεις να υποστηρίζουν, ότι η OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πιθανότατα να είναι έτοιμη τέλη Αυγούστου, ίσως και να υποδεχτεί την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Βόλο. Εντός του γηπέδου, τα μάτριξ έχουν στηθεί, οι πάγκοι είναι στη θέση τους, τοποθετήθηκαν τα δοκάρια, καθίσματα VVIPs και σουίτες είναι ολοκληρωμένες. Προχωρούν οι εργασίες και εντός του κτιρίου των μουσείων, ειδικά η αίθουσα υποδοχής στο ισόγειο, όπου θα υπάρχει ο ναός της Αγίας Σοφίας, πρακτορείο του ΟΠΑΠ και κάποιοι άλλοι χώροι.

  Δημήτρης Αγραβάνης: "Τα αρνητικά σχόλια είναι καύσιμο για την κορυφή"

Εκτός του γηπέδου διαμορφώνεται η πλατεία του Δικέφαλου του με την τοποθέτηση κυβόλιθων, οι οποίοι θα περικυκλώσουν τους διαδρόμους γύρω από το στάδιο. Στον βόρειο τομέα έχουν προχωρήσει εργασίες για τους αναβαθμούς που θα αποτελέσουν στην ουσία τα σύνορα του χώρου με το άλσος.

Το βράδυ της Παρασκευής (5/8/2022), παραμονή της γιορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, είχαμε και μία πολύ σημαντική συμβολική κίνηση. Στην οροφή των κτιρίων των μουσείων, άναψε η φλόγα στους βωμούς που έχουν στηθεί, με την Ένωση να τιμά τους οπαδούς που «έφυγαν» και δεν πρόλαβαν να μπούνε στο γήπεδο και να δούνε την ομάδα τους να αγωνίζεται ξανά! Και ήταν πολλοί και πολύ ξακουστοί αυτοί που έχασαν το ταξίδι της «Κιβωτού της Ρωμιοσύνης».

Όπως ο Στέλιος Σεραφείδης, ο οποίος στην ουσία ήταν από τους ογκόλιθους που έχτισε την ιστορία της ΑΕΚ. Ακολουθούσε πάντα και παντού την ομάδα μέχρι να φύγει από τη ζωή. Ήταν ένας πραγματικός πυλώνας για τον ενωσίτικο οργανισμό! Μία μορφή που πέρασε στο πάνθεον της κιτρινόμαυρης ιστορίας Γι’αυτό κοσμεί έναν από τους πυλώνες που στηρίζουν το στέγαστρο μαζί με τους Κώστα Νεστορίδη, Μίμη Παπαϊωάννου και Θωμά Μαύρο.

  Έξαλλος ο Μπέος: «Θέλει η πουτ... να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει»

Δείτε το συγκινητικό στιγμιότυπο από το άναμα της δάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή