Όταν ο ΠΑΟΚ προτίμησε Τσόλακ και όχι τον "εκτελεστή" Εράν Ζάχαβι!


Όταν ο ΠΑΟΚ προτίμησε Τσόλακ και όχι τον "εκτελεστή" Εράν Ζάχαβι!



Ο Εράν Ζάχαβι είναι ένας μεγάλος εκτελεστής. Έχει πετύχει 298 γκολ σε 508 ματς στην καριέρα του.

ΠΑΟΚ: Το βράδυ της Πέμπτης απέδειξε για μία ακόμη φορά την εκτελεστική ικανότητά του σημειώνοντας ένα τέρμα που μπορεί να αποδειχθεί το καθοριστικό για την πρόκριση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επί του Αρη.



Ορισμένοι ίσως θυμούνται ότι ο Ισραηλινός εκτελεστής είχε φτάσει κοντά στον ΠΑΟΚ πριν από δύο καλοκαίρια. Τότε που ο ΠΑΟΚ, έχοντας πουλήσει τον Ακπομ, βρέθηκε στο δίλημμα ποιον παίκτη θα έπαιρνε για να αντικαταστήσει τον Άγγλο φορ. Τα ονόματα που έπαιξαν ήταν δύο. Το ένα ήταν ο Τσόλακ που τελικά αποκτήθηκε έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ και με συμβόλαιο 450.000 ευρώ ετησίως και το άλλο ο Ζάχαβι.

Ο 33χρονος, τότε, φορ, είχε μείνει ελεύθερος από την Κινεζική Γκουανγκζού, έχοντας καταγράψει εντυπωσιακές επιδόσεις σε μία τετραετία (103 γκολ και 31 ασίστ, σε 117 ματς). Ωστόσο, λίγο η ηλικία του και λίγο το γεγονός ότι ερχόταν από την Κίνα, έγειρε την πλάτη υπέρ του Τσόλακ που είχε την ταμπέλα του πρώτου σκόρερ του κροατικού Πρωταθλήματος και όντας στα 26 του, θεωρήθηκε επένδυση με προοπτική μεταπώλησης στο μέλλον.

  "Εκπληκτικός Σλούκας, καλό κοουτσάρισμα Αταμάν"

Εχει, όμως, αξία να σημειώσουμε και το εξής: Το όνομα του Ζάχαβι είχε προταθεί από το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας εκείνη την περίοδο, ενώ την υποψηφιότητα του Τσόλακ υποστήριζε ο αθλητικός διευθυντής Όλαφ Ρέμπε. Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε εκφραστεί θετικά και για τους δύο παίκτες, η τελική απόφαση όμως ήταν να αποκτηθεί ο Τσόλακ για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω.

Ο Ζάχαβι είχε προταθεί για 2+1 χρόνια, έναντι 800-850 χιλιάδων ευρώ ετησίως και τελικά κατέληξε στην Αϊντχόβεν για δύο χρόνια (με αμοιβή 700.000 ευρώ ετησίως) καταγράφοντας 38 γκολ και 16 ασίστ σε 79 ματς. Υποθετικά μπορούμε να πούμε πολλά για το πώς θα γραφόταν η ιστορία αν ο ΠΑΟΚ επέλεγε τον Ζάχαβι αντί του Τσόλακ, ωστόσο, εμείς απλά επιλέξαμε να αναφέρουμε γεγονότα και πληροφορίες της κρίσιμης επιλογής φορ εκείνη την περίοδο.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

  Τρομερός Κουέστα! Μπήκε στην ιστορία του Άρη (ΦΩΤΟ)

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

 

Διαβάστε επίσης: