Φέρνει τον… Γάλλο Κρίστενσεν ο ΠΑΟ, κάνει τη διαφορά δημιουργικά – Εξάρι που παίζει ψηλά ο Τσοκάϊ


Φέρνει τον… Γάλλο Κρίστενσεν ο ΠΑΟ, κάνει τη διαφορά δημιουργικά – Εξάρι που παίζει ψηλά ο Τσοκάϊ



Οι Πράσινοι… τρέχουν τελευταία μέρα να ανακοινώσουν δύο παίκτες! Το Sportdog σας παρουσιάζει το προφίλ των δύο ποδοσφαιριστών, τους οποίους ετοιμάζεται να κλείσει ο Παναθηναϊκός για τη μεσαία του γραμμή.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τελική ευθεία για να υπογράψει Τρουιγέ και Τσοκάϊ και το Sportdog, επιχειρεί να καταγράψει τα βασικά χαρακτηριστικά των παικτών που κλείνουν οι Πράσινοι για τη μεσαία τους γραμμή.



Αλέξις Τρουιγέ

Ο 21χρονος αμυντικός μέσος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ρεν. Τον Ιανουάριο του 2021 η Νις αποφάσισε να επενδύσει πάνω του και με σκοπό την εξέλιξή του, τον Αύγουστο του 2021 παραχωρήθηκε δανεικός στην Οσέρ. Όταν η τελευταία, προσπαθούσε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Η περσινή χρονιά, λοιπόν, ήταν ουσιαστικά κι η πρώτη γεμάτη του Τρουιγέ. Και τα πρώτα δείγμα από εκείνον ήταν πολύ καλά. Ο νεαρός άσος πραγματοποίησε συνολικά 28 συμμετοχές με την Οσέρ, βοηθώντας την σημαντικά να πάρει τελικά το χρυσό εισιτήριο για τη Ligue 1. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε τη σεζόν μάλιστα με 1 γκολ και 8 ασίστ, δείχνοντας πως δημιουργικά μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

  Δεν καταλαβαίνουν από ήττες οι ΑΕΚτζήδες

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του τώρα, επαναλάβαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ ότι ο ποδοσφαιριστής μοιάζει αρκετά στον Κρίστενσεν, τον οποίο επίσης προσπάθησε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός από τη Νόρτζελαντ. Ο Τρουιγέ είναι ένα σύγχρονο χαφ που πατάει και στο “6” και στο “8”, ενώ σε σχήματα με τριάδα στο κέντρο έχει καλύψει και τη θέση του αριστερού εσωτερικού μέσου.

Στη μοναδική γεμάτη του χρονιά που έκανε πέρσι με την Οσέρ, έδειξε έφεση στη δημιουργία και την παραγωγή ασίστ και λιγότερο στο γκολ. Πρόκειται για χαφ που του αρέσει να παίρνει πρώτος την μπάλα από τα στόπερ σαν deepline playmaker και από εκεί, να οργανώνει το παιχνίδι καθαρά από τον άξονα. Του αρέσει να παίζει κάθετα, ενώ δεν διστάζει να κάνει μεγάλες μπαλιές για να βρει τους συμπαίκτες του στα άκρα (κυρίως).

Δείτε παρακάτω βίντεο με όσα έκανε πέρσι ο Αλέξις Τρουιγέ στην Οσέρ:

Ένις Τσοκάϊ

Ο 23χρονος Αλβανός είναι κλασικό αμυντικό χαφ, το οποίο όμως μπορεί κιόλας να δημιουργήσει. Πέρσι σε 29 συμμετοχές με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ μοίρασε 8 ασίστ και πέτυχε 1 γκολ, ενώ στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου με τους Κροάτες είχε παίξει βασικός σχεδόν σε όλα τα ματς, προλαβαίνοντας να καταγράψει ακόμα μία ασίστ στο ενεργητικό του.

  Συναγερμός στον Ολυμπιακό λίγες ώρες πριν την Άστον Βίλα

Ποδοσφαιρικά ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομών της Σκεντίγια, με τη Λοκομοτίβα να τον εντοπίζει το 2018 και να τον εντάσσει στην ομάδα U19 του συλλόγου. Ουσιαστικά, δηλαδή, αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν του κροατικού συλλόγου.

Σε επίπεδο χαρακτηριστικών τώρα, ο Τσοκάϊ παρότι μιλάμε για παίκτη που καλύπτει κυρίως το “6”, του αρέσει να ανεβαίνει και πιο ψηλά στο γήπεδο. Μάλιστα, δεν διστάζει να δοκιμάζει το (πολύ καλό) πόδι του από μακριά, έχοντας πετύχει ακριβώς με αυτό τον τρόπο γκολ στην Κροατία. Το γεγονός ότι παίζει σύγχρονα τη θέση του αμυντικού μέσου, αποδεικνύεται και από τις 8 ασίστ που είχε πέρσι στη Λοκομοτίβα.

Παράλληλα, είναι διεθνής με την Εθνική Αλβανίας, αγωνιζόμενος μάλιστα για πρώτη φορά με τα χρώματα της χώρας του στην αναμέτρηση κόντρα στο Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Μουντιάλ (σ.σ. στις 8 Σεπτεμβρίου του 2021), όταν οι Αλβανοί είχαν επικρατήσει τότε εύκολα με σκορ 5-0.

Δείτε παρακάτω βίντεο με τα χαρακτηριστικά του Τσοκάϊ:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: