Τεράστια νίκη για τον αυτοκράτορα Άρη ενάντια στον κάκιστο Παναθηναϊκό – Γερό… χαστούκι! (Vid)


Τεράστια νίκη για τον αυτοκράτορα Άρη ενάντια στον κάκιστο Παναθηναϊκό – Γερό… χαστούκι! (Vid)



 Μετά από τα τραγικά 23΄ στον αγώνα οι πράσινοι… ξύπνησαν και με οδηγό τα τρίποντα και τις καλές άμυνες προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς, ωστόσο στο τέλος έχασαν το ματς από τον τρομερό Άρη.

Ο Άρης υπέταξε με 69-65 τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Α1, θυμίζοντας σε επανάληψη την περσινή του νίκη επί των πράσινων, όταν τότε ο Χάνλαν είχε κάνει… όργια. Και τότε μάλιστα ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπως σήμερα.



Ο Άρης μπήκε πιο συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση και ήθελε να καταστρέψει το παιχνίδι των πράσινων, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός πως δέχθηκε μόλις 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ δεν δέχθηκε ούτε ένα τρίποντο σε εκείνο το σημείο, παίρνοντας και διαφορά 9 πόντων σε ένα αρκετά κακό ποιοτικό ματς.

Το… τσιπάκι της αντεπίθεσης έγινε χάρη σε ένα τρίποντο του Μποχωρίδη με τον Παναθηναίκό να ανατρέπει διαφορά 15 πόντων μέσα σε 3΄ και να πηγαίνει στην τελευταία περίοδο με το σκορ ισόπαλο. Παρόλα αυτά ο Άρης ήταν αρκετά ψυχωμένος και χάρη στους Γκούντγουιν και Νότε πήρε μια τεράστια νίκη ενόψει της συνέχειας βάζοντας σε μπελάδες με το καλημέρα την ομάδα του Ράντονιτς που δεν μπορεί να βάλει με… τίποτα πάνω από 70 πόντους σε αγώνες.

Από την πλευρά των νικητών ο Γκούντγουιν είχε 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, κάνοντας ότι… ήθελε κάτω από την ρακέτα, ενώ ακολούθησε ο Νότε με 13 πόντους, εκ των οποίων οι 9 στην τελευταία περίοδο! Τρομερός και ο Χάγκινς με 11 πόντους και 8 ασίστ, ενώ από το πράσινο ναυάγιο διασώθηκε μόνο ο Γουίλιαμς με 13 πόντους και ο Παρίς Λι με 10 πόντους και 7 ασίστ.

Το ματς:

Το ματς ξεκίνησε με αρκετή ένταση και πάθος από τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι στιγμής είχαν παίξει μόνο ένα επίσημο ματς για το Fiba Europe Cup. Ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Γκούνγουιν στην πρώτη του επίθεση για να απαντήσει ο Γιώργος Καλαϊτζάκης με δίποντο. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκοράρισμα με τον Παπαγιάννη να βρίσκει διαδοχικά καλάθια και τον Άρη να παίρνει σκορ από τους Νότε και Χόρτσλερ. Κάπως έτσι με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου ο Πονίτκα μείωσε σε 11-10. Στη συνέχεια όμως ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, μιας και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 16-15 υπέρ του Άρη και ενώ δεν μπήκε καλάθι το τελευταίο λεπτό.  

  Πού θα δούμε σήμερα το ΑΕΚ-Ολυμπιακός και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
  Άρης – ΠΑΟ | Το κάκιστο 1ο ημίχρονο των ” itemprop=”name” />

Τα πράγματα συνέχισαν να είναι τόσο άσχημα στο πρώτο μέρος και στον ρυθμό της αναμέτρησης από τη στιγμή που με τη συμπλήρωση των πρώτων 4΄ του δεύτερου δεκαλέπτου το σκορ είχε γίνει 22-17 υπέρ του Άρη! Κοινώς οι πράσινοι είχαν βρει μόλις ένα δίποντο σε εκείνο το σημείο με τον Παρίς Λι. Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι είχαν πάρει πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Τολιόπουλο. Ο Άρης συνέχισε να βρίσκει λύσεις και ήταν η ομάδα που πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 29-20 σε ένα αρκετά κακό ποιοτικά ματς, με τον Παναθηναϊκό να γράφει αρνητικό ρεκόρ, μιας και πέτυχε μόλις 5 πόντους (!!!).

  Άρης – ΠΑΟ | Εξαιρετικές συνεργασίες Πονίτκα-Παπαγιάννη” itemprop=”name” />

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εξίσου κακό στην εκκίνησή του για τον Παναθηναϊκό, μιας και οι πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 35-20, στα πρώτα 3΄ σε εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, οι πράσινοι βρήακν το πρώτο τους τρίποντο με τον Μποχωρίδη που έκανε το 35-23 και εκεί ξεκίνησε η πράσινη αντεπίθεση, μιας και ακολούθησε ένα καλάθι του Παπαγιάννη και δύο τρίποντα των Λι και Γκριγκόνις για να πάρει ο Καστρίτης time out με το σκορ στο 39-33 και ενώ απέμειναν 5΄ για την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Μάλιστα κάπως έτσι… λύθηκε το χέρι των πράσινων, αφού βρήκε και εύκολο κάρφωμα του Γουίλιαμς, τρίποντο του Άντριους και ένα ακόμη από τον Λι, με αποτέλεσμα το 35-20 να γίνει σε χρόνο ρεκόρ 42-41. Το πρώτο προσπέρασμα των πράσινων έγινε χάρη σε 2/2 βολές του Ντέρικ Γουίλιαμς, 1΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Αμερικανός συνέχισε να ευστοχεί και να βοηθάει και στην άμυνα με αποτέλεσμα οι πράσινοι να προηγηθούν με 43-45 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Πάντως, ο Άρης πηρε σημαντική ανάσα μιας και ο Τολιόπουλος ευστόχησε σε δίποντο για να κάνει το 45-45. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μπορεί ο Άρης να έκανε το 47-45 χάρη σε καλάθι του Νότε και το 49-58 με τον Γκούντγουιν, ωστόσο οι Ντέρικ Γουίλιαμς και Γκριγκόνις έκαναν το 49-53, αναγκάζοντας τον Καστρίτη να πάρει time out στο 7.30΄. Ο Άρης κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να κάνει το 54-55 χάρη σε 9 πόντους από τους Νότε και Γκούντγουιν, ωστόσο ο Πονίτκα έκανε το 54-57, 6΄ πριν το τέλος του ματς. Η πίεση έγινε ξανά ασφυκτική από τον Άρη, χάρη σε τρίποντο του Νότε, ο οποίος έφτασε τους 12 πόντους σε εκείνο το σημείο, ενώ ακολούθησε και κλέψιμο από τον Χάγκινς για το 59-57, με τον Ράντονιτς να παίρνει τάιμ άουτ σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο.

  Δημοσίευμα... φωτιά για Κάρμο, Ολυμπιακό - Έρχονται εξελίξεις;

Ο Άρης μάλιστα πήρε και διαφορά τριών πόντων με το 61-58 χάρη σε καλάθι του Σανόγκο και ενώ απέμειναν 4΄ για το ματς. Η διαφορά αυξήθηκε και στο +5 με τον Γκούντγκουιν να κάνει ανενόχλητος ένα κάρφωμα και να κάνει το 63-58. Μια πρώτη πράσινη ανάσα ήρθε με τρομερό κλέψιμο του Λι από τα χέρια του Νότε που μείωσε σε 63-60 και στα καπάκια έγινε και παράβαση 8 δευτερόλεπτων από τον Άρη και ενώ απέμειναν 2.20΄. Αυτό το πλήρωσαν μάλιστα ακριβά με τον Γκριγκόνις να κάνει το 63-63 με το τρίτο του τρίποντο. Στη συνέχεια ο Άρης πέτυχε 1/2 βολές με τον Χάγκινς και έβγαλε εξαιρετική άμυνα, μιας και η μπάλα έμινε στα χέρια του Λιθουανού άσου. Ο Άρης έχτισε στην καλή του άμυνα και έκανε το 66-63 με νέο κάρφωμα του Γκούντγουιν και ενώ απέμενε 1΄ για το τέλος του ματς. Η απάντηση ήρθε με κάρφωμα του Παπαγιάννη στα 50 δευτερόλεπτα, ωστόσο ο Χάγκινς με παλικαρίσιο καλάθι έκανε το 68-65 και στη συνέχεια ο Μποχωρίδης υπέπεσε σε βήματα.

Το ματς ολοκληρώθηκε με 1/2 βολές από τον Νότε που διαμόρφωσε το τελικό 69-65!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: