Με σούπεp Μαντζούκα – Καλαϊτζάκη έκανε… σεφτέ στις νίκες με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Με σούπερ Μαντζούκα – Καλαϊτζάκη έκανε… σεφτέ στις νίκες με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)



Κυρίαρχος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League απέναντι στο Λαύριο, με το τελικό 93-70 στο ΟΑΚΑ.

ΠαναθηναϊκόςΛαύριο: Με τους Λευτέρη Μαντζούκα και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να ξεχωρίζουν και να παίρνουν την ευκαιρία τους από τα… μαλλιά, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στο Λαύριο στο ΟΑΚΑ, κάνοντας σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα χάρη στο τελικό 93-70. Με το απίστευτο 60% από το τρίποντο εκτελούσαν οι Πράσινοι στο ημίχρονο (46,7% στο φινάλε), 2/2 εύστοχα σουτ από τα 6.75 ο Γιώργος Παπαγιάννης!



Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Π. Καλαϊτζάκη, Μποχωρίδη, Γκριγκόνις, Ντέρικ Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς στην εκκίνηση του ματς να βλέπει ακόμα και τον BigPapa να ευστοχεί σε… τρίποντο! 

Οι Πράσινοι συγκεκριμένα άρχισαν με 4/4 από τα 6.75 χάρη σε εύστοχα σουτ κατά σειρά των Π. Καλαϊτζάκη (δις), Παπαγιάννη και Γκριγκόνις για το 14-4 του Εξάστερου και το +10 στο παιχνίδι. Κάπου εκεί όμως ο “διακόπτης” των γηπεδούχων έπεσε, με το Λαύριο να αντιδρά και να κάνει σερί 12-0 για το προσπέρασμά του κιόλας με 17-18! Ο Λι μετά από ώρα απάντησε με γκολ-φάουλ για το Τριφύλλι (20-18), που έστω και οριακά τελείωσε το δεκάλεπτο με προβάδισμα ενός καλαθιού.

  Διαλύει Μπασκόνια ο Μπαρτζώκας - Θέλει κι άλλον πλην Ρογκαβόπουλου - 3άρι!

Με ωραίο τελείωμα του Γκουντάιτις κάτω από τη στεφάνη (22-21) έγινε η αρχή στη δεύτερη περίοδο για τον Παναθηναϊκό και με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη λίγο μετά, να φτάνει στα 3/3 τρίποντα και να δίνει αέρα 4 πόντων στην ομάδα του. Οι Πράσινοι εκτελούσαν με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια (σ.σ. 60% τρίποντο στο πρώτο μέρος) και με νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Γκριγκόνις, άνοιξαν τη διαφορά ξανά στο +8 (31-23).

Στο χορό των… τριπόντων μπήκε και ο Λευτέρης Μαντζούκας (36-26), για έναν Παναθηναϊκό που κυριαρχούσε πια στο παρκέ και έφτανε ακόμα και στο +11 από δύο εύστοχες βολές του Πονίτκα (40-29). Ο Μαντζούκας ήταν ο πρωταγωνιστής και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, καθώς με δικό του τρίποντο διαμορφώθηκε το σκορ της ανάπαυλας (52-40).

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Λι στην πρώτη φάση εκτέλεσε και πάλι εύστοχα για τρεις (55-40), με τον Εξάστερο να έχει ξεκάθαρα τον καλύτερό του ρυθμό επιθετικά, απ’ όλα τα επίσημα ματς που είχε δώσει μέχρι τώρα σε Ευρώπη και Ελλάδα. Στην πραγματικότητα αμυντικά ήταν τα περισσότερα θέματα για την ομάδα, η οποία μετά το +15 επέτρεψε εκ νέου στο Λαύριο να τρέξει ένα επιμέρους 9-0 υπέρ του (55-49).

Το τάιμ άουτ του Ράντονιτς σε εκείνο το σημείο αφύπνισε τους Πράσινους, που με Γκουντάιτις και Πονίτκα επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (60-49 και 69-54 για το +15 λίγο αργότερα). Η διαφορά έπειτα από κάρφωμα του Πονίτκα και αμέσως μετά γκολ-φάουλ του Μαντζούκα έφτασε ακόμα και στο +22 (76-54), με το Λαύριο να διαμορφώνει το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Ζάρα (76-57).

  Τσόρμπα: "Μπαλάρα ο ΠΑΟΚ - Του το ’δωσε ο ποδοσφαιρικός Θεός - Αυτός MVP"!

Με την απόσταση των δύο ομάδων να είναι τόσο μεγάλη, η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν ουσιαστικά… τυπική διαδικασία. Ο Ράντονιτς άνοιξε κι άλλο το ροτέισον ρίχνοντας τον Χουγκάζ στο παρκέ, με τον νεαρό πάουερ φόργουορντ να ευστοχεί μάλιστα και σε τρίποντο για το 81-57. Με το τελικό 93-70, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League, στην μακράν πιο πειστική επιθετικά του εμφάνιση στη σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 52-40, 76-57, 93-70.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

  Λαύριο | ΑΠΙΘΑΝΗ πάσα 15 μέτρων του Μποχωρίδη! ” itemprop=”name” />   Λαύριο | Σκόραρε και αποθεώθηκε ο Μαντζούκας” itemprop=”name” />   Λαύριο | Ο Παπαγιάννης ευστοχεί από τα 6.75μ!” itemprop=”name” />   Λαύριο | ” itemprop=”name” />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: