Νέο "μπαμ" από τον Άpη – Μετά τον Παναθηναϊκό "πάτησε" και την ΑΕΚ – Τεράστιο διπλό! (ΒΙΝΤΕΟ)


Νέο "μπαμ" από τον Άρη – Μετά τον Παναθηναϊκό "πάτησε" και την ΑΕΚ – Τεράστιο διπλό! (ΒΙΝΤΕΟ)



Θρίαμβος για τους Θεσσαλονικείς, που έφυγαν από το κλειστό των Λιοσίων με εμφατική νίκη (76-63) κόντρα στην Ένωση.

Ένας ψυχωμένος και σταθερός Άρης, παρά τις σημαντικές απουσίες των Τολιόπουλου και Καββαδά κατάφερε να επιβάλλει τον νόμο του στο κλειστό των Λιοσίων και να φύγει από την Αθήνα με μια μεγάλη νίκη (76-63) απέναντι στην ΑΕΚ, που για δεύτερο σερί παιχνίδι έδειξε κακή εικόνα σε άμυνα και επίθεση.



Οι παίκτες του Καστρίτη έλεγξαν από νωρίς τον ρυθμό και με όπλο την ευστοχία τους από την περιφέρεια (9/17 τρίποντα στο πρώτο μέρος) έφτιαξαν διαφορά. Η Ένωση δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να πλησιάσει στο σκορ και το φινάλε βρήκε τους Θεσσαλονικείς θριαμβευτές στα Λιόσια. Με τη νίκη αυτή οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στο 2-2, την ώρα που η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, υποχωρώντας στο 3-1.

Ο Τσέβεζ Γκούντγουιν με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν σημείο αναφοράς για τον Άρη, κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια. Ο Νόα Χόρχλερ ακολούθησε με 16 πόντους και 4 τρίποντα, ενώ 10 πόντους και 13 ασίστ είχε ο Τζος Χάγκινς.

Από την ΑΕΚ, που απογοήτευσε με την εικόνα της, ο Ακίλ Μίτσελ μέτρησε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς μέτρησε 9.

Ο Άρης κατάφερε να αιφνιδιάσει πλήρως την ΑΕΚ. Ο Νετζήπογλου ανέλαβε δράση, Χόρχλερ και Χάγκινς έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια και οι «κίτρινοι» έχτισαν διαφορά (3-10, 3′). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα με τον Γκούντγουιν (5-16, 5′). Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Η άμυνα ανέβασε στροφές και με τον Πετρόπουλο να δίνει λύσεις η διαφορά μειώθηκε (12-16, 6′). Ο Άρης κράτησε τον έλεγχο και ο Νετζήπογλου ανέβασε τη διαφορά ξανά (14-22, 8′). Τα τρίποντα ήταν σύμμαχος των φιλοξενούμενων, φτάνοντας και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (15-25, 9′). Ο Παπαδάκης έγραψε τον επίλογο της πρώτης περιόδου με τρίποντο για το 18-25.

  Αυτόν πιστεύει πολύ ο Κόντης και τον ξεκινάει βασικό με Ολυμπιακό!

Η ΑΕΚ έδειξε σφυγμό στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά με τον Μάντσεν (23-29, 13′). Ο Ουίλιαμς μπήκε στην εξίσωση και με τρίποντο ροκάνισε τη διαφορά (26-33, 14′). Ο Άρης όμως είχε το μομέντουμ και τον έλεγχο του αγώνα. Νότε και Χόρχλερ ανέλαβαν δράση και η ομάδα του Καστρίτη «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 17 πόντους (28-45, 17′). Η ΑΕΚ αντέδρασε και πάλι μέσα από την άμυνά της. Ο Μίτσελ βγήκε μπροστά επιθετικά και η Ένωση μείωσε σε 36-47 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να μαζέψει τη διαφορά, αλλά ο Άρης είχε απαντήσεις και με τον Νότε ανέβασε τη διαφορά (38-51, 23′). Ο Γκούντγουιν έγινε αιχμή του δόρατος για τον Άρη και οι «κίτρινοι» ανέβασαν ξανά τη διαφορά (40-55, 25′). Η ΑΕΚ αντέδρασε, ανεβάζοντας την ενέργεια στην άμυνα. Η Ένωση με επί μέρους 8-2 μείωσε ξανά με τον Μίτσελ (48-57, 26′). Ο Μίτσελ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και η ΑΕΚ μείωσε ακόμα περισσότερο (50-57, 28′). Ο Άρης άντεξε στην πίεση της Ένωσης και βρήκε λύσεις με Νότε, Χόρχλερ και Σανόγκο (50-63, 29′). Ο Μάντσεν κάρφωσε με δύναμη και έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου για το 52-63.

  Απρόσμενη εξέλιξη στην Μπράιτον!

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει με τον Ξανθόπουλο, αλλά ο Άρης κράτησε τον έλεγχο με τον Χάγκινς (56-68, 33′). Ο ΜακΓκριφ μείωσε, αλλά ο Άρης κρατούσε τα ηνία και μαζί τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (58-70, 35′). Φρέιζερ και Στρέλνιεκς μείωσαν προσωρινά, αλλά ο Χάγκινς ανέλαβε ξανά δράση για το +12 του Άρη (62-74, 38′). Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πλησιάσει, ο Άρης κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα με ευκολία και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη στο κλειστό των Λιοσίων, υποχρεώνοντας την Ένωση στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 36-47, 52-63, 63-76.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

  ΑΕΚ – Άρης | Αστόχησε σε λέι απ… προθέρμανσης ο Φρέιζερ!” itemprop=”name” />   ΑΕΚ – Άρης | Απίστευτο σουτ… "προσευχή" του Φίλιου!” itemprop=”name” />   ΑΕΚ – Άρης | Ξέφρενος ρυθμός και στις δύο πλευρές του παρκέ” itemprop=”name” />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

 

Διαβάστε επίσης: