Απίθανη ματσάρα! – Με ιστορικό Ρονάλντο και την… ψυχή στο στόμα νίκησε η Πορτογαλία τη Γκάνα (Vid)


Απίθανη ματσάρα! – Με ιστορικό Ρονάλντο και την… ψυχή στο στόμα νίκησε η Πορτογαλία τη Γκάνα (Vid)



Η Πορτογαλία των Σάντος και Ρονάλντο πήρε μια σπουδαία νίκη ενάντια στην Γκάνα με τον Ρονάλντο να σκοράρει σε πέμπτο διαφορετικό Μουντιάλ.

Σε ένα συγκλονιστικό ματς η Εθνική Πορτογαλίας κέρδισε με 3-2 την αρκετά μαχητική Γκάνα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 65΄ ο αγώνας ήταν στο… 0-0! Όμως ο Κριστιάνο κέρδισε πέναλτι στο οποίο και ευστόχησε, για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα ο Αγιού και μέσα σε 2΄ η Πορτογαλία βρήκε δύο γκολ με τους Ζοάο Φέλιξ και Λεάο, χάρη στη δημιουργία του εξαιρετικού Μπρούνο Φερνάντες.



Ένα γκολ του Μπουκαρί στο 88΄ έδωσε σημαντικές ελπίδες στους Αφρικανούς, μιας και δόθηκαν 9΄ καθυστερήσεων, ωστόσο στο τέλος πανηγύρισε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Οι Γκανέζοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ινιάκι στο… 101΄ του αγώνα, ωστόσο στο τέλος χαμογέλασε ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

Όλα είναι ορθάνοικτα στον συγκεκριμένο όμιλο, μιας και Πορτογαλία βρίσκεται πρώτη με 3 βαθμούς, ενώ η Νότιος Κορέα και η Ουρουγουάη έχουν από έναν πόντο. Την δεύτερη αγωνιστική που θα κρίνει πολλά, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη, ενώ η Γκάνα την Νότια Κορέα σε ένα ματς που οι Αφρικανοί θα θέλουν μόνο τη νίκη για να παίξουν την πρόκριση με την Ουρουγουάη την τρίτη αγωνιστική.

Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο

Κερδίζοντας πέναλτι από την ανατροπή του Σαλισού, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε στο 65′ το 1-0 για τους Ίβηρες.

Έτσι, μετά τα γήπεδα της Γερμανίας (2006), της Νότιας Αφρικής (2010), της Βραζιλίας (2014) και τη Ρωσίας (2018), σκόραρε και στο Κατάρ γράφοντας ιστορία, μιας και είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ.

  Νικολακόπουλος: "Την Κυριακή θα ξέρουμε πολλά για τον τίτλο"

Το ματς: 

 

Στην αρχή του αγώνα η Γκάνα έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά από νωρίς, ωστόσο οι Πορτογάλοι μπήκαν αρκετά δυναμικά στο ματς. Στο 5΄ ο Οτάβιο έκανε ένα κακό σουτ, με τους Γκανέζους να… απαντούν με ένα σουτ που δεν δυσκόλεψε τον Ντιόγκο Κόστα στο 8΄. Στο 10΄ ήρθε η ώρα του Κριστιάνο Ρονάλντο για να μπει στην εξίσωση του ματς,  ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και δεν πρόλαβε να γίνει όσο απειλητικός όσο θα ήθελε εξαιτίας ενός κακού κοντρόλ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε για να… σηκώσει τοίχος στον έμπειρο φορ ο Ζίγκι!

  Γκάνα | Ο Ζίγκι ύψωσε τείχος απέναντι στον Ρονάλντο” itemprop=”name” />

 Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ  πήρε και μια κεφαλιά από κοντά στο 13, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 27΄΄ο Σοάο Φέλιξ όντας ανενόχλητος έκανε ένα τραγικό σουτ. Λίγο αργότερα ο Κριστιάνο έβαλε γκολ, ωστόσο ακυρώθηκε, μιας και δόθηκε επιθετικό φάουλ. Το πάθος των Γκανέζων στην άμυνα δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα του Σάντος στο πρώτο μέρος.

  Γκάνα | Ακυρώθηκε το γκολ του Ρονάλντο για φάουλ στην αρχή της φάσης” itemprop=”name” />

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γκανέζοι έδειχναν να πατούν καλύτερα και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 53΄ με ένα κάκιστο σουτ του Σαμέντ. Μάλιστα, στο 55΄ απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Κούντους, ο οποίος έκανε ένα τρομερό σουτ, ωστόσο η μπάλα πήγε λίγο άουτ από την εστία του Ντιόγκο Κόστα. Την ώρα που οι Γκανέζοι πατούσαν καλύτερα, ο Κριστιάνο κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε για το 1-0 στο 65΄!

  Ολυμπιακός: Δεν πετάει για Βαρκελώνη ο Παπανικολαόυ!
  Γκάνα | 1-0, ΙΣΤΟΡΙΚΟ γκολ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο! ” itemprop=”name” /> Κριστιάνο Ρονάλντο! ” itemprop=”description” />

Κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα! Πάντως η χαρά των Πορτογάλων δεν κράτησε πολύ.

  Γκάνα | 1-1, ο θρυλικός Αγιού ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ!” itemprop=”name” />

Στο 71΄ ο τρομερός Κούντους έστειλε το πρώτο μήνυμα στην πορτογαλική άμυνα, με τον Κόστα να αποκρούει στο 73΄ ο ίδιος παίτκης σέντραρε, με τον Ντανίλο Περέιρα να κάνει κακή απομάκρυνση και τον Αγιού να μην συγχωρεί το λάθος των Πορτογάλων για το 1-1. Στο 78΄ ο Ζοάο Φέλιξ έκανε το 2-1, μετά από τρομερή κάθε μπαλιά του Μπρούνο Φερνάντες για να δώσει τέλος στο… θρίλερ ο Λεάο στο 80΄ που έκανε το 3-1 χάρη σε νέα ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες. Οι Γκανέζοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς, μιας και ο Μπουκαρί έκανε το 3-2 στο 88΄! Ο άσος της Γκάνας ήταν ανενόχλητος μέσα στην άμυνα της Πορτογαλίας και δεν λάθεψε με την κεφαλιά του.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 101΄ και ενώ ο Ινιάκι Γουίλιαμς έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-3.

Οι συνθέσεις

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες, Οτάβιο, Φερνάντες, Φέλιξ, Ρονάλντο, Μπ. Σίλβα

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού, Τζικού, Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ, Πάρτεϊ, Κουντούς, Γουίλιαμς, Α. Αγιού

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: