"Έρχεται στόπερ ηγέτης… ξένο σώμα ο Σισέ – Μπορεί το πρωτάθλημα – Τους στέλνει στον Ολυμπιακό β’"!


"Έρχεται στόπερ ηγέτης… ξένο σώμα ο Σισέ – Μπορεί το πρωτάθλημα – Τους στέλνει στον Ολυμπιακό β’"!



Οι δύο μεταγραφικές προτεραιότητες και οι πέντε παίκτες που φεύγουν. Τι κατάφερε να βελτιώσει στους Πειραιώτες ο Μίτσελ στην διάρκεια της προετοιμασίας, ποιες θα είναι οι αλλαγές σε ρόστερ και ενδεκάδα και ποιο το status πλέον των Μαρσέλο και Φορτούνη.

Ολυμπιακός: Όλα τα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων αυτό το διάστημα, μετά την ολοκλήρωση της μίνι-προετοιμασίας στην Ισπανία, αναφέρθηκε μέσω του sportdog ο Παναγιώτης Ραμαντάνης, δημοσιογράφος που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.



Ποιες ήταν οι αλλαγές του Μίτσελ, ποιοι τα πήγαν καλά, ποια είναι τα επόμενα κοψίματα και ποιες είναι οι μεταγραφές που θα έρθουν για να ενισχύσουν το ρόστερ; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

“Όσα άλλαξε ο Ολυμπιακός στην Ισπανία – Γκολ όχι μόνο λόγω κόπωσης – Σε αυτό βασίστηκε ο Μίτσελ

Παναγιώτη, ποια είναι η εικόνα που σχημάτισες από την παρουσία τού Ολυμπιακού στην Ισπανία;

“Ένας εντελώς διαφορετικός Ολυμπιακός στην Ισπανία. Όχι λόγω προσώπων, αλλά κυρίως λόγω διάθεσης ή και σκέψεις αν θες να το πούμε λίγο πιο… απλά, στον αγωνιστικό χώρο. Δεν νομίζω ότι αυτό που κρατάω έχει να κάνει κυρίως με τις διαφορετικές ασκήσεις στις προπονήσεις, αλλά με την όρεξη και τη διάθεση που υπάρχει από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Σαν να έχει αλλάξει τελείως το κλίμα και να βλέπω ένα winning mentality το οποίο έλειπε στην αρχή της χρονιάς. Γιατί τα γκολ που δεχόταν ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις, δεν είχαν να κάνουν μόνο με την κόπωση”.

Τι έχει αλλάξει ο Μίτσελ αυτό το διάστημα, με βάση και τα φιλικά της ομάδας;

“Ο Μίτσελ έχει βασιστεί σε δύο πράγματα. Το ψυχολογικό κομμάτι και τη φυσική κατάσταση. Στο πρώτο αν κρίνουμε την αρχή της χρονιάς, παίρνει άριστα, γιατί όπως σου είπα και πριν έχει αλλάξει το κλίμα. Στο δεύτερο φαίνεται εδώ και καιρό ότι ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει και δουλεύει με σωστό τρόπο. Τέτοιο ώστε οι αθλητές της ομάδας να μην «καούν» και να είναι έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο. Πιστεύω ότι θα δούμε τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν ψηλά, όπως και στην πρώτη θητεία του Μίτσελ“.

“Άλλο πρόσωπο Μαρσέλο και Φορτούνης – Δεν θα είναι άμεσα βασικοί – Μέσα στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι Μαρσέλο και Φορτούνης φάνηκε ανεβασμένοι – Τι λέει η δική σου πληροφόρηση και τι περιμένεις στο εξής για την 11άδα;

  Σερφ για Σλούκα: Σ’αυτά τα παιχνίδια τέτοιοι παίκτες δείχνου

“Πράγματι ο Μαρσέλο και ο Φορτούνης παρουσίασαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Ειδικά ο πρώτος, γιατί δεν ήταν και λίγα τα σενάρια που τον θέλανε εκτός ομάδας, αν και δεν είχε υπάρξει τέτοιο θέμα στον Ολυμπιακό. Δείχνει ανεβασμένος ο Βραζιλιάνος και νομίζω είναι περιττό να πω το τι μπορεί να προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο άμα πιάσει έστω και ένα 50% των δυνατοτήτων του. Ο Κώστας από την άλλη, με τη δουλειά που κάνει και τα δείγματα που δείχνει στις προπονήσεις και τα φιλικά, είναι σαν να έχει αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς και είναι έτοιμος να παίξει. Τώρα Γιώργο, δεν βλέπω με την έναρξη του πρωταθλήματος να ξεκινάνε βασικοί. Θα δώσω ένα προβάδισμα στον Μαρσέλο, αλλά θεωρώ ότι και οι δύο θα κάνουν τα πάντα για να δείξουν στον Μίτσελ ότι μπορούν να γίνουν ηγέτες της ομάδας”.

Παρότι στο -12 κανένας δεν λέει ρητά ότι ο Ολυμπιακός είναι εκτός πρωταθλήματος. Άρα είναι μέσα στη διεκδίκηση; 

“Θεωρώ πως ναι. Γενικά είμαι πάντα της άποψης ότι από τη στιγμή που δεν έχει τελειώσει κάτι μαθηματικά, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει μία ομάδα στη διεκδίκηση του τίτλου. Προφανώς με την έναρξη του δευτέρου γύρου, ο Ολυμπιακός ξεκινάει από δύσκολη θέση και πρέπει να ανέβει ένα βουνό, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν και τα πλέι οφ στη μέση, όλα είναι πιθανά”.

“Αυτούς θα κόψει ο Μίτσελ – Σισέ, Κούντε, Ουί Τζο – Εκεί θα κάνει μεταγραφές”

Ποια είναι τα επόμενα κοψίματα που περιμένεις, μετά και την εμπειρία τη Ισπανίας;

  Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: "Αιχμές" για τον Άρη!

“Εδώ μου βάζεις δύσκολα. Γιατί ο Μίτσελ θα κόψει και άλλους παίκτες από αυτούς που πήρε στην Ισπανία και οι περισσότεροι του άφησαν καλή εντύπωση. Μάλλον οι Νταμπό και Λάιντνερ θα επιστρέψουν στη Β’ ομάδα και κρατάω και μία μικρή επιφύλαξη για τον Μπόουλερ, γιατί δεν έπαιξε στο τελευταίο φιλικό. Το ότι είναι δανεικός χωρίς οψιόν, ίσως παίξει τον ρόλο του, αλλά ήταν καλός στις προπονήσεις. Για τους «Μουντιαλικούς» τώρα, με εξαίρεση τον Ιν-Μπεόμ, δεν ξέρω κατά πόσο θα δούμε τους Σισέ, Κούντε και Ουί-Τζο να αγωνίζονται στον δεύτερο γύρο”.

Με βάση τα κοψίματα, πού χρειάζεται ενίσχυση/σε ποιες θέσεις θα έρθουν παίκτες;

“Μεγάλη ανάγκη για στόπερ και εξτρέμ. Θεωρώ ότι είναι οι δύο θέσεις που καίγεται να βρει παίκτες ο Ολυμπιακός. Ιδικά έναν σέντερ μπακ, καθώς ο Σισέ είναι ξένο σώμα πλέον, ο Μπα μόνιμα τραυματίας και ο Σωκράτης προέρχεται από τραυματισμό. Χρειάζεται κάποιος έμπειρος παίκτης, που θα μπορεί να γίνει ηγέτης της άμυνας. Όσο για τη θέση του εξτρέμ, νομίζω λίγο πολύ όλοι ξέρουν ότι τα τελευταία χρόνια λείπει ένας καλός παίκτης που θα κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα και θα παίζει πάνω στη γραμμή. Τέτοια χαρακτηριστικά έχει ο Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά δυστυχώς για αυτόν και τον Ολυμπιακό, είναι σχεδόν σε μόνιμη βάση τραυματίας”.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το deal για Παναιτωλικό – “Μαρινάκης Νο2” ο Καμίνσκι – Αγοράζει και δεύτερη μεγάλη ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: