Μέγα κάζο για ΠΑΟΚ – Στον… κουβά 3.5 εκατομμύρια Σαββίδη – Αποτυχία με τον "νέο Λούκας Πέρεθ"!


Μέγα κάζο για ΠΑΟΚ – Στον… κουβά 3.5 εκατομμύρια Σαββίδη – Αποτυχία με τον "νέο Λούκας Πέρεθ"!



Αντί για τα μεγαλεία της Άρσεναλ, κατέληξε να παίζει στη Γ’ Εθνική! Είναι μία από τις χειρότερες επενδύσεις της εποχής Σαββίδη στον Δικέφαλο. Ένας παίκτης που τον πίστεψαν πάρα πολύ, του έδωσαν ευκαιρίες, όμως δεν είχε το… μέταλλο για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, παρά το ταλέντο του.

ΠΑΟΚ: Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του βρήκε ο Λέο Ζαμπά, μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο πριν από λίγο καιρό. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σάο Μπερνάρντο, δηλαδή την ομάδα της Βραζιλίας που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορίας του πρωταθλήματος στη χώρα του καφέ!



“Χαίρομαι που επέστρεψα στη Βραζιλία και χαρούμενος που θα αγωνιστώ ξανά στο πρωτάθλημα Παουλίστα. Ευχαριστώ την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου της Σάο Μπερνάρντο για την ευκαιρία. Γνωρίζω τη δουλειά του και μόλις έμαθε ότι το συμβόλαιό μου είχε τελειώσει στον ΠΑΟΚ με πήρε τηλέφωνο. Με είχε ήδη καλέσει για να έρθω στο περσινό πρωτάθλημα Παουλίστα, αλλά είχα ακόμα συμβόλαιο εκεί και δεν υπήρχε περίπτωση να έρθω» σημείωσε και τόνισε: «Η ομάδα είναι συνεχώς σε ανοδική πορεία και νιώθω ήδη πολύ καλά με την ομάδα. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα είτε με γκολ είτε με ασίστ για να συνεχίσει τις επιτυχίες”, ανέφερε στο μήνυμά του.

  Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: "Αλλάζει πλάνο ο Μπαρτζώκας"

Η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του Ζαμπά για να βρεί σε τόσο χαμηλή κατηγορία, για αυτό και το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Κώστα Σφήκα, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα.

“Προβλήματα στον ΠΑΟΚ – Αντίπαλος με Παλμέιρας, Σάντος, Σάο Πάουλο – Σε κατιούσα η καριέρα του”

Γιατί, τελικά, μπορεί με την απόφασή του να βρεθεί σε ομάδα της τρίτης κατηγορίας, να μην βγει χαμένος όσον αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

“Και στον ΠΑΟΚ είχε προβλήματα. Η Βάσκο Ντα Γκάμα ήταν στη Β΄ εθνική όταν τον πήρε και δεν είχαν πάει καλά την πρώτη χρονιά. Φέτος που ανέβηκαν, δεν τον είχε βάλει σχεδόν καθόλου”, σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

  ΠΑΟΚ | 0-1 στην αντεπίθεση ο Ζαμπά εκτελεί τον Γκαραβέλη” itemprop=”name” />

Πώς είναι το ποδόσφαιρο στην τρίτη κατηγορία;

“Αυτή είναι η ομάδα είναι νέα, δεν έχει μεγάλη ιστορία. Δεν έχει παίξει ούτε στη Β΄ Εθνική. Αλλά αυτές οι κατηγορίες είναι λίγο πιο χαλαρές. Παρόλα αυτά μπορεί να ξαναβγεί στον αφρό”.

Με ποιον τρόπο;

“Με τη Σάο Μπερνάρντο παίξει στο Παουλίστα, που είναι περιφερειακό πρωτάθλημα – Η οργάνωση των πρωταθλημάτων στη Βραζιλία είναι διαφορετική. Άρα θα έχει αντιπάλους τις Σάο Πάουλο, Παλμέιρας, Κορίνθιανς και Σάντος, άρα θα έχει ευκαιρία για να τον δουν. Αλλά προφανώς είναι σε κατιούσα η καριέρα του”.
Πώς έφτασε στον ΠΑΟΚ ο… νέος Λούκας Πέρεθ

Στα 20 του, ο Λέο Ζαμπά βρισκόταν στην Άκχματ Γκρόζνι, σε μια επιλογή ρίσκου που είχε κάνει όταν αποφάσισε να φύγει από την Κορίνθιανς. Η Ρωσική ομάδα τον απέκτησε ενώ ήταν μέλος της εθνικής Βραζιλίας κάτω των 20 ετών, ποντάροντας πως ο Ζαμπά βρισκόταν στο ξεκίνημα μιας λαμπρής καριέρας.

  "Έσκασαν" επιστροφές στην ΑΕΚ εν όψει Παναθηναϊκού

Οι ασπρόμαυροι, σε μα εποχή που είχε γίνει παράδοση η απόκτηση ποδοσφαιριστών από το Ρωσικό πρωτάθλημα, προχώρησε στην αγορά τον Λέο Ζαμπά, με ένα ποσό που άγγιζε τα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ. Οι προσδοκίες ήταν ανάλογες όχι μόνο του ποσού που δαπανήθηκε αλλά και της μέχρι τότε πορείας ο Λέο Ζαμπά.

Κάποιοι, μάλιστα είχαν θυμηθεί την περίπτωση του Λούκας Πέρεθ, του Ισπανού επιθετικού που είχε βρεθεί στην Καρπάτι Λβιβ και μέσω ΠΑΟΚ «ανέστησε» την καριέρα του και βρέθηκε μέχρι την Άρσεναλ, με τον «Δικέφαλο» να βγαίνει οικονομικά κερδισμένος καθώς είχε πάρει χρήματα τόσο από την πώλησή του στην Λα Κορούνια όσο και από την μετέπειτα πώλησή του στην Άρσεναλ. Τελικά, αντί για τους «κανονιέρηδες» της Αγγλίας, κατέληξε στην Τρίτη κατηγορία Βραζιλίας!

  ΠΑΟΚ | ΓΚΟΛ 0-2″ itemprop=”name” />

<meta content=”Στο 47″ ο=”” Λεό=”” Ζαμπά=”” με=”” κοντινό=”” πλάσέ=”” κάνει=”” το=”” 2-0=”” για=”” τν=”” ΠΑΟΚ“=”” itemprop=”description”>

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr



ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: