Κίνηση ματ Αλαφούζου για πρωτάθλημα – Ραντεβού με δύο Έλληνες – Οι 2+2 που φεύγουν από τον ΠΑΟ!


Κίνηση ματ Αλαφούζου για πρωτάθλημα – Ραντεβού με δύο Έλληνες – Οι 2+2 που φεύγουν από τον ΠΑΟ!


Διαφ.


Το μεγάλο συμβόλαιο και οι πρώτες αποχωρήσεις από το Τριφύλλι. Ποιοι αναμένεται να συναντηθούν άμεσα με τον ιδιοκτήτη για να υπογράψουν και ποιοι είναι πολύ κοντά στην έξοδο. Το Sportdog αναλύει.



Παναθηναϊκός: Το έχουμε επισημάνει καθαρά αρκετές φορές, ότι σύντομα το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του Δημήτρη Κουρμπέλη θα έρθει στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό. Μετά τις υπογραφές με Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Αϊτόρ, άλλωστε, η προσδοκώμενη συμφωνία και με τον αρχηγό θα ολοκλήρωνε ιδανικά το καρέ των deals.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε και υπάρχει ακόμα φυσικά αμοιβαία διάθεση να δώσουν τα χέρια και να συνεχίσουν μαζί. Γι’ αυτό, προσεχώς, αναμένονται εξελίξεις. Με βάση το τρέχον συμβόλαιό του ο “Κούρμπε” αμείβεται ετησίως με περίπου 550 χιλ. ευρώ και δεδομένα, ενδεχόμενη νέα συμφωνία θα αποφέρει προφανώς και περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό του διεθνούς χαφ.

Ταυτόχρονα, πρόθεση για πρόωρη επέκταση υπάρχει και για τον σούπερ φέτος Ιωαννίδη, παρότι το δικό του συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024. Από την ΠΑΕ θέλουν να επιβραβεύσουν τον Έλληνα φορ για την φανταστική χρονιά που κάνει και τη συνεχή αγωνιστική του βελτίωση, δίνοντάς του φυσικά πιο γενναιόδωρες αποδοχές σε σχέση με τις 120 χιλ. ευρώ ετησίως που έχει λαμβάνειν τώρα.

Μετά τον Κουρμπέλη όμως τι; Τι θα γίνει, δηλαδή, με τους υπόλοιπους των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν σε τρεις μήνες; Μιλάμε συγκεκριμένα για τους Αχιλλέα Πούγγουρα, Σβόνιμιρ Σάρλια, Φακούντο Σάντσες και Βασίλη Ξενόπουλο. Δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί καθόλου το ενδεχόμενο ν’ αποτελέσουν και οι τέσσερις παρελθόν.

  Ατάκα Αθανασίου: "Δεν καλύπτει τις ανάγκες του ΠΑΟ το Πανθεσσαλικό - Μια θέση ανοιχτή για την 11άδα με ΠΑΟΚ"!

Για την ακρίβεια μοιάζει σχεδόν απίθανο να συνεχίσουν στα πράσινα ειδικά οι Σάντσες και Ξενόπουλος. Με Βαγιαννίδη και Κώτσιρα στα δεξιά της άμυνας ο Αργεντινός μπακ δεν θα έχει καθόλου χρόνο στο ροτέισον, γεγονός που οδηγεί στο να μην γίνει καν ίσως κουβέντα παραμονής. Από την άλλη, ο Ξενόπουλος δεν πρόκειται ν’ αναβαθμιστεί από το ρόλο του τρίτου τερματοφύλακα και το πιθανότερο, είναι ν’ αναζητήσει σε άλλη ομάδα της Super League το μέλλον του. Το μόνο σενάριο να έμενε ο Έλληνας πορτιέρο, θα ήταν για να συνεχίσει να αγωνίζεται με τον Παναθηναϊκό Β’. Αλλά κι αυτό δύσκολο φαντάζει αυτή τη στιγμή.

Πάμε τώρα στους δύο στόπερ. Ό,τι άποψη κι αν έχει κανείς για τους Πούγγουρα και Σάρλια, η αλήθεια είναι ότι αποδείχθηκαν τίμιοι όποτε κλήθηκαν ν’ αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας. Ειδικότερα στην αρχή μάλιστα αποτέλεσαν το βασικό δίδυμο, όταν και ο Σένκεφελντ και ο Μάγκνουσον ήταν τραυματίες. Ο μεν Πούγγουρας είναι ξεκάθαρο πως θέλει να παίζει περισσότερο. Και στον Παναθηναϊκό αυτό δεν μπορεί να συμβεί με συχνότητα. Γι’ αυτό, ήδη, έχει αρχίσει να ρίχνει ματιές στο εξωτερικό. Όσον αφορά τον Σάρλια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει πολλά παράπονα. Αν δεχόταν το ρόλο του τέταρτου στόπερ στο νέο ρόστερ, ενδεχομένως να είχε κάποιες ελπίδες παραμονής. Και ο ίδιος, όμως, θέλει να παίζει βασικός, οπότε το μέλλον του στο “Γ. Καλαφάτης” τίθεται αυτομάτως εν αμφιβόλω.

  Σάββας Πουρσαϊτίδης: "Ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς για Ελλάδα"

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει μεταγραφή ο Αλεξανδρόπουλος – Αποκάλυψη για ΠΑΟ