Αποκάλυψη Μπαρτζώκα για Κάνααν ενόψει ΠΑΟ – Φοβερή ατάκα για επιλογή αντιπάλου στα play off (Vid)

Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού μετά τη νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν που εξασφάλισε και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στην ομάδα της, ενώ μίλησε τόσο για την απουσία του Αμερικάνου γκαρντ ενόψει ντέρμπι, όσο και για την επιλογή αντιπάλου στους 8 της διοργάνωσης.

Γιώργος Μπαρτζώκας: Στο γεγονός ότι είναι αξιοθαύμαστο πως ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας 3 παιχνίδια πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, στάθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Έλληνας τεχνικός των Ερυθρολεύκων, ενώ ανέφερε πως μέχρι την Πέμπτη (30/3) θα ξεκαθαρίσει αν τελικά ο Κάνααν θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ είπε πως όποιος επιλέγει αντίπαλο στα play οff το πληρώνει.

«Εξασφαλίσαμε ότι θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Είναι αξιοσημείωτο κατόρθωμα, ειδικά 3 παιχνίδια πριν από το τέλος της regular season. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας, στο σταφ, στη διοίκηση, στους φιλάθλους, σε όλους. Το κάναμε όλοι μαζί. Έχουμε 3 παιχνίδια και δεν θα αλλάξουμε την προσέγγιση αυτών των 3 αγώνων. Αρχικά θα συγκεντρωθούμε απέναντι στον Παναθηναϊκό την Παρασκευή στο ΣΕΦ και θα παλέψουμε να κερδίσουμε την καλύτερη θέση, ακόμα και την πρώτη. Καλή τύχη στη Βιλερμπάν στο γαλλικό πρωτάθλημα».

Για το αν αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο δύσκολα για έναν προπονητή: «Είναι πολύ πιο δύσκολα για τον προπονητή. Σήμερα έπρεπε να πιέσουμε γιατί το διακύβευμα ήταν σημαντικό. Εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Η Βιλερμπάν κατέθηκε χωρίς 3 παίκτες. Χωρίς να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης είχαμε 22 ασίστ, τους εξαναγκάσαμε σε 15 λάθη, έκαναν αρκετά λάθη και τακτικά και κλεψίματα. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα για τον προπονητή».

  Πέρασμα από το Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν για Μπαρτσελόνα

Για το αν είναι παράσημο το πλεονέκτημα έδρας και η πίεση που υπάρχει για τη συνέχεια: «Είναι επίτευγμα της ομάδας. Όλοι περίμεναν το πλεονέκτημα έδρας. Εγώ δεν θεωρούσα τίποτα δεδομένο. Παίξαμε πολλές φορές χωρίς βασικούς και μείναμε ενωμένοι. Στόχος είναι να μείνουμε ενωμένοι και υγιείς καθώς πηγαίνουμε στα πολύ σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς. Είναι αξιοσημείωτο γιατί έχουμε την πιο δύσκολη Ευρωλίγκα των τελευταίων ετών και είμαστε η πρώτη ομάδα με πλεονέκτημα έδρας. Νιώθω ακόμα ότι είμαστε στην αρχή. Έχουμε την περσινή εμπειρία των πλέι οφ. Τα πλέι οφ είναι ένας πόλεμος με όποιον κι αν παλέψουμε. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, είναι σε καλή κατάσταση και εμείς πρέπει να μείνουμε σε αυτή την απόδοση για τα πλέι οφ».

Για το αν υπολογίζει τον Κάνααν την Παρασκευή: «Δεν ξέρω. Γίνεται προσπάθεια να έρθει αύριο. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εκείνον και δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε φυσικά εδώ. Είμαστε χαρούμενοι που γέννησε η γυναίκα του».

  Κι όμως, ο ΠΑΟ μπορεί να βγάλει εκατομμύρια από το Euro χωρίς Εθνική

Για το αν θα κοιτάξει τη βαθμολογία στα επόμενα παιχνίδια: «Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τα 3 παιχνίδια. Η εμπειρία έχει δείξει πως όταν διαλέγεις αντίπαλο το πληρώνεις και δεν θεωρώ ότι υπάρχει αδύναμος αντίπαλος για τον στοχεύσουμε», είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 εκατομμύρια για Σουπερλιγκάτο φορ η Γκλάντμπαχ – Τον είχε διώξει ο Μαρτίνς – Μεταγραφή με 5 εκατ. ο Καμαρά


Πηγή