Ατάκες… φωτιά πρώην διαιτητή – "Ευημερούν παράγοντες που πουλάνε οπαδιλίκι – Να φύγουν οι ανεπαρκείς"


Ατάκες… φωτιά πρώην διαιτητή – “Ευημερούν παράγοντες που πουλάνε οπαδιλίκι – Να φύγουν οι ανεπαρκείς”



Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε Έλληνας πρώην διαιτητής όπου και αναφέρθηκε στη συνάντηση των έξι ομάδων με τους Μπένετ, Μπαλτάκο και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.



Πέτρος Κωσταντινέας: Ο πρώην διαιτητής φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», σχολιάζοντας την χθεσινή σύσκεψη των Big 6 στα γραφεία της ΕΠΟ και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Το επιτελικό κράτος που συνεχίζει και απέτυχε, το μπουλινγκ υπάρχει και θα υπάρχει με αυτους τους παράγοντες. Και τον Κολίνα να φέρουν να σφυρίξει, πάλι θα τους φταίνε οι διαιτητές. Δυστυχώς, το επιτελικό ποδόσφαιρο έχασε και ευθύνονται όλοι! Τώρα το πόσο φταίει ο καθένας, ας αναλογιστεί ο κόσμος πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη τους καθενός. Δυστυχώς, το προϊόν που λεγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν το προστάτεψαν οι ίδιοι παράγοντες και δεν το προστάτεψαν γιατί απλούστατα αυτά που κάνουν στην ΕΠΟ δεν θα τολμούσαν να τα κανουν σε ξενες ομοσπονδίες».

Για την ευθύνη που έχει η ΕΠΟ: «’Ολοι έχουν ευθύνη, αν δεν μεταφερθεί η εικόνα αυτούσια για τις συμπεριφορές και τις πράξεις των παραγόντων στη σύσκεψη, θα είναι και η ΕΠΟ υπόλογη. Εγω έμαθα πως η εικόνα θα μεταφερθεί στη FIFA και την UEFA. Δίνω ευθύνη στην ΕΠΟ γιατί δεν ανακοινώθηκε το ονομα του διαιτητή που ζήτησε να διαιτητεύσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Μπενετ δεν πληρώνεται από τις ξένες αρχές αλλά από την ΕΠΟ, οφείλει να δώσει λόγο και στις ομάδες, γιατι όταν λέει κάτι πρέπει να το αποδεικνύει».

Για τους παράγοντες: «Στη σύσκεψη 6 παραγόντων υπήρχε διάσταση απόψεών και ο καθένας έλεγε τα δικα του. Ποιος σοβαρός άνθρωπος στο ποδόσφαιρο που θέλει πραγματικά να επενδύσει θα έρθει με αυτή την εικόνα; Ποιος διαιτητής θα παει να σφυριξει; Ποιος σωστός ποδοσφαιριστής θα πάει να βρει το δίκιο του; Ποιος παράγοντας που θέλει να ασχοληθεί με τα διοικητικά όπως είναι η ΕΠΟ; Όταν βλέπουμε αυτές τις συμπεριφορές, τι να το κάνω το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο; Γιατί, αύριο αν θρηνήσουμε ένα θύμα από τις συμπροφορές αυτών των κύριων, θα βγαίνουμε όλοι και θα κλαίμε.

Αυτοί ελέγχουν το πλήθος του κόσμου, την πλειοψηφία. Γιατί υπάρχουν και οι νοήμοντες άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα τους και δεν σκέφτονται ετσι. Δυστυχώς στον οχλο ευημερούν αυτοί οι άνθρωποι που πουλάνε οπαδιλίκι. Και πουλάνε οπαδιλίκι γιατί έχουν ανίκανες ομάδες  να πάρουν πρωτάθλημα και κύπελλο. Του χρόνου δεν θα βγεί καμία ομάδα στο Champions League. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που έχουν προσφέρει.

Ειχα δώσει μια συνέντευξη στους Guardians το 2013 και είχα πει πώς, οι παράγοντες αγοράζουν τις ομάδες ώστε να κατεβάζουν κόσμο στους δρόμους, στο όνομα της ομάδας τους προς όφελος της δουλειας τους. Ο απλός φίλαθλος θέλει να δει ένα προϊόν ανταγωνιστικό . Φτάνουμε να έχουμε τέτοιο προϊόν και να έχει μπει το VAR και αυτοί να μην περνάνε ούτε τον ελάχιστο πήχη. Δυστυχώς, στεναχωριέμαι, όχι για το ποδόσφαιρο, στεναχωριέμαι πρώτα για τους παράγοντες.

Βγαίνει πρόεδρος ομάδος και λέει αυτά που λέει και ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν αντέδρασε σε αυτόν τον ιδιοκτήτη που έχει και κανάλι στη τηλεόραση. 

Ευθύνονται όλοι στο μέτρο που τους αναλογεί. Ευθύνεται η διαιτησία, ευθύνεται η δημοσιογραφία, ευθύνονται οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν τριών ειδών διαιτητές, το 90% δεν «τα παίρνουν», το 9% «τα παίρνει» και το 1% που είναι ταλιμπάν. Εγώ ήμουν ταλιμπάν και είδατε τι έπαθα.

Ένας ταλιμπάν δημοσιογράφος θα υπάρχει και δεν θα βρίσκει δουλειά, ενας ταλιμπάν παράγοντας θα υπάρχει και θα εξαφανίζεται, ένας ταλιμπάν σαν τον Καντονά θα υπάρχει και θα κατεγγέλει αυτά που έγιναν στο Κατάρ, ενας ταλιμπάν Λίνεκερ θα υπάρχει που μιλάει για τα δικαιώματα των μεταναστών. Δεν είμαστε πρόβατα πρέπει να αποφασίσουμε να μη κρίνουμε ούτε από τα πληκτρολόγια και τα social media, αλλά ούτε από όλα τα άλλα».

  ΑΕΚ: Η παρακάμερα της νίκης με τον Άρη, με το τρομερό κορεό (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:«Να σηκωθούν να φύγουν, είναι ανεπαρκείς. Είναι ανεπαρκείς και η FIFA με την UEFA. Η Πολιτεία και η Κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή αν τα έκανε παλιά «αβαβά», θα το κάνει τώρα εις διπλούν. Κλείσαμε τα γήπεδα και βρήκαμε τον μπελά μας. Πήγε ο Ορφανός να σπάσει το αυτοδιοίκητο και τον έβαλε τρικλοποδιά η ίδια του η παράταξη. Φέραμε το VAR με τον Βασιλειάδη μας λέγανε γιατι να δώσουμε 10 εκατομμύρια; Oι αρχιτσιγκούναροι οι παράγοντες δεν έδιναν 10 εκατομμύρια να φέρουνε το VAR.

Για να αλλάξει το ποδόσφαιρο, πρέπει να εφαρμοστούν οι κανόνες και να υπάρχει αποκλεισμός των ομάδων, με το παραμικρό που θα κάνουν οι παράγοντες. Δηλαδή, ότι ισχύει στην Ευρώπη. Οι κανόνες υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε ο Καραπαπάς να πετάξει την φούστα στον Μπαλτάκο και να μπει την επόμενη μέρα στο γήπεδο, αν εφαρμόζονταν οι κανονισμοί», είπε ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

  Μόλις βγήκε: Οι ημερομηνίες των δύο πρώτων αγώνων για ΠΑΟ και Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Euroleague (pic)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η αλήθεια για Λιβάι Γκαρσία – Ποιος ΠΑΟΚ και Τούμπα; – Τον πουλάει 20+ εκατ. η ΑΕΚ!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: