Ραγδαίες εξελίξεις για τον τελικό Κυπέλλου – Λιγοστεύουν οι πιθανότητες για Κύπρο – Τι όρους θέτει η αστυνομία


Ραγδαίες εξελίξεις για τον τελικό Κυπέλλου – Λιγοστεύουν οι πιθανότητες για Κύπρο – Τι όρους θέτει η αστυνομία



Η παραδοχή της ΕΠΟ ότι δεν μπορεί να γίνει ο τελικός στην Κύπρο αν δεν δώσει άδεια η κυπριακή αστυνομία, περιπλέκει τα πράγματα, ενώ παράλληλα ήρθαν στο φως οι όροι που φέρονται να θέτουν οι Αρχές της Μεγαλονήσου για να ανάψουν το πράσινο φως.



Λιγοστεύουν πλέον οι πιθανότητες να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα από την Μεγαλόνησο, οι αστυνομικές αρχές θα θέσουν τρεις όρους, οι οποίοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο-αν όχι απίθανο- το να γίνει το παιχνίδι στο ΓΣΠ.

Πιο συγκεκριμένα στο offside.com.cy, αναφέρονται τα εξής: 

«Μεταξύ άλλων στο μικροσκόπιο του Αρχηγείου βρίσκονται τρεις προϋποθέσεις, τις οποίες η Αστυνομία φαίνεται να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και αυτές θα γείρουν την πλάστιγγα κατά ποσό θα πει το ναι στο αίτημα της ΕΠΟ.

Πρώτη προϋπόθεση: Ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων που θα ταξιδέψει μαζί με την κάθε ομάδα. Αυτός πρέπει να περιοριστεί σε μερικές εκατοντάδες και δεν πρέπει να υπερβαίνει γύρω στους 1000 για κάθε ομάδα.

Δεύτερη προϋπόθεση – Χώρος διαμονής οπαδών: Η δεύτερη βασική προϋπόθεση θα είναι ο χώρος διαμονής των φιλάθλων των δυο ομάδων. Αυτός θα πρέπει να είναι σε διαφορετικές πόλεις για την κάθε ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο της παρουσίας των φιλάθλων χωρίς διανυκτέρευση κάτι όμως που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο τουλάχιστον για το συνολικό αριθμό των οπαδών των δυο ομάδων.

Τρίτη προϋπόθεση: Η μέθοδος διακίνησης και μεταφοράς των οργανωμένων φιλάθλων. 

Σκέψεις γίνονται και για τη διάθεση των εισιτηρίων στο ΓΣΠ. Μεταξύ άλλων υπάρχει το ενδεχόμενο ζητηθεί όπως αυτά διατεθούν μόνο σε κατόχους κάρτας φιλάθλου του ΚΟΑ».

Παράλληλα, θέση στο ζήτημα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου στη Λευκωσία πήρε σήμερα το μεσημέρι και η υπουργός Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κύπρου, Άννα Κουκίδη-Προκοπίου, στο περιθώριο εκδήλωσης που βρέθηκε.

«Εμάς δεν μας έχει ενημερώσει κανένας επίσημα. Όταν και εφόσον μας ενημερώσουν, που θεωρώ θα συμβεί, τότε η Αστυνομία θα εξετάσει την επικινδυνότητα ή το ρίσκο που εμπεριέχει μια τέτοια απόφαση και θα τοποθετηθούμε αναλόγως», σημείωσε σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο.

  ΠΑΟΚτσής για τον τελικό με Άρη: "Κλείσε τα μάτια και… ονειρέψου!"

Σε ερώτηση εάν επιχειρησιακά μπορεί να ανταποκριθεί η κυπριακή αστυνομία η υπουργός επανέλαβε ότι όταν υπάρξει το αίτημα θα το εξετάσει η Αστυνομία. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα δεδομένο μπροστά μας, άρα δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε», ήταν τα λόγια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί θα φέρουν εκατομμύρια στους Big5 – Η “εκτόξευση” Κωνσταντέλια και το top 20 της Super League (Vid)  

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: