"Καμπανάκι" στον ΠΑΟΚ από Σαββίδη – Αυτό δεν θέλει να δει τη νέα σεζόν – Μπορεί να αλλάξει τα πάντα


“Καμπανάκι” στον ΠΑΟΚ από Σαββίδη – Αυτό δεν θέλει να δει τη νέα σεζόν – Μπορεί να αλλάξει τα πάντα



Το μεγάλο… πρόβλημα της φετινής χρονιάς.



ΠΑΟΚ: Το περσινο πλέον πάθημα της Λέφσκι Σόφιας, ευχή όλων είναι να έχει γίνει μάθημα στον ΠΑΟΚ, ούτως ώστε να εμφανιστεί πιο έτοιμος και αποφασισμένος να προκριθεί σε ευρωπαϊκό όμιλο και στην προκειμένη περίπτωση σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

Άλλωστε πέρα από το πρεστίζ και την καλύτερη διαχείριση του ρόστερ (άλλο η ομάδα να παίζει μόνο στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο και άλλο να έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις), ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για την διοίκηση της ΠΑΕ, είναι και τα εγγυημένα έσοδα που προσφέρει μια παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο καθένας από τους 32 συλλόγους που προκρίνονται στη φάση των ομίλων μπορεί να λάβει 2,94 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κατανέμεται σε αρχική πληρωμή 2,8 εκατομμύρια ευρώ και σε πληρωμή υπολοίπου 140.000 ευρώ. Τα λεγόμενα μπόνους απόδοσης της φάσης των ομίλων για κάθε αγώνα, δηλαδή νίκη ή ισοπαλία, κατανέμονται ως εξής: 500.000 ευρώ για νίκη και 166.000 ευρώ για ισοπαλία.

  Η επόμενη μέρα της Κ19 του Ολυμπιακού

Επίσης, στο τμήμα των συντελεστών, η ΟΥΕΦΑ έχει διαθέσει 23,5 εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα με τη χαμηλότερη κατάταξη θα λάβει μερίδιο (44.500 ευρώ). Και τέλος υπάρχει το Market pool, όπου το εκτιμώμενο διαθέσιμο ποσό των 23,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διανεμηθεί ανάλογα με την αναλογική αξία κάθε τηλεοπτικής αγοράς που αντιπροσωπεύουν οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτή την διοργάνωση.

Σε όλα τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς πως ακόμη και τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου (όπως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο Στέφανος Τζίμας και άλλοι νεαροί παίκτες από τις ακαδημίες), αποκτούν διαφορετική αξία όταν αγωνίζονται και στην Ευρώπη και όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Οκ” Λουτσέσκου για τρεις παίκτες του Μπότο – Στην Θεσσαλονίκη φορ εκτομμυρίου – “Πόρτα” Πέλκα σε ΠΑΟΚ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

Διαβάστε επίσης: