Συγκλονιστικός Σχορτσανίτης: "Ήθελα να κόψω το μπάσκετ, είχα πιάσει πάτο – Οι Αγγελόπουλοι…" (Vid)


Συγκλονιστικός Σχορτσανίτης: “Ήθελα να κόψω το μπάσκετ, είχα πιάσει πάτο – Οι Αγγελόπουλοι…” (Vid)



Περιγράφει την πιο δύσκολη στιγμή του στον Ολυμπιακό, αλλά και την απόφαση που του άλλαξε όχι μόνο την καριέρα, αλλά και τη ζωή!



Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις πολλές μετακομίσεις, τις φιλίες του, την επαφή με το μπάσκετ και την απότομη απόκτηση ύψους.

Παράλληλα, περιέγραψε και την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της ζωής του όταν ήταν στον Ολυμπιακό και «αναγκάστηκε» ευτυχώς από τους αδερφούς Αγγελόπουλους να πάει σε ψυχολογικό κέντρο στην Ελβετία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Προσπαθούσα πάρα πολύ να χάσω κιλά. Υπήρχαν μέρες που δεν έτρωγα όλη μέρα. Και αυτό μπορεί να κρατούσε μία-δύο ημέρες. Προσπάθησαν πολλοί να με βοηθήσουν, να με συστήσουν σε διατραφολόγο, αλλά δεν μου άρεσε να πηγαίνω.

Είχα μία περίεργη αντιμετώπιση προς την εξουσία εκείνη την περίοδο. Αν ζητούσα να βγω έξω με τους φίλους μου και μου έλεγαν όχι, δεν θα πήγαινα, αλλά θα αντιδρούσα.

Σκέφτηκα σοβαρά να κόψω το μπάσκετ τη χρονιά που πήγα στο κέντρο στην Ελβετία. Δεν πήγα με το ζόρι, παρότι είχε ακουστεί. Δεν πίστευα πως θα ήταν το καλύτερο για εμένα, αλλά ήταν μία πρόταση που με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν είχα την ίδια θέληση να συνεχίσω να παίζω, πίστευα το γεγονός πως γύρισα ήταν λάθος. Ήμουν 20-21 ετών και έμεινα στην Ελβετία για τρεις μήνες. Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα ζευγάρι ψυχολόγων που με βοήθησαν πάρα πολύ. Μιλήσαμε για τα πάντα, για το μπάσκετ και τον εαυτό μου και τις προσωπικές μου σκέψεις. Με βοήθησε πολύ.

  Φατίχ Τερίμ: Αυτό είναι το γούρι του στον Παναθηναϊκό!

Από τότε ήμουν πολύ καλύτερα και στη συνέχεια ήμουν ακόμα πιο σίγουρος.

Μέχρι τότε μοιραζόμουν τα πάντα με τον ατζέντη μου. Ήταν κοντά μου, με βοηθούσε, τον αγαπάω και θα έκανα τα πάντα, ό,τι μου ζητούσε. Αλλά και πάλι δεν τα έλεγα όλα, δεν είχα κάποιον να ανοιχτώ και να εξομολογηθώ. Είχα πιάσει πάτο. Δεν το είχα καταλάβει, δεν το είχα αντιληφθεί. Έπρεπε να πάω όμως, ήταν μία δύσκολη περίοδος και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι με βοηθήσαν πολύ και θα τους ευχαριστώ για πάντ αγια αυτή την ευκαιρία που μου έδωσαν».                


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: