Νέος Ντόρσεϊ για Ολυμπιακό – Έλληνας σκόρερ από Αμερική με καλό σουτ – 14,1 πόντους μ.ο. και αμυντικός (Vid)


Νέος Ντόρσεϊ για Ολυμπιακό – Έλληνας σκόρερ από Αμερική με καλό σουτ – 14,1 πόντους μ.ο. και αμυντικός (Vid)


Διαφ.


Ο ομογενής που ξεχώρισαν στο Λιμάνι αποτελεί μεγάλο project! Ποιος είναι ο Μάρκος Τσοχώνης που ενδιαφέρει τους Πειραιώτες, γιατί τον παρομοιάζουν με τον άσο της Φενέρ, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και η δουλειά που χρειάζεται για να παίξει στη Euroleague



Ο χαμένος τελικός της Euroleague πόνεσε πολύ τον Ολυμπιακό, αλλά από την άλλη επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία της ομάδας και την καθιέρωσή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα η παρουσία σε δύο συνεχόμενα Final Four.

Οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν το μέχρι στιγμής πετυχημένο πρότζεκτ τους με στόχο την κορυφή της Ευρώπης. Η επόμενη σεζόν έχει ορισμένα ερωτηματικά αναφορικά με το ρόστερ, κυρίως εξαιτίας των υποθέσεων Βεζένκοφ και Σλούκα. Όπως και να έχει, είτε ο Ολυμπιακός χρειαστεί να ψάξει για αντικαταστάτες είτε όχι, είναι δεδομένο πως η ομάδα θα ενισχυθεί το καλοκαίρι.

  Κύπελλο Ελλάδας: Η απόλυτη ανατροπή με τον τελικό - Χωρίς κόσμο

Στο πλαίσιο της μεταγραφικής ενίσχυσης, δεν πρέπει να αμελήσουμε ότι οι Πειραιώτες αναζητούν επίσης τον εμπλουτισμό του ελληνικού κορμού, τσεκάροντας τις διαθέσιμες αγορές για πιο «ψαγμένες» περιπτώσεις παικτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρακτικής αποτέλεσε ο Τζορτζ Πάπας, που πέρυσι το καλοκαίρι ήρθε από τις ΗΠΑ. Δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για ομογενή παίκτη και φέτος, με τον Μάρκο Τσοχώνη να βρίσκεται στο προσκήνιο!

Πρόκειται για 23χρονο γκαρντ, τα χαρακτηριστικά του οποίου παραπέμπουν αρκετά σε αυτά του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Έχει ύψος 1,92μ. , είναι απόφοιτος του Jefferson High School στο Portland και αγωνίζεται στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ εδώ και μία τετραετία. Τη φετινή σεζόν έπαιξε στο Long Beach State, καταγράφοντας 14,1 πόντους,, 3,4 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα, με αξιόπιστο περιφερειακό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Στοιχείο δηλαδή που ο Μπαρτζώκας αναζήτησε πέρυσι το καλοκαίρι στον Τζορτζ Πάπας, γι’ αυτό και έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη μεταγραφή. Η μεγάλη διαφορά του με τον Πάπας ωστόσο, είναι ότι ο Τσοχώνης διακρίνεται επίσης για τις επιδόσεις και τη διάθεσή του στην άμυνα.

  Δεν κάνει... πίσω ο Μάντζιος!

Φυσικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του παίκτη κρίνονται με βάση την παρουσία του στο NCAA, δηλαδή μία λίγκας, το επίπεδο της οποίας δεν έχει καμία σχέση με τη Euroleague. Αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να επενδύσει πάνω του, θα πρέπει να δουλέψει ο ίδιος τον Τσοχώνη σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού και να του δώσει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Euroleague. Συνεπώς δεν πρόκεται σε καμία περίπτωση για μία… έτοιμη λύση.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφει πριν τους τελικούς στον Ολυμπιακό – Έκλεισαν τη συμφωνία στο Final 4 οι Αγγελόπουλοι (Vid)
 


Πηγή