Ελληνίδα ονειρεύεται να γίνει ο νέος Τσάβι στη La Liga! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ελληνίδα ονειρεύεται να γίνει ο νέος Τσάβι στη La Liga! (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαφ.


Από την λίμνη των κύκνων στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και από τις χορευτικές φιγούρες στις τρίπλες.



“Από μικρή εγώ ασχολούμουν με τον χορό και πήγαινα πάντα και έβλεπα τον αδερφό μου τα βράδια που είχε προπόνηση με την μεγαλύτερη ομάδα και έλεγα πόσο ωραίο είναι το ποδόσφαιρο και κάποια στιγμή έπεισα τους γονείς μου να μπω να δοκιμάσω κι εγώ, ήμουν στην ηλικία των έξι”.   Η Μαρία Βλασσοπούλου μπήκε από μικρή στα βάσανα, αλλά η σχέση της με την στρογγυλή θεά ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.   “Εγώ από την πρώτη στιγμή είπα θέλω την μπάλα και ήρθε η στιγμή να αποφασίσω αν θα συνεχίσω τον χορό ή με την μπάλα και αποφάσισα την μπάλα. Βάζω τα γκολ και χορέυω κι όλας τα συνδυάζω και τα δύο”.
  Λουτσέσκου: «Εξωπραγματικό ταλέντο ο Κωνσταντέλιας, ποιητής του ποδοσφαίρου» (ΒΙΝΤΕΟ)

  Ξεκίνησε την καριέρα της στον Ατρόμητο παίζοντας με συνομήλικα της αγόρια, αλλά η Ελλάδα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το ταλέντο και τα όνειρα της.   “Οταν βγαίνεις έξω βλέπεις πόσο μεγάλη είναι η διαφορά με την Ελλάδα. Αυτό είναι το καλό με το εξωτερικό ότι μπορέι να είναι ο βασικός τρόπος ζωής σου το ποδόσφαιρο, να επικεντρωθείς εκατό τις εκατό σε αυτό”.   Στα 21 της χρόνια η Μαρία ξενιτευτηκε για να προκόψει ποδοσφαιρικά, αλλά επέλεξε ένα μέρος που είναι γεμάτο Ελλάδα, την αρχαία ελληνική αποικία του Κρότωνα στη νότια Ιταλία.   “Από τη στιγμή μου με έχουν γνωρίσει κι έχουν μάθει ότι είμαι Ελληνίδα, είναι κάι πάρα πολύ όμορφους για εκείνους επειδή αναγνωρίζουν τι έχουν προσφέρει οι έλληνες σε αυτό το μέρος.”   Η μεταγραφή στην Κροτόνε ήταν το πρώτο βήμα, τα όνειρα της όμως δεν έχουν ταβάνι.   “Ο μεγαλύτερος μου στόχος γενικότερα είναι να εκμεταλλευτώ κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα ωστε να καταλήξω κάποια στιγμή στα επαγγελματικά σαλόνια της Λα Λίγκα και το να παίξω στην Εθνική Ελλάδος είναι οι δύο κυριότεροι στόχοι που έχω στην ζωή μου”.  

  Παναθηναϊκός: "Παρέμβαση" Τερίμ - "Άσχημα τα νέα" για Μπακασέτα, Ιωαννίδη
Δεν αμελεί τις σπουδές της αλλα το ποδόσφαιρο είναι πάντα σε πρώτο πλάνο.   “Είμαι στο τελευταίο έτος της φυσικής αγωγής και προπονητική, όλα έχουν κάνουν με το ποδόσφαιρο απ’ ότι φαίνεται”.   Της λείπει η Ελλάδα αλλά οι φιλοδοξίες της δεν χωρούν στα ελληνικα σύνορα.   “Στην Ελλάδα να πω την αλήθεια δεν θα γύριζα γιατί ο σκοπός μου είναι να γίνω επαγγελματίας και με το να κάνεις βήματα πίσω δεν μπορέις να καταλήξεις να φτάσεις στον στόχο σου.”


Πηγή