"Κόλπο γκρόσο" Κορδόν με μπακ 10 εκατ. – "Σέντρα ξυράφι, τρομερός με Μπάγερν – Ιδανικός για τριάδα" (Vid)


“Κόλπο γκρόσο” Κορδόν με μπακ 10 εκατ. – “Σέντρα ξυράφι, τρομερός με Μπάγερν – Ιδανικός για τριάδα” (Vid)



Πώς μπορεί να έρθει… τζάμπα με πολύ υψηλό συμβόλαιο! Στο Λιμάνι θέλουν να αναβαθμίσουν την άμυνά τους και έχουν “κυκλώσει” ένα όνομα που θα κάνει τη διαφορά. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, γιατί είναι πιθανό να έρθει ως ελεύθερος και η ματσάρα απέναντι στους Βαυαρούς



Ολυμπιακός – Αάρον Μάρτιν: Με τον 26χρονο αριστερό μπακ έχουν συνδεθεί οι Πειραιώτες, δεδομένου ότι ο Αντόνιο Κορδόν έχει εξαιρετική άποψη για τον συμπατριώτη του αμυντικό.

Ο Μάρτιν αγωνιζεται στη Μάιντς από το 2018 και η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την περίοδο βρίσκεται στα 7 εκατ. ευρώ, παρόλα αυτά ο Κορδόν φαίνεται ότι έχει τον τρόπο για να τον πείσει και να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, προκειμένου να μας πει την άποψή του για τον παίκτη και την αξία του.

“10 εκατ. ευρώ για τον Αάρον Μάρτιν – Θα τον χάσει ελεύθερο – Λήγει το συμβόλαιο”

“Από το 2018/19 στη Μάιντς. Βασικότατος στις πρώτες δύο σεζόν. Την τρίτη δόθηκε δανεικός στη Θέλτα και επέστρεψε το 2021/22, όπου βρήκε ξανά ενεργό ρόλο στο ροτέισον της γερμανικής ομάδας, την τελευταία διετία“, ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε για τα χρήματα γύρω από τη μεταγραφή του:

“Η Μάιντς είχε δώσει 3 εκατ. ευρώ στην Εσπανιόλ, ως ενοίκιο δανεισμού, το 2018 και το καλοκαίρι του 2019 δαπάνησε άλλα επτά εκατ. για να τον αποκτήσει. Η επένδυσή της δηλαδή έφτασε τα δέκα εκατ., χώρια το συμβόλαιο του παίκτη. Εν ολίγοις, οι «καρναβαλιστές» διέκριναν στον Ισπανό έναν παίκτη με σπουδαία μεταπωλητική αξία. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Μάρτιν δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν οι Γερμανοί και έτσι η χρηματιστηριακή του αξία υποχώρησε αισθητά. Δεν βρέθηκε άλλωστε ομάδα να δαπανήσει ένα ικανοποιητικό ποσό για να τον παραχωρήσει και μοιραία θα τον χάσει ελεύθερο, αφού το συμβόλαιό του λήγει φέτος”.

“Κασέ 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως – Μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον Ρέαμτσιουκ – Γλυκό πόδι και σέντρα ξυράφι”

Κακή εξέλιξη αυτή;

  Πανηγυρίζουν στη Euroleague για 10 εκατ. views από ΟΑΚΑ

“Για τη Μάιντς δεν είναι και τόσο κακή εξέλιξη, διότι ο Μαρτίν ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της (γράφεται για ετήσιες απολαβές πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ), άρα θα ξεφορτωθεί ένα βαρύ συμβόλαιο. Ουσιαστικά, ο Μαρτίν δεν ήταν value for money για τη Μάιντς, διότι δεν έκανε τόσο μεγάλη διαφορά, όσα τα χρήματα που έπαιρνε”.

Πώς είναι αγωνιστικά ως παίκτης;

“Αν αφήσουμε στην άκρη το οικονομικό κομμάτι και δούμε αποκλειστικά το αγωνιστικό, ο συγκεκριμένος παίκτης είναι η μέρα με τη νύχτα, συγκριτικά με τον Ρέαμπτσιουκ, σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και αντίληψης παιχνιδιού. Ο 26χρονος Ισπανός είναι ένας μοντέρνος, επιθετικός μπακ, με «γλυκό» πόδι και σέντρα ξυράφι. Από τους βασικούς εκτελεστές των στατικών φάσεων στη Μάιντς. Βασικότατος φέτος στον πρώτο γύρο, έχασε τη θέση του στον δεύτερο, ωστόσο όποτε έμπαινε ως αλλαγή βοηθούσε σημαντικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με την Μπάγερν, που μπήκε στο δεύτερο μέρος και άλλαξε εντελώς την εικόνα της Μάιντς. Μάλιστα υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή της ομάδας του, σκοράροντας το τρίτο γκολ (3-1, 79’) με φοβερό διαγώνιο σουτ”.

“5 γκολ και 3 ασίστ φέτος – Αριστερός φουλ μπακ – Πολύ πιο ποιοτικός επιθετικά από τον Ρέαμπτσιουκ”

Τι έκανε φέτος;

  Ζέσταμα ενόψει play off για Προμηθέα! Διπλό με Περιστέρι

“Η φετινή σεζόν ήταν η πιο παραγωγική τής καριέρας του στην Μπουντεσλίγκα, αφού έβαλε πέντε γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ. Συνολικά, σε 124 ματς με τη Μάιντς έγραψε έξι γκολ και εννιά ασίστ. Πρέπει ωστόσο να σημειώσω, ότι στη Μάιντς, ειδικά στο δεύτερο κομμάτι της θητείας του, μετά δηλαδή τον δανεισμό στη Θέλτα, έπαιζε κυρίως αριστερός φουλ μπακ σε σύστημα 3-4-2-1 και σαφώς λιγότερο αριστερός μπακ σε σύστημα με τετράδα πίσω”.

Σε σχέση με τον Ρέαμπτσιουκ τι θα έλεγες για εκείνον;

“Γενικά, είναι πολύ πιο ποιοτικός επιθετικά μπακ από τον Ρέαμπτσιουκ. Υπερέχει στα βασικά του αθλήματος, όπως είναι η πάσα, το κοντρόλ και οι επαφές με την μπάλα. Ωστόσο, υστερεί σε δύναμη, πείσμα και αμυντική προσήλωση έναντι του Μολδαβού. Νομίζω, πως είναι ιδανικό συμπλήρωμα, καθώς παίζουν μεν στην ίδια θέση, αλλά έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Βέβαια, αν οι απαιτήσεις του είναι υπερβολικές, δεν ξέρω αν αξίζει να δοθεί ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο για αριστερό αμυντικό, διότι όπως φάνηκε και στη Μάιντς, είναι μεν ένας εξαιρετικός παίκτης, δεν διαθέτει όμως ηγετικά χαρακτηριστικά”.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 εκατ. για αγορά Σουπερλιγκάτης ΠΑΕ – Τον διώχνουν και δεν φεύγει από Ολυμπιακό – Υπογράφει ο Τζαβέλλας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: