Ανακοίνωση-έκπληξη Μαρτίνεθ σε Φορτούνη, Μπιέλ – Γι’ αυτό "έκοψε" Σισέ, Μπα, Κωστούλα – Αλλαγή πλάνου!


Ανακοίνωση-έκπληξη Μαρτίνεθ σε Φορτούνη, Μπιέλ – Γι’ αυτό “έκοψε” Σισέ, Μπα, Κωστούλα – Αλλαγή πλάνου!



Το… πείραμα του Ισπανού και οι τρεις πρώτες μεταγραφές. Ποιος είναι ο λόγος που στην Αυστρία υπάρχει μόνο ο Ελ Αραμπί ως καθαρός επιθετικός, ποια είναι η ιεραρχία στους κεντρικούς αμυντικούς και οι σκέψεις του για τα δύο 10αρια.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην Αυστρία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε συνολικά 23 παίκτες μαζί του στην αποστολή, με ορισμένες από τις επιλογές του να προκαλούν συζητήσεις.

Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε μόνο έναν κλασικό σέντερ φορ, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Εκτός έμειναν οι Χασάν και Αλγκασίμ Μπα, αλλά και ο νεαρός Κωστούλας, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα και εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στις ομάδες Κ17 και Κ19 των Ερυθρολεύκων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μπα προέρχεται από συμμετοχή στο τουρνουά Κ23 της Αφρικής εκπροσωπώντας τη Γουινέα (μαζί με τον Αγκιμπού Καμαρά), ενώ ο Κωστούλας αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα.

  "Πού ήταν ο Λουτσέσκου στο επεισόδιο του Αλμέιδα;"

Ίσως η εξήγηση για τις επιλογές του Μαρτίνεθ στην επίθεση να έγκειται στις δοκιμές που έκανε στις πρώτες καλοκαιρινές προπονήσεις της ομάδας. Ο 42χρονος προπονητής δοκίμασε αρκετές φορές σχήματα με τον Μασούρα ή το δίδυμο Μπιέλ-Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης, δείχνοντας ότι θέλει να δουλέψει συστήματα χωρίς κλασικό 9άρι.

Αυτό δεν αλλάζει την ειλημμένη απόφαση του Ολυμπιακού για την απόκτηση ενός επιθετικού υψηλού επιπέδου προκειμένου να καλύψει το κενό του Μπακαμπού. Ωστόσο, πιθανότατα τα χαρακτηριστικά του θα είναι διαφορετικά από αυτά του Ελ Αραμπί, ενώ θα έχει την ευχέρεια να κινείται και εκτός μεγάλης περιοχής. Παράλληλα, το δείγμα γραφής μέχρι στιγμής φανερώνει πως στο μυαλό του Μαρτίνεθ είναι να κατεβάζει την ομάδα χωρίς καθαρό φορ σε κάποια ματς, ανάλογα με το διάβασμα του αντιπάλου.

Αλλαγές στην άμυνα, γιατί «κόπηκε» ο Σισέ

Πέραν του σέντερ φορ, προτεραιότητα θεωρείται επίσης η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, που προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα. Ο Παπασταθόπουλος αποτελεί παρελθόν, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Παπ Αμπού Σισέ. Η απουσία του από την αποστολή που ταξίδεψε στην Αυστρία αποτελεί ακόμα ένα ξεκάθαρο δείγμα πως ο Σενεγαλέζος αμυντικός δεν υπολογίζεται. Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν προτάσεις ώστε να παραχωρήσουν τον υψηλόσωμο στόπερ, για τον οποίο φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, η πώληση του Σισέ δεν θα φέρει πολλά χρήματα στα ταμεία, αφού η «κατρακύλα» στην καριέρα του παίκτη την τελευταία διετία έχει μειώσει κατά πολύ την αξία του.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Σισέ δεν χωρούσε στα πλάνα του Μαρτίνεθ, μιάς και ο σχεδιασμός του για την πεντάδα των στόπερ είναι ξεκάθαρος. Εκτός απροόπτου, θα αποκτηθούν δύο παίκτες υψηλού επιπέδου για βασικοί (σ.σ. ιδανικά ο Μαρτίνεθ θα ήθελε ο ένας από αυτούς να είναι αριστεροπόδαρος), με τους Ντόη, Μπα και Ρέτσο να αποτελούν τις «ρεζέρβες». Στα υπ’ όψιν υπάρχει και ο ταλαντούχος Μπαγκαλιάνης, που ταξίδεψε στην Αυστρία και θα έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του σε Μαρτίνεθ και τεχνικό τιμ.

  ΠΑΟΚ: Αυτοί κινδυνεύουν ενόψει της συνέχειας

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αφόμπε των 41 εκατομμυρίων για ελληνική ομάδα – “Υπομονή” επτά ημέρες – “Έκοψε” Ζινκερνάγκελ ο Πέλκας!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: