Σούπερ αφιέρωμα για Τζίμα στο εξωτερικό – Στο τοπ 6 ταλέντων στην Ευρώπη – Απίστευτη αποθέωση (ΦΩΤΟ)


Σούπερ αφιέρωμα για Τζίμα στο εξωτερικό – Στο τοπ 6 ταλέντων στην Ευρώπη – Απίστευτη αποθέωση (ΦΩΤΟ)



Μία ξεχωριστή ανάλυση για τον Στέφανο Τζίμα, με αφορμή την παρουσία του στο EURO U19 της Μάλτας παρουσιάζει η ιστοσελίδα «totalfootballanalysis», που τον συγκαταλέγει στα έξι ταλέντα του ευρωπαϊκού που… ανατέλλουν.

ΠΑΟΚ: Τεράστια αποθέωση για τον νεαρό άσο του Δικεφάλου του Βορρά μιας και με αφορμή την παρουσία του στο EuroU19 η ιστοσελίδα totalfootballanalysis έκανε αφιέρωμα για τον ίδιο, μιας και τον συμπεριλαμβάνει στα έξι ταλέντα του ευρωπαϊκού, ενώ μαζί του είναι  ο Ιταλός Σερ Εντούρ της Μπενφίκα, ο Πολωνός Μίλος Μάτουσικ της Γιαγκελόνια, ο Πορτογάλος Ροντρίγκο Ριμπέιρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Νορβηγός Νίκλας Οντεγκαρντ της Μόλντε και ο Ισπανός Αλεξ Βάγιε της Μπαρτσελόνα.

«Αποτελεί παράδειγμα παίκτη που καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την ομάδα του, βγαίνοντας αρκετά συχνά πολύ μακριά από την περιοχή για να τραβήξει αντιπάλους αμυντικούς και κατά συνέπεια δημιουργώντας χώρο για τους συμπαίκτες του να κάνουν κινήσεις μακριά από την μπάλα. Ο Τζίμας τοποθετεί πολύ έξυπνα τον εαυτό του ανάμεσα στις αμυντικές γραμμές της αντίπαλης ομάδας. Γίνεται ένας πολύτιμος σύνδεσμος μεταξύ μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Αυτές οι τοποθετήσεις του, του επιτρέπουν να δέχεται πάσες σε επικίνδυνες περιοχές, όπου μπορεί στη συνέχεια είτε να ξεκινήσει επιθέσεις είτε να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του για να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

Με ύψος περίπου 185 εκατοστά, ο Τζίμας διαθέτει σημαντικές εναέριες ικανότητες που τον κάνουν να έχει σπουδαίο πλεονέκτημα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στο άλμα και αρκετές φορές βρίσκεται πάνω από τον αντίπαλό του. Αυτό τον κάνει πολύτιμο και όταν υπερασπίζεται στημένες φάσεις, καθώς έχει καλή φυσική δύναμη για να κερδίσει εναέριες μονομαχίες.

Επιπρόσθετα, ο 17χρονος Έλληνας επιθετικός μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα όσον αφορά το παιχνίδι. Μπορεί να κερδίζει μακριές μπάλες και εναέριες μονομαχίες, βάζοντας ουσιαστικά τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι με κεφαλιές ή ελέγχοντας την μπάλα με το στήθος ή τα πόδια του. Η ικανότητα να κρατάει ψηλά την μπάλα επιτρέπει στην ομάδα να έχει παρουσία στο αντίπαλο μισό, να διατηρεί την κατοχή και να ξεκινά επιθετικές κινήσεις από βαθύτερες θέσεις. Ο ταλαντούχος επιθετικός είχε κατά μέσο όρο 2.97 progressive runs και 6.75 ντρίμπλες ανά 90λεπτο σε όλη την περσινή σεζόν όπου έπαιξε ως επί το πλείστον στο πρωτάθλημα της Super League U19, αλλά έκανε και εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ Β και την πρώτη ομάδα.

αθώς ο Τζίμας διαθέτει δυνατές ικανότητες ντρίμπλας, αυτό προσθέτει πραγματικά ένα στοιχείο απρόβλεπτου στο επιθετικό του παιχνίδι. Μπορεί να αντιμετωπίσει αμυντικούς και να αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση, κάτι που κάνει τους αντιπάλους να προσαρμόσουν τις αμυντικές τους στρατηγικές. Αυτό το απρόβλεπτο ανοίγει χώρο για άλλους επιθετικούς παίκτες, καθώς οι αμυντικοί συχνά τραβούν προς τον επιθετικό, δημιουργώντας ευκαιρίες για γρήγορες πάσες και συνδυαστικά παιχνίδια.

Συνολικά, ο Στέφανος Τζίμας είναι ένας επιθετικός που φαίνεται ήδη ότι θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και στα 17 του χρόνια το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να γίνει μόνο καλύτερος», αναφέρει το αφιέρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολη η κατάσταση στον ΠΑΟΚ – Προτάσεις από Αραβία και Premier – Παρέμβαση Ιβάν ζητάει ο Λουτσέσκου!


Πηγή
  Οριστική εξέλιξη για Τούχελ και Μπάγερν! Το ανακοίνωσε ο Γερμανός
 

Διαβάστε επίσης: