Τρομερή ατάκα Βιεϊρίνια για Σαββίδη – "Θα τον στηρίξω όπως στήριξε τον ΠΑΟΚ" – "Καλύτερος ο Ραζβάν"


Τρομερή ατάκα Βιεϊρίνια για Σαββίδη – “Θα τον στηρίξω όπως στήριξε τον ΠΑΟΚ” – “Καλύτερος ο Ραζβάν”



Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έδωσε συνέντευξη και μίλησε για όλα όσα τον συνδέουν συναισθηματικά και όχι μόνο με τον Δικέφαλο και όχι μόνο.

Αντρέ Βιεϊρίνια: Ο Αντρέ Βιεϊρίνια στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Metropolis 95,5 μίλησε για όλα όσα τον συνδέουν συναισθηματικά και όχι μόνο με τον Δικέφαλο. Ήταν μία συνέντευξη, από την καρδιά του, για τον ΠΑΟΚ της καρδιάς του, στους απεσταλμένους του ομίλου Metromedia.

– Μάθαμε ότι την καριέρα σου την άρχισες λόγω ενός παππού. Σε εντόπισε ένας παππούς σε κάποιο γήπεδο και σε έπεισε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο. Ισχύει;

Ναι. Σε παλαιότερες εποχές δεν υπήρχαν σκάουτερ. Ήταν ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Γκιμαράες που η δουλειά του ηταν να πάει σε χωριά και στα διαλλείματα από τα σχολεία και να βλέπει παιδιά να παίζουν μπάλα. Μάλλον γούσταρε αυτό που είδε από εμένα. Και σε ηλικία επτά ετών με περίμενε όταν τελείωσα από το σχολείο, πήγε στους γονείς μου και μίλησε μαζί τους για να παίξω στις ακαδημίες της Γκιμαράες. Δεν υπήρχε περίπτωση με άλλο τρόπο, να συμπεριληφθώ στις ακαδημίες της Γκιμαράες. Και φθάσαμε στο σημείο να καλύψουν όλα τα έξοδα μου από την ακαδημία, χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι δεν πλήρωνα, όπως τα άλλα παιδιά. Υπήρχε ένα συμφωνητικό που το σεβαστήκαμε.

– Άρα σε πίστευαν…..

Με πίστευαν απίστευτα, μέχρι την μεταγραφή μου στην Πόρτο. Για εμένα στο ποδόσφαιρο, αυτός ο άνθρωπος είναι ο πρώτος μου πατέρας”.

– Είδαμε μία ανάρτησή σου στο Instagram όταν πήγες με την κόρη σου πρόσφατα στην Πορτογαλία. Και έγραψες…εδώ που ξεκίνησαν όλα….

“Και αναφερόμουν στον προπονητή της Γκιμαράες. Τόσα χρόνια έχουν περάσει, αλλά αυτό που έγινε δεν πρόκειται να αλλάξει. Στα δικά μου πρώτα βήματα, η ακαδημία της Γκιμαράες ήταν η καλύτερη της Πορτογαλίας”.

– Η δική σου περίπτωση είναι η μεγαλύτερη μαγκιά που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ. Πως είναι δυνατόν η Πόρτο να μην εκτίμησε τον Βιεϊρίνια και ο ΠΑΟΚ κατάφερε αυτό που δεν πέτυχαν οι εκπρόσωποι της Πόρτο….

“Πάμε πάλι σε παλαιότερες εποχές, όταν ήμουν στην Πόρτο. Ηταν πολύ δύσκολα. Έχουν περάσει πολλοί παίκτες που είχαν την δική μου ποιότητα, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία για να παίξουν. Έτσι συνέβαινε με την Πόρτο. Προτιμούσαν να πάρουν παίκτες από την Βραζιλία με μερικά εκατομμύρια και σε δύο – τρία χρόνια ήθελαν να τους πουλήσουν με 30 εκατομμύρια τον κάθε έναν. Οπότε ένας παίκτης από την ακαδημία προωθούνταν στην πρώτη ομάδα χωρίς όμως να του δίνεται χρόνος. 

Εγώ θυμάμαι με τον Φερέιρα, που βρέθηκε αργότερα στον Παναθηναϊκό, δεν θυμάμαι να είχε κάνει έστω και μία προπόνηση στην θέση που αγωνίζομαι. Ήταν πολύ δύσκολα λοιπόν. Μου είχαν πεί ότι με ήθελαν παρότι υπήρχε πρόταση για να πάω στην Αγγλία σε μεγάλη ομάδα. Με κράτησαν. Ύστερα πήγα δανεικός στην Λεϊσόες, μετά ήρθα δανεικός στον ΠΑΟΚ. Έτσι πήγαν πάρα πολλούς. Τον Μπρούνο Γκάμα στον Άρη όπως θυμάμαι. Ή παίκτες στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό”.

– Εδώ που τα λέμε, μιλάμε με έναν παίκτη, όπως είσαι εσύ, σε ηλικία 37 ετών…

Ναι έτσι είναι, πέρασαν τα χρόνια. Εγώ τώρα βλέπω παιδιά ηλικίας 16 ετών και είναι πιο στρωμένα, Στην Πορτογαλία όλη τη σεζόν έπρεπε να μαζέψεις τα ρούχα από τους παλιούς, να τους πλύνεις τα παπούτσια, να τους πλύνεις τα ρούχα. Έτρωγες ξύλο όταν ήσουν νέος παίκτης. Εδώ τώρα, έρχεται ένας παίκτης, τραγουδάει ένα τραγούδι και αυτό είναι. Έχουμε βελτιωθεί βέβαια. Αλλά πλέον οι παίκτες οι νεαροί έχουν περισσότερα εχέγγυα για να μπούν στην πρώτη ομάδα”.

– Για να κλείσουμε το κεφάλαιο του παρελθόντος…Ήσουν στην Βόλφσμπουργκ, αλλά ήσουν άτυχος με τον χιαστρό. Που πιστεύεις ότι θα μπορούσες να φθάσεις, εάν δεν είχες εκείνο τον σοβαρό τραυματισμό;

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι ότι το 2013 ήμουν βασικός στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Είχα κάνει φιλικά παιχνίδια με την Βραζιλία. Είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον πρόεδρο της Βολφσμπουργκ, πως εάν πετύχαινα 10 γκολ την σεζόν θα μου έπαιρνε μία λαμποργκίνι ή μία μπουγκάτι. Δυστυχώς στο τέταρτο ματς της σεζόν έπαθα τον χιαστό. Είναι κάτι που δεν ξέρω πως θα εξελίσσονταν εάν δεν τραυματιζόμουν. Είναι στο μυαλό μου τι θα μπορούσα να κάνω, είμαι χαρούμενος με αυτά που έκανα”.

– Πάντως εν γνώση σου αποφάσισες να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ και χάρισες πολλά χρήματα….

Εγώ είχα πει και τότε πριν φύγω από τον ΠΑΟΚ, είχα πει ότι δεν ήθελα να φύγω. Μάλιστα το προηγούμενο καλοκαίρι είχα πρόταση για να φύγω από τον ΠΑΟΚ αλλά δεν το έκανα. Τον Χειμώνα ήρθε νέα πρόταση, αλλά θυμάμαι πως ζητούσα τρελά πράγματα για να μπορέσω να μείνω. Στο τέλος δεν μπορούσα να πω όχι και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αρνηθεί. Το 2012 είχα πει πως θα επέστρεφα για να κερδίσω τίτλους όπως και έγινε. Δεν είχα αυτά στο μυαλό μου, όμως αυτό έγινε. Εχω αφήσει πολλά χρήματα. Είχα πρόταση από την Γαλλία, την Γερμανία. Και μετά από τον πρώτο μου χρόνο στον ΠΑΟΚ είχα δεχθεί μια μεγάλη πρόταση και δεν έφυγα. Τότε σε ένα σημείο και μετά το μυαλό μου ήταν ήταν καλά με όσα είχα περάσει. Η γυναίκα μου με κράτησε εκείνη την περίοδο στον ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να το πω”.

– Με όλα αυτά που πέρασες και το γεγονός ότι χάρισες χρήματα στον ΠΑΟΚ, σε ενοχλούν αρνητικά σχόλια, όσα ακούγονται, του στύλ…. Έλα μωρέ ο Βιεϊρίνια έμεινε στον ΠΑΟΚ για να βγάλει και άλλα χρήματα και πάει λέγοντας;

Ποδόσφαιρο είναι στην Ελλάδα είναι, ΠΑΟΚ είσαι. Με ενοχλεί αρκετά. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Κάποιος με λίγο μυαλό θα μπορούσε να το είχε καταλάβει. Απο την στιγμή που δήλωσα ότι ήθελα να γυρίσω για να κερδίσω τίτλους, ότι είχα πει δημόσια και λίγα παραπάνω, τα τήρησα στην πράξη. Είναι εύκολο να είσαι πίσω από μία οθόνη, ένα τηλέφωνο. Ορισμένοι για 100 ευρώ τα αλλάζουν όλα. Είμαι 37 χρονών και έχω μάθει να μην ασχολούμαι με αυτά”.

– Ανταπέδωσες στον ΠΑΟΚ αυτά που σου έδωσε από την πρώτη στιγμή της καριέρας σου;

  "Αποδείχτηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει... σβήσει" - Ο ρόλος της Λα

Το είχα πει. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε ξανά την χαρά να παίξω ποδόσφαιρο. Έφθασα στο σημείο να καταλάβω που θα πάει το έργο με την Πόρτο και τους δανεισμούς και ευτυχώς και ο κ. Σάντος και οι κ.κ. Ζαγοράκης και Βρύζας μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω. Είχαμε τέσσερα χρόνια πολύ δύσκολα οικονομικά από το 2008 έως το 2012. Ομως, δεν μου έδωσε κίνητρο το οικονομικό για να παίξω μπάλα στον ΠΑΟΚ. Ήθελα να αποδείξω πολλά πράγματα. Για αυτό άφησα μεγάλα συμβόλαια εκτός. Ηθελα να δείξω την αγάπη μου”.

– Έδειξες ποιος είσαι και όταν έφυγες την πρώτη φορά και βοήθησες την ομάδα. Και με τον πρωταγωνιστικό σου ρόλο για την κατάκτηση τίτλων. Και πλέον είπες δημόσια, είμαι εδώ όταν θέλει ο προπονητής μπορεί να με χρησιμοποιήσει…..

“Πάντα ήμουν αυτός που δείχνω. Θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη καριέρα με άλλες αποφάσεις; Μπορεί. Εάν ήμουν πιο αλήτης θα είχα κάνει άλλα πράγματα. Δεν ήμουν. Με βοήθησε πολύ ο ΠΑΟΚ, κυρίως ο Φερνάντο Σάντος. Στην Γερμανία ήμουν στρατιώτης. Και εάν θέλεις να βοηθήσεις κάποιους που αγαπάς αυτό πρέπει να κάνεις. Τώρα ξέρω ότι ο ρόλος μου δεν θα είναι ο ίδιος όπως ήταν πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια. Θα είμαι εδώ να βοηθήσω, είτε ως δεξί μπακ, είτε από τον πάγκο, είτε από όπου με πει ο προπονητής. Αριστερό μπακ, στόπερ ή σέντερ φορ. Δεν θα το αλλάξω την τελευταία μου σεζόν”.

– Θέλεις να μας πεις ποια είναι η σχέση σου με τον Ιβάν Σαββίδη; Έχεις μία επικοινωνία χωρίς μεσάζοντες….

“Έτσι είναι, στα εύκολα και στα δύσκολα είμαστε πάντα μαζί. Με στήριξε πολύ, με στηρίζει ακόμη. Ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάει την ομάδα και πόσο δύσκολο είναι για αυτόν να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση που είναι. Οπότε ήταν ένα τηλεφώνημα. Συζητούσαμε για το σκηνικό που έγινε στο Ροστόφ με την βάγκνερ. Μιλούσαμε για αρκετό καιρό. Με ρώτησε, θέλεις να μείνεις, του είπα ναι και έτσι απλά έμεινα στον ΠΑΟΚ για ένα ακόμη χρόνο”.

– Μίλησες μαζί του, τι μηνύματα εισέπραξες από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ; Είναι καλά; Τον άκουσες ψύχραιμο στις συνομιλίες που είχες μαζί του;

“Είναι καλά. Είναι απόλυτα υγιής. Τώρα για το οικονομικό σκέλος, για τα χρήματα που μπορεί να φέρει εδώ από την Ρωσία, τι είδους πόλεμο δέχεται, όχι μόνο από τους Ουκρανούς, αλλά από όλη την Ευρώπη λόγω του πολέμου, δεν μπορώ να πω περισσότερα διότι δεν το γνωρίζω. Δεν τα συζητάμε. Για αυτούς είναι δύσκολο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, ότι δεν είναι εδώ ανάμεσά μας”.

– Είναι άδικα όσα ακούγονται για τον Σαββίδη;

“Δεν μπορώ να μπω σε αυτή την διαδικασία. Θέλει να φτιάξει μία καλή ομάδα, μία δυνατή ομάδα, να δείξει ότι κάνει καλές κινήσεις. Δεν θέλει να κάνει μεταγραφές μόνο για να λένε ότι έκανε κινήσεις. Αυτό είναι το σκεπτικό του. Τώρα το αν θέλει χρόνο ή όχι, δεν είμαι μέσα σε αυτά. Θα τον εμπιστευτώ όπως πρέπει να κάνουμε όλοι. Να τον εμπιστευτούμε. Γιατί μας έχει βοηθήσει και μας έχει προσφέρει πάρα πολλά από το 2012 που είναι εδώ”.

– Χθες με ρώτησε ο γιος μου, ρώτα τον Βιεϊρίνια, ταρακουνήθηκαν στα αποδυτήρια όταν έφυγε ο Ινγκασον;

“Ναι φυσικά θέλουμε τους καλύτερουτυς. Ο Ινγκασον ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε χωρίς τον Ινγκασον. Για μένα ήταν ένας παίκτης σημαντικός στα αποδυτήρια. Δεν με πήρε τηλέφωνο, δεν ρώτησε την γνώμη μου, εάν το έκανε θα του έλεγα να παραμείνει. Ο κάθε ένας κοιτάει τον εαυτό του, να κάνει το σωστό βήμα για την οικογένειά του. Το καλό είναι να παραμείνει ευτυχισμένος. Να τον ευχαριστήσουμε για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα”.

– Ο Ίνγκασον έκανε μία δήλωση στο σάιτ της Μίντιλαντ και είπε ότι έφυγε από τον ΠΑΟΚ και πήγε εκεί για να παίξει στο Champions League. Βλέπεις και ρεαλιστικό το ενδεχόμενο, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον να παίξει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League;

“Ναι το βλέπω πολύ ρεαλιστικό για τον ΠΑΟΚ. Αλλά πρέπει να το πιστέψουμε όλοι. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ειδικά μετά την εικόνα των δύο τελευταίων σεζόν. Χτίζουμε όμως μία ομάδα για να μπούν οι βάσεις, όπως κάναμε το 2017, το 18, 19 και πάει λέγοντας. Πρέπει να χτίσουμε μία νέα ομάδα και κυρίως να παίξουμε στους ομίλους”.

– Πολλοί εκνευρίστηκαν με την δήλωση του Λουτσέσκου ότι αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να διεκδικήσει τίτλο. Είναι καλύτερο να είσαι ειλικρινής; Εάν σου κάναμε την αντίστοιχη ερώτηση, τι θα απαντούσες;

“Θα έλεγα το ίδιο με τον Λουτσέσκου. Θα δουλέψουμε, θα έχουμε το υλικό για να παλέψουμε αλλά θα είναι δύσκολο. Και άλλες ομάδες κινούνται για μεταγραφές. Έχουμε ένα σχεδόν καινούργιο γκρουπ, έχουμε πάρει έμπειρους παίκτες. Εάν έρθει και ο Σαμάτα και προσθέσουμε δύο ακόμη, θα έχουμε υλικό για να παλέψουμε για ένα τίτλο. Δεν θα είμαστε φαβορί. Αλλά θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό να το θεωρείται δεδομένο”.

– Τώρα που έφυγε ο Ίνγκασον. Εσυ και ο Τάϊσον θεωρείται ότι πρέπει να δώσετε τον τόνο λόγω της εμπειρίας σας και της πλούσιας καριέρας σας;

“Οχι μόνο εγώ και ο Τάίσον. Πάντως έχει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι ο Μπάμπα, είναι ο Στέφαν, είναι ο Ντόουγκλας. Οπότε πρέπει να κρατήσουμε τα αποδυτήρια. Να ενώσουμε τους μικρούς για να νιώσουμε ξανά σαν μία οικογένεια”.

– Μίλησες για τον Σαμάτα. Αρκετοί όμως φίλαθλοι της ομάδας μας ρωτούν για τον Τζίμα…

“Ο Τζίμας είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Έχει όλο το πακέτο για να γίνει ένας εξαιρετικός παίκτης, όπως λέει ο Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ βάζει τους νέους παίκτες όταν είναι έτοιμοι να προσφέρουν στο σύνολο. Είδατε τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη. Εάν αισθάνεται πως ο παίκτης είναι έτοιμος, θα τον βάλει”.

– Είπες ότι πρέπει να έχει μυαλό ο Τζίμας. Το τσαγανό που είχες εσύ, όταν ήσουν νέος, το έχει;

“Μην φοβάσαι να το πεις, αρκετοί νέοι παίκτες έχουν τον χαρακτήρα. Οι εποχές είναι διαφορετικές. Εγω σε ηλικία 17 ετών έκανα προπονήσεις στην πρώτη ομάδα της Πόρτο με τους παικταράδες της εποχής και προπονητή τον Μουρίνιο. Καθόμουν σε μία γωνία στα αποδυτήρια και δεν μιλούσα. Και στο γήπεδο εάν έκανα κινήσεις που δεν επιτρέπονταν θα έτρωγα ξύλο. Ο Ζόρζε Κόστα μου έλεγε, μην έρθεις να κάνεις εδώ αυτές τις μαλακίες. Εδώ είναι πιο χαλαρή η κατάσταση με τους νεαρούς. Δεν είπα ποτέ στους πιτσιρικάδες, φέρτε ένα νερό. Αυτά δεν τα κάνουμε πλέον. Έχεις τον Κωνσταντέλια, ο Τζίμας έχει τον τσαμπουκά και έβαλε δύο γκολ στο ευρωπαϊκό”.

– Έχεις συνεργαστεί με τον Σάντος, τον Μάγκατ. Γιατί είπες ότι ο Λουτσέσκου είναι ο καλύτερος κόουτς;

  Στο όριο καρτών 4 παίκτες του ΠΑΟΚ

“Είναι ένας από αυτούς. Είναι ο αγαπημένος μου. Με τον Σάντος φοβόσουν. Ο Μάγκατ ήταν ένας προπονητής δύσκολος. Με βοήθησε πολύ για την φυσική κατάσταση για παράδειγμα που ακόμη την έχω. Οι προετοιμασίες μαζί του ήταν άστα, πολύ δύσκολες. Με τον Λουτσέσκου ήμουν πιο έμπειρος. Ο Σάντος ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας. Εμείς κερδίσαμε το ευρωπαϊκό εξαιτίας του Σάντος. Εμείς με τον Ολυμπιακό κάναμε τόσες φάσεις και στο τέλος δεν κερδίσαμε τίποτα, παρόλο που είχαμε ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποιήσαμε”,

– Πιστεύεις ότι έκανε καλά ο Γκαρσία και άνοιξε τα φτερά του;

“Αυτά θεωρώ ότι είναι επιλογή του. Μετά από 15 χρόνια στον ΠΑΟΚ, κέρδισε τα πάντα στην Κ19, θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό. Θέλει να αποδείξει ότι είναι καλός προπονητής. Εγώ θεωρώ ότι θα γίνει πολύ καλύτερος. Στους έξι μήνες που δουλέψαμε μαζί, φάνηκε ότι θα εξελιχθεί. Τον σέβομαι. Έχει την ευκαιρία”.

– Πως καταφέρνεις και είσαι αποδεκτός από όλους τους προπονητές του ΠΑΟΚ;

“Και με τον Αμπέλ ακόμη μιλάω μαζί του. Κάποιοι ήθελαν να πουν ότι φταίω, είπαν ότι ο Βιεϊρίνια φταίει, αλλά δεν είναι έτσι. Μεγάλες πλάτες έχω δεν με πειράζει. Ο Αμπέλ είναι απίστευτος κόουτς. Θεωρώ ότι την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ δεν είχε τους κατάλληλους παίκτες για να παίξουμε αυτό που ήθελε. Δεν είχαμε εξτρεμ. Οπότε αυτό ήταν το θέμα μου, μαζί του. Το λύσαμε απευθείας τη δεύτερη σεζόν. Είχαμε απίστευτη σχέση. Τώρα, εγώ κάνω την δουλειά μου και το καλύτερο για την ομάδα. Θεωρώ ότι τον σεβασμό τον κέρδισα με την δουλειά μου”.

– Ένας αρχηγός όπως είσαι εσύ, έκανες μεγάλα λάθη στην καριέρα σου; Υπάρχει κάτι που δεν θα το έκανες ξανά;

“Να πω για τις κόκκινες κάρτες. Αυτή ήταν η στιγμή. Δεν θα έκανα άλλα πράγματα”.

– Σου έχει μείνει η εικόνα όταν είπες στον Σαββίδη να μην μπει στο γήπεδο με την ΑΕΚ;

“Δεν ξέρω. Ηταν μία κίνηση της στιγμής. Ήθελα να προστατέψω την ομάδα και τον πρόεδρο. Και να μην ήμουν αρχηγός θα έκανα το ίδιο. Δεν συζητήσαμε το συμβάν, συζητήσαμε το σκηνικό. Αποδέχθηκε ότι έκανε λάθος, δεν έμπαινε στην Τούμπα. Νομικά θα μπορούσε να πάει στην σουίτα του, που ήταν σαν γραφείο και να βλέπει τα παιχνίδια. Σε αντίθεση με άλλους”.

– Γιατί ο Τάϊσον είπε σε δηλώσεις του, ότι η απουσία του Σαββίδη είναι έντονη; Και το ρωτάμε γιατί είναι μόλις έξι μήνες με την ομάδα….

“Αυτός μιλάει ρωσικά δεν χρειάζεται μετάφραση. Υπάρχει απουσία του Σαββίδη γιατί είναι η εικόνα της ομάδας. Κυρίως για όλο τον ΠΑΟΚ. Είναι σαν να έχεις ένα μαγαζί και να μην μπορείς να είσαι εκεί με φυσική παρουσία. Πάντως ο Σαββίδης είναι συνεχώς δίπλα μας, αυτό δεν αλλάζει”.

– Ο Πρίγιοβιτς που είχε αυτοπεποίθηση, όταν έφυγε από την ομάδα, είχε πει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ χωρίς την φυσική παρουσία του Σαββίδη δεν μπορεί να λειτουργήσει. Έδινε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στο γκρούπ…

“Φυσικά, ήταν παρών για να μας προστατεύει. Θα τον έχεις μπροστά σου, θα τον βλέπεις. Λείπει και αυτή η πίεση, ότι σε κάποιον θα δώσεις τον λόγο εάν δεν τα καταφέρεις. Ο Πρίγιοβιτς είναι από τους λίγους σέντερ φορ που έχω παίξει ως συμπαίκτης και έβαζε με ευκολία τα γκολ. Μπορεί να είπε ότι με “τάϊζαν” καλά ο Βιεϊρίνια και ο Μάτος, όμως και αυτός είχε την μεγάλη ικανότητα να σκοράρει με ευκολία. Και την κάθε φάση να την κάνει γκολ. Για να σε ταΐσουν πρέπει να είσαι εκεί και να σκοράρεις. Και εμείς, μετά την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς κάναμε πολλές σέντρες, αλλά…..έχει την χημεία που υπήρχε τότε”.

– Στην δήλωσή σου για την τελευταία σου σεζόν, είπε πως θέλει να είναι ιστορική. Αυτή συνδυάζεται στο μυαλό σου και με ένα τίτλο…

“Τα έχω σκεφθεί όλα. Θα είναι ιδανικό να τελειώσουμε με ένα τίτλο. Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ δεν ήμουν τίποτα. Θέλω να τελειώσουμε κάθε παιχνίδι, να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά. Και το ξέρω ότι εάν κάνουμε αυτά που πρέπει σε κάθε παιχνίδι, οι πιθανότητες που θα έχουμε είναι μεγάλες. Θέλω να απολαύσω την τελευταία μου χρονιά, ιστορική, μόνο ο Θεός το ξέρει. Ηρθα το 2008 δεν με ήξερε κανείς. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια δεν κέρδισα τίποτα και ήμουν χαρούμενος. Θα ήταν ιδανικό να κερδίσουμε ένα τίτλο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα με ότι μπορώ”.

– Εχεις σκεφθεί την τελευταία παράσταση σου στην Τούμπα, πως θα είναι;

“Οχι. Δεν σκέφτομαι. Δεν θέλω να σκεφθώ. Και να φύγω όπως να φύγω, δεν θα με χαλάσει. Εγώ θα κλαίω σίγουρα. Θεωρώ ότι έφθασα στο σημείο για να αποχωρήσω”.

– Και εάν του χρόνου τέτοια εποχή, ο ΠΑΟΚ έχει την πιθανότητα να παίξει στο Champions League. Τι θα κάνεις;

“Θα πάρω παράταση για κανένα, δύο μήνες…..(γέλασε με την καρδιά του). Είναι σίγουρο ότι θέλω να απολαύσω και την προετοιμασία. Μόνο οι ποδοσφαιριστές τα ζούν αυτά. Είναι κάτι που θεωρώ ότι αύριο θα μου λείψει πάρα πολύ”.

– Ο ΠΑΟΚ προσέλαβε προπονητή ψυχολογίας. Ποιος από τους συμπαίκτες σου, τον έχει περισσότερο ανάγκη;

“Ο Μπράντον (γελάει)”.Η θα τον βοηθήσει ή θα τον τρελάνει”.

– Εάν σε ρωτούσε η κόρη σου, η Χριστίνα, τι είναι για εσένα ο ΠΑΟΚ, τι θα έλεγες;

”Ο ΠΑΟΚ είναι η μισή μου ζωή, η άλλη μισή μου είναι η οικογένεια. Στην δουλειά μου, όμως στο ποδόσφαιρο είναι τα πάντα. Μου έδωσαν το μεγάλο κίνητρο να δουλέψω καθημερινά. Χωρίς τον ΠΑΟΚ δεν θα το έκανα”.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοπεράρα ο πιτσιρικάς που θέλει ο Μπαρτζώκας – “Ο teamplayer του Σπανούλη” – Έπαιξε μπάσκετ πριν 4 χρόνια!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: