Στοπεράρα ο πιτσιρικάς που θέλει ο Μπαρτζώκας – "Ο teamplayer του Σπανούλη" – Έπαιξε μπάσκετ πριν 4 χρόνια!


Στοπεράρα ο πιτσιρικάς που θέλει ο Μπαρτζώκας – “Ο teamplayer του Σπανούλη” – Έπαιξε μπάσκετ πριν 4 χρόνια!



Με ύψος 2.01μ. δεν γινόταν να μην τον ρίξει στο παρκέ ο Τόμιτς! Δημήτρης Τσουκνάκης και Νίκος Κασουρίδης μιλούν για τον μικρό που τρέλανε κόσμο με Ολυμπιακό.

Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του ταλαντούχου σέντερ του Περιστερίου, Βαγγέλη Ζούγρη, υπάρχει σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, καθώς πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο ψηλό, ο οποίος θα μπορούσε μελλοντικά να ενισχύσει τον ελληνικό του κορμό.

Ο 18χρονος άσος μέσα στη σεζόν… μεγάλωσε, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη στάθηκε καλά απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ τα τελευταία 24ωρα έχει σηκώσει… σκόνη με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Εθνική U20 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 
 
 

​«Θα είχαμε στόπερ για 10 χρόνια»

Η ιστορία του πραγματικά εντυπωσιάζει. Γιατί ο ύψους 2,01 μ.φόργουορντ/σέντερ άρχισε να παίζει μπάσκετ μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Μέχρι την ηλικία των 14 ετών ήταν ποδοσφαιριστής. Το 2019 όμως το ποδόσφαιρο έχασε έναν φέρελπι σέντερ μπακ, γιατί οι γονείς του μικρού διέκριναν, ότι η ανάπτυξή του ταιριάζει περισσότερο στα παρκέ παρά στον πλαστικό χλοοτάπητα. Και… άλλαξαν την πορεία του.

Ο Δημήτρης Τσουκνάκης, ο προπονητής με τον οποίο δούλεψε υπό τις οδηγίες του στις Ακαδημίες της Κηπούπολης, μίλησε στο Sportdog με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του αλλά και την απόδοσή του ως ποδοσφαιριστής.

«Τον είχα στους παμπαίδες για τρία χρόνια. Ο Βαγγέλης είναι καλό παιδί και ήταν πολύ καλός μαθητής. Έπαιζε ως κεντρικός αμυντικός λόγω ύψους και ήταν αρκετά καλός. Η πρώτη ομάδα αγωνιζόταν τότε στην Α’ Αθηνών και λέγαμε, ότι βρήκαμε στόπερ για 10 χρόνια. Μας την έκανε όμως. Τον κέρδισε το μπάσκετ. Ήταν παίκτης που θα μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η εξέλιξή του. Αλλά σε Α’ Αθηνών και Γ’ Εθνική θα μπορούσε να είχε σταθεί εύκολα», αναφέρει ο άνθρωπος που κοούτσαρε τον Ζούγρη.

  ΠΑΟ: Κριτική Νικολογιάννη σε Τερίμ - "Χωρίς λόγο..." (Vid)

«Παίκτης που δουλεύει! Να μείνει προσγειωμένος και έχει μέλλον»

Η μετεξέλιξή του σε καλαθοσφαιριστή βέβαια δεν ήρθε από τη μία στιγμή στην άλλη. Εξάλλου η διαχείριση αλλαγής είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, αλλά και για τους ανθρώπους ως οντότητες. Ο μικρός πήρε μέρος σε τουρνουά, δούλεψε σκληρά, προετοιμάστηκε και κατάφερε να μπει στις Υποδομές του Περιστερίου. Ο Μίλαν Τόμιτς ήταν αυτός που τον εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών.

 

«Δεν ήταν όπως είναι σήμερα. Η εξέλιξή του είναι αλματώδης. Ευτυχώς που τον κέρδισε το μπάσκετ», σημειώνει στο Sportdog ο παλαίμαχος παίκτης του Περιστερίου, Νίκος Κασουρίδης.

«Παρόλο που ξεκίνησε αργά να παίζει έδειξε ότι το κατέχει. Φαίνεται, ότι είναι παίκτης που δουλεύει. Η εποχή που τα ταλέντα έπαιζαν μόνο με ταλέντο δεν υπάρχει πια. Για να αναδειχθείς πλέον πρέπει να στάξεις κουβάδες ιδρώτα στις προπονήσεις», προσθέτει.

Κατά τον βετεράνο παίκτη, η δουλειά του έδωσε την ευκαιρία να παίξει! «Είναι παιδί που δουλεύει πολύ σκληρά, για αυτό και ο προπονητής τον εμπιστεύτηκε με τον Ολυμπιακό, όπου τα πήγε πάρα πολύ καλά.. Και μακάρι η ομάδα να έχει τη δυνατότητα να βγάλει και άλλα παιδιά. Χαίρεται το παιχνίδι, το απολαμβάνει, πανηγυρίζει. Τον παρακολουθώ όταν κάθεται στον πάγκο. Θεωρεί την ομάδα οικογένειά του. Δεν υπάρχει καλύτερος team player από έναν παίκτη που βγάζει τέτοια χαρακτηριστικά. Είναι ιδανική περίπτωση. Είναι νέος σε ηλικία και πιστεύω ότι θα έχει μέλλον. Αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα.

Αυτός είναι ο μόνος κίνδυνος. Πρέπει να συνεχίζει να παλεύει. Αυτό όμως το έχεις ή δεν το έχεις. Γι’αυτό είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Συμμετέχει στο παιχνίδι ακόμα και από τον πάγκο. Πιστεύω, ότι ο Σπανούλης θα του δώσει και άλλες ευκαιρίες, ελλείψει Τζούστον. Θα τις αρπάξει και θα του δοθεί η δυνατότητα να παίξει περισσότερο», αναφέρει.

  Δεν καταλαβαίνουν από ήττες οι ΑΕΚτζήδες
 

Ο Σπανούλης και κάθε προπονητής θέλει να παίζουν και για εκείνον

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Ζούγρης εμφανίστηκε πολύ ενθουσιώδης και ορεξάτος να παίξει μπάσκετ. Μάλιστα είπε, ότι θα πέθαινε μέσα στο παρκέ για τον Βασίλη Σπανουλη.

«Έχει τον ενθουσιασμό μέσα του. Γι’αυτό σε κάποιο στραβοπάτημα θα πρέπει να το διαχειριστεί. Ο Σπανούλης είναι έμπειρος από ομάδες και τις σχέσεις με τους παίκτες. Έχει βιώσει πολλά πράγματα θα μπορέσει να τον μανατζάρει. Τα μπράβο που του έδινε ήταν σαν να του έδινε 1 εκατ.Ευρώ εκείνη τη στιγμή. Γιατί να μην παίξει για τον προπονητή; Έτσι και αλλιώς κάθε προπονητής αυτό θέλει», τόνισε ο Νίκος Κασουρίδης.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Σπάνε” συμβόλαιο για… χατίρι Μπαρτζώκα οι Αγγελόπουλοι – Απόφαση για Καλάθη, υπογράφει κι άλλος ψηλός!

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: