Καμπανάκι Μπαλτάκου στο υπουργείο Αθλητισμού – "Μονομερής απόφαση για διαιτησία θα κάνει τη FIFA να παρέμβει"


Καμπανάκι Μπαλτάκου στο υπουργείο Αθλητισμού – “Μονομερής απόφαση για διαιτησία θα κάνει τη FIFA να παρέμβει”



To θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τον αθλητισμό, Γιάννης Οικονόμου, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου.

ΕΠΟ: To θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τον αθλητισμό, Γιάννης Οικονόμου, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό, με έκδοση υπουργικής απόφασης να προβλέψει την κατάρτιση του ειδικού κανονισμού για τη λειτουργία της επαγγλματικής διαιτησίας, κάτι που του ζήτησε να κάνει η Super League, στη συνάντηση που είχε μαζί του, την αμέσως επόμενη ημέρα.

Για το θέμα της επαγγλματικής διαιτησίας ο Μπαλτάκος, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Οικονόμου, ότι αφενός δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία για να λειτουργήσει κι ενώ σε λιγότερο λιγότερο από ένα μήνα θ’ αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, αφετέρου, οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατευθύνση να αποσπαστεί η διαιτησία από την ομοσπονδία. Με το πρόσχημα τη της “επαγγελματικής διαιτησίας” θα προκαλέσει την παρέμβαση της FIFA και θα επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες για το ελλαδικό ποδόσφαιρο, που εκπροσωπείται από πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκες διασυλλογικές διοργανώσεις, πέραν των εθνικών ομάδων.

  Με δύο σημαντικές απουσίες ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ

Επίσης είπε του είπε ότι βάσει του νέου ΚΑΠ θα θεωρείται άκυρος αγώνας με διαιτητές που ορίζονται από άλλο φορέα πλην της ΚΕΔ/ΕΠΟ και θα επιβάλλονται ποινές στις ομάδες, που πέρνουν μέρος σ’ αυτόν.

Ο Οικονόμου δεν άνοιξε τα χαρτιά του επί του θέματος. Αρκέστηκε να πει θα είναι με όλες τις ομάδες και ότι δεν θέλει την τοξικότητα στο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, κατέστη σαφές, στον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό ότι η τοξικότητα στο ποδόσφαιρο προκαλείται και συντηρείται από μία και μόνο πλευρά, η οποία δεν είναι άλλη από αυτήν του προέδρου της Super League.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουίζει ο τόπος για Σιώπη – Χαμός με τα νέα σενάρια από Τουρκία – Ομάδα-έκπληξη μπαίνει “σφήνα”!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: