Πρώτος με διαφορά… ύψους! Αυτός είναι ο αντί-Ρέαμπτσιουκ – Από τον Ολυμπιακό στην Εθνική Ισπανίας (Vid)

Ο πρώτος που ξεχωρίζει… στο ύψος! Αυτός είναι ο αντί-Ρέαμπτσιουκ – Από τον Ολυμπιακό στην Εθνική Ισπανίας (Βίντεο)

Πρώτος με διαφορά… ύψους! Αυτός είναι ο αντί-Ρέαμπτσιουκ – Από τον Ολυμπιακό στην Εθνική Ισπανίας (Vid)



Ο ψηλός μπακ των 2 εκατομμυρίων, θα δέσει την άμυνα. Τα επιτεύγματά του τον κατέστησαν σημαντικό ποδοσφαιριστή!

Μετά την πώληση του Ρέαμπτσιουκ, ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στην ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μία περίπτωση, για την οποία φέρεται να έχει τον πρώτο λόγο είναι ο Σέρτζι Καρντόνα. Πρόκειται για αμυντικό που όπως και ο Κίνι μπορεί να καλύψει και τα δύο άκρα της πίσω γραμμής.  Την περασμένη σεζόν είχε 41 συμμετοχές, με 1 γκολ και 4 ασίστ με τη φανέλα της Λας Πάλμας.

Γεννήθηκε στη Λορέτ ντε Μαρ, μία παραθαλάσσια πόλη της Καταλονίας, η οποία βρίσκεται 75 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαρκελώνης. Ποδόσφαιρο ξεκίνησε να παίζει στις Ακαδημίες της Ταραγόνα. Το 2019 μετακινήθηκε στην Πόμπλα ντε Μαμουφέτ και έναν χρόνο αργότερα πήγε στη Λας Πάλμας, στην πρώτη ομάδα της οποίας ανέβηκε το καλοκαίρι του 2021.

Εκεί έκανε προσεκτικά βήματα για να κερδίσει θέση. Ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του προπονητή του, Πέπε Μελ και σταδιακά απέκτησε ρόλο στα σχέδιά του (αφού αποχώρησε και ο Σέρχιο Ρουίθ τον Δεκέμβριο του 2021) σε σημείο να μην λείπει από την 11άδα. Όπως έγραφε η AS τον Ιανουάριο του 2022, η απουσία του από το αρχικό σχήμα φαινόταν σχεδόν αδιανόητη.

  Τιμωρίες-πρόστιμα της ΑΕΚ ισοδυναμούν με ένα καλό συμβόλαιο

Τα επιτεύγματά του τον κατέστησαν σημαντικό ποδοσφαιριστή στην ομάδα των Καναρίων νήσων, όπου έδινε βάθος στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Σιγά σιγά συμπλήρωνε χιλιόμετρα, δημιουργώντας σερί αγώνων, στους οποίους ξεκινούσε βασικός, παίζοντας 90λεπτα με αποτέλεσμα να γίνει τη σεζόν 2021-2022 ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λεπτά στη Λας Πάλμας ( 3.250 λεπτά αγώνων, σε συνολικά 39 παιχνίδια), ενώ παράλληλα ηχούσαν σειρήνες γύρω από το όνομά του. Η έκρηξη του ταλέντου του τον βοήθησε να κερδίσει την προσοχή. Ακουγόταν ότι το παρακολουθούσε η Εσπανιόλ, ενώ η ομάδα φέρεται να είχε προσφορές από Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία.

Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 παρέμεινε  πρώτος σε λεπτά συμμετοχών (3.128) στη Λας Πάλμας και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ήρθε για να επιβεβαιώσει, ότι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ισπανική ομάδα.

Η ομάδα του Πειραιά φέρεται πως προσφέρει 2 εκατ.Ευρώ για τον Καρντόνα, για την περίπτωση του οποίου υπάρχει μεγάλη εκτίμηση, λόγω του ύψους του (είναι 1,85 μ.). Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2024 θεωρείται, ότι είναι ένας παίκτης με περιθώρια εξέλιξης, ειδικά από τη στιγμή που λιγόστεψαν οι επιλογές στο μπλοκάκι του Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος είδε και τον Λούκας Ολάσα, να σβήνεται από τη λίστα του, καθώς πήρε μεταγραφή για την Κράσνονταρ.

Ο Καρντόνα είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει αμυντική στιβαρότητα στον Ολυμπιακό. Είναι ένας αμυντικός που έχει φιλοδοξίες, καθώς θέλει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας. Στην πατρίδα του θεωρούσαν, τον Ιανουάριο του 2022, όταν άρχισε να μετράει χιλιόμετρα στο χορτάρι, ότι ένα ποιοτικό άλμα στο εξωτερικό θα μπορούσε να τον φέρει πιο κοντά στους φούριας ρόχας.

  Ποια συμβόλαια λήγουν στον ΠΑΟΚ


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο… ξεχασμένος που έγινε περιζήτητος – Δώρο Τούντορ σε Ολυμπιακό – Ταχύτητα, στημένα και γκολ από κόρνερ (Vid)


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: