Καλύτερος από Μλαντένοβιτς – Τεχνική και ταχύτητα, παγκόσμιο ταλέντο – "Οχι" σε 3 εκατ, θέλει Μπάρτσα!


Καλύτερος από Μλαντένοβιτς – Τεχνική και ταχύτητα, παγκόσμιο ταλέντο – “Οχι” σε 3 εκατ, θέλει Μπάρτσα!



Αριστερός μπακ με μεγάλες προοπτικές το νέο όνομα στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Στόχοι για Champions League.

Μετά την αποχώρηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μπορεί η μεταγραφή του Φραντσίκο Ορτέγκα να θεωρείτο τελειωμένη, τουλάχιστον με όσα λένε οι Αργεντινοί τα τελευταία 24ωρα όμως προκύπτει, ότι η ομάδα του Πειραιά ψάχνεται για άλλες επιλογές. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog.gr, στην επιφάνεια βγήκε το όνομα του Ιρακλή Αζαρόβι. Πρόκειται για μία περίπτωση που δεν ακούγεται για πρώτη φορά στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ.

Ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τον έντυσε στα ερυθρόλευκα

Ο 21χρονος διεθνής με την Εθνική Γεωργίας (12 συμμετοχές) αριστερός μπακ είχε απασχολήσει στις αρχές του 2022 την εποχή που ήταν παίκτης της Ντιναμό του Βατούμ.  Την ίδια χρονιά τον ήθελαν Τράμπζονσπορ, Μπριζ, Ρεμς και Βασιλεία. Εν τέλει επέλεξε να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Τον Αύγουστο του 2022 πήρε μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, όπου πήγε ως μία εναλλακτική του Μίλαν Ρόντιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ποιος κανόνισε τη μεταγραφή; Ένας γνώριμος από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, τη διετία 2016-2018, ο Μάρκο Μαρίν (37 συμμετοχές, 11 γκολ), ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας του Βελιγραδίου.

Απελευθερώθηκε και άρπαξε την ευκαιρία

Με τη φανέλα του Αστέρα, την περασμένη σεζόν (2022-2023), ο Αζαρόβι συμπλήρωσε 29 συμμετοχές (οι 13 στο πρωτάθλημα), με 4 ασίστ. Οι Σέρβοι κάνουν λόγο για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, καλό στην επίθεση, αλλά θέλει βελτίωση στα αμυντικά του καθήκοντα. Στην αρχή φαινόταν λίγο… ψαρωμένος. Είχε κάποια θέματα, προσαρμογής. Στη συνέχεια όμως απελευθερώθηκε και έγινε ένας από τους παίκτες που βελτιώθηκαν σημαντικά υπό τις οδηγίες του Μίλος Μιλόγεβιτς.

  Έσπασε την έδρα της Φενέρ η Μονακό και τώρα... σπίτι!

Μάλιστα άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, όταν ντεφορμαρίστηκε ο Ρόντιτς. Βέβαια οι ελλείψεις στα τακτικά θέματα ήταν εμφανείς, αλλά ο προπονητής του πήρε πολλά πράγματα στην επίθεση, όπου έδειξε αξιοζήλευτες δυνατότητες. Είναι ένας παίκτης με καλό αριστερό πόδι και μπορεί να συνδυάζεται πολύ ωραία με συμπαίκτες

Τεχνική και ταχύτητα – καλύτερος από Μλαντένοβιτς

Την εποχή που μετακόμισε στο Βελιγράδι είχε μιλήσει για τον παίκτη ο πρώην συμπαίκτης του στο Βατούμ, ο Μαυροβούνιος, Στέφαν Ντένκοβιτς, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Mozzart Sport συνέθεσε το αγωνιστικό προφίλ του Γεωργιανού, τον οποίο κυριολεκτικά αποθέωσε.

«Για μένα είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ με τον οποίο έχω παίξει στην καριέρα μου. Και όχι μόνο: ίσως ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ που έχω δει ζωντανά. Έχει απίστευτη τεχνική και ταχύτητα. Είναι εξαιρετικά γρήγορος, αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τον τελευταίο καιρό. Προσέξτε τι πρόκειται να σας πω: αν συνεχίσει να αναπτύσσεται, ο Αστέρας σίγουρα θα τον πουλήσει σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους των πέντε μεγαλύτερων πρωταθλημάτων», ανέφερε.

Όταν πήγε στον Ερυθρό Αστέρα παρομοίασαν τον Αζαρόβι με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού. «Για μένα είναι καλύτερος παίκτης από τον», σημείωσε ο Ντένκοβιτς για τον παίκτη, για τον οποίο τόνισε ότι «διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και είναι πολύ σκληρός για την σωματική του διάπλαση», σημείωσε ο Ντένκοβιτς.

Ανάμεσα στα τοπ ταλέντα παγκοσμίως – Πρόβλημα με τη μυϊκή του μάζα

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τον Αζαρόβι είναι, ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αύξηση της μυϊκής του μάζας. Υποβλήθηκε σε ειδικό πρόγραμμα και δίαιτα, ενώ παράλληλα δούλευε σκληρότερα στο γυμναστήριο. Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρχαν επαρκή αποτελέσματα.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Ιρακλί Αζάροβ βρέθηκε στη λίστα με τους πιο πολλά υποσχόμενους παίκτες στον κόσμο. Συγκεκριμένα το όνομά του βρέθηκε ανάμεσα σε 200 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2002, σε έρευνα του διεθνούς παρατηρητηρίου ποδοσφαίρου CIES. Ο Αζαρόβι ήταν 5ος στην κατηγορία των επιθετικών αριστερών μπακ.

  Αυτός το μεγαλύτερο πρότζεκτ του Άρη - Σούπερ σεζόν

Πρόταση 3 εκατ.Ευρώ από Σαχτάρ

Η μετακίνησή του στον Αστέρα και οι καλές εμφανίσεις του με την Εθνική ήταν παράγοντες που ανέβασαν τις ποδοσφαιρικές μετοχές του με αποτέλεσμα τον Ιούνιο ο Αστέρας να δεχτεί προσφορά 3 εκατ.Ευρώ από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η σερβική ομάδα ήθελε να αποκτήσει τον Μιχαΐλο Ρίστιτς, προκειμένου να ανοίξει χώρος για την πώλησή του στην πρωταθλήτρια Ουκρανίας. Η επιθυμία του αμυντικού της Μπενφίκα όμως δεν ήταν η επιστροφή του στο Βελιγράδι, ενώ οι Σέρβοι υποστηρίζουν, ότι και ο Αζαρόβι ίσως να μη δεχόταν να πάει σε μία ομάδα η χώρα της οποίας έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.

Όνειρο να παίξει στη Μπάρτσα

Ο Αζαρόβι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει μεγάλες φιλοδοξίες στην καριέρα του. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να έχει παρουσία σε κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το Champions League και το Europa League. Το όνειρό του όμως είναι να παίξει μια μέρα στο Καμπ Νου με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, λόγω Μέσι.

«Όταν ήμουν νεότερος, ερωτεύτηκα την Μπαρτσελόνα, αυτή από την αρχή του Μέσι, όταν έπαιζαν και οι Ροναλντίνιο, Τσάβι, Ινιέστα… Από τότε, ήταν όνειρό μου να παίξω μια μέρα με την Μπάρτσα. Δεν μου αρέσει να κοιτάζω πολύ μακριά στο μέλλον και να φαντασιώνομαι γιατί έχω πολλά μπροστά μου να κάνω με τον Ερυθρό Αστέρα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Σερβία τον περασμένο Ιανουάριο.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει… τζάμπα ο Ελ Αραμπί – “Μεταγραφή της σεζόν στο Μαρόκο – Υπογράφει ξανά στον… Ολυμπιακό”!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: