Eθνική Ελλάδας: Ένατος προπονητής σε 16 χρόνια – Η εθνική "ζήλεια" – Κεφαλαιοποίηση του Giannis

Εθνική Ελλάδας: Ένας ακόμα προπονητής μέσα σε 16 χρόνια – Το πάθος για την εθνική ομάδα – Αξιοποίηση του Giannis

Eθνική Ελλάδας: Ένατος προπονητής σε 16 χρόνια – Η εθνική ζήλεια – Κεφαλαιοποίηση του Giannis



Χάρη στην Εθνική ομάδα και στο ελληνικό μπάσκετ, δεν χρειάζεται, δεν πρέπει και δεν κάνει κανείς που δεν θέλει να είναι σε αυτή.
 

H επικείμενη αποχώρηση του Δημήτρη Ιτούδη από τον πάγκο της Εθνικής ανδρών, πριν από την ολοκλήρωση της τριετούς συμφωνίας που είχε γίνει με την ΕΟΚ, προσθέτει την ένατη αλλαγή προπονητή στην μακρά λίστα που έχει, πλέον, δημιουργηθεί από το 2008 και εντεύθεν. Ο Βασίλης Σπανούλης που είναι ο επικρατέστερος ή όποιος άλλος είναι ο επόμενος τεχνικός και καθίσει στον ελληνικό πάγκο που έχει εξελιχθεί σε ηλεκτρική καρέκλα, λόγω των συνεχόμενων αποτυχιών, θα αναλάβει την δύσκολη αποστολή διεκδίκησης της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Και εν συνεχεία το Ευρωμπάσκετ 2025.

Μετά τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, στο Πεκίνο, εφτά προπονητές βρέθηκαν στην ίδια θέση. Άλλοι με μονοετή θητεία, όπως ο Ιταλός Αντρέα Τρινκέρι στο Ευρωμπάσκετ 2013, ο Κώστας Μίσσας σ’ εκείνο του 2017 και ο Ρικ Πιτίνο στο προολυμπιακό τουρνουά του 2021.

  Νικολογιάννης: "Έχουν ευθύνη και οι παίκτες - Κατάφερε με Ολυμπιακό να..."

Η συνέχεια ΕΔΩ


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: