Συγκλονίζει ο διαιτητής που έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή: "Πνιγόταν στο αίμα, δεν ανέπνεε"


Συγκλονίζει ο διαιτητής που έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή: “Πνιγόταν στο αίμα, δεν ανέπνεε”


Διαφ.

Ο Αργύρης Κατσίνης, ο διαιτητής που έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι Ελλοπιακός-Ατρόμητος Πειραιά μίλησε για τις συγκλονιστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 3ο μόλις λεπτό του αγώνα μία διεκδίκηση της μπάλας στον αερά μεταξύ του Αχήμαστου και του Γκόγκα, έφερε τον παίκτη των γηπεδούχων να σωριάζεται στο έδαφος, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Όπως αναφέρει ο Αργ. Κατσίνης ο Αχήμαστος έχασε τις αισθήσεις πριν κάτω πέσει στο έδαφος, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, ο διαιτητής της συνάντησης έβαλε το χέρι στο στόμα του ποδοσφαιριστή και μπόρεσε να τον σώσει, καθώς όπως αναφέρει δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, με την μύτη του να είναι σπασμένη επίσης.

Πάντως όπως ανέφερε, ο άτυχος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε από την Βοιωτία στην Αθήνα, οπού νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο διαιτητής, Αργύρης Κατσίνης λέει στο GRANDSPORT πως παρότι ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τον ίδιο δεν μπορούσε να κάνει πίσω, καθώς η ζωή του ποδοσφαιριστή κρίνονταν σε αυτά τα κρίσιμα δευτερόλεπτά. Παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα πως αν οι διαιτητές μπορούν να βοηθούν σε ανάλογες περιπτώσεις θα πρέπει να το κάνουν.

  Δυνατά ο ΠΑΟΚ για φορ της Ρέιντζερς - Ήταν πρώτος σκόρερ στο Conference!

Συγκεκριμένα για το συγκλονιστικό περιστατικό ανέφερε:

«Ήταν το τρίτο λεπτό του αγώνα και η μπάλα παιζόταν στον αερά. Εκείνη την ώρα ο αντίπαλος πάει να διεκδικήσει την μπάλα στον αέρα και ο αντίπαλος χτυπάει το κεφάλι του άλλου ποδοσφαιριστή. Κατευθείαν εκείνος έχασε τις αισθήσεις στον αέρα και για αυτό έπεσε άτσαλα στο έδαφος.

Φώναξα αμέσως, ενώ ήταν στον αέρα τους γιατρούς να μπουν μέσα. Αμέσως είδα τον ποδοσφαιριστή να μην κινείται καθόλου, γι’ αυτό τον γύρισα στα πλάγια, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα! Τον γύρισα στα πλάγια, καθώς είχε σπάσει και η μύτη του και κυριολεκτικά πνίγονταν στο αίμα. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και του σήκωσα το κεφάλι. Με το που βλέπω ότι η γλώσσα είχε πέσει έβαλα το χέρι και στη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερα. Μάλιστα άθελα του, καθώς δεν μπορούσε να το ελέγξει μου δάγκωσε το χέρι.

Τα δευτερόλεπτα ήταν κρίσιμα, αν δεν έτρεχα θα είχαμε πρόβλημα ή αν άφηνα να παικτεί η φάση, γιατί ο παίκτης δεν ανάσενε καθόλου.  Από ότι έμαθα στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα οπού νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, έκανε αξονική και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μου συνέβγη για πρώτη φορά, το καλό είναι ότι ήμασταν εκεί και το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Αφού μπορούμε, να το κάνουμε. Οι διαιτητές που μπορούν να βοηθήσουν να μην φοβούνται, γιατί τα δευτερόλεπτά είναι κρίσιμα».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το απίστευτο συμβάν:

  Για εκεί "ψάχνεται" να παίξει μπάλα ο Παλάσιος μετά τον Παναθηναϊκό!

Πηγή: grandsport.gr


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: