Ο παίκτης – φάντασμα της Μπαρτσελόνα με ρήτρα 300 εκατ.ευρώ που ξεπουλήθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο παίκτης – φάντασμα της Μπαρτσελόνα με ρήτρα 300 εκατ.ευρώ που ξεπουλήθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)



Από «αόρατος» ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα σε κορυφαίος στη Βραζιλία. Ο Ματέους Φερνάντες έχει τη δική του ιστορία.

Γίνεται να υπάρχει «αόρατος» ποδοσφαιριστής; Γίνεται, αν παίρνει 7 εκατομμύρια ευρώ και έχει αγωνιστεί μόλις 17 λεπτά τη σεζόν 2020-21. Ο Ματέους Φερνάντες της Μπαρτσελόνα έγραψε τη δική του ιστορία και με τον αριθμό φανέλας λόγω COVID-19!

Ο Ματέους Φερνάντες έχει στο βιογραφικό του πως ήταν κάποτε ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι (είχε συμφωνήσει από τον Γενάρη) του 2020 για τη Βαρκελώνη και κόστισε 7+3 εκατομμύρια ευρώ στους Ισπανούς. Ο «αόρατος» ποδοσφαιριστής, όπως τον αποκαλούσαν στην Ισπανία έχει τη δική του περίεργη ιστορία.

Επένδυση για το μέλλον…

Η Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο του 2020 ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την Παλμέιρας για τον Ματέους Φερνάντες, αλλά οι Καταλανοί θα τον πρόσθεταν στο ρόστερ τους το καλοκαίρι. Ως επένδυση για το μέλλον… Χαμένα λεφτά, τελικά, όπως φάνηκε στην πορεία.

Οι Μπλαουγκράνα απέκτησαν τον 22χρονο, τότε, Βραζιλιάνο κεντρικό μέσο, αντί 7+3 εκατομμυρίων ευρώ, με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2025 και ρήτρα αποδέσμευσης στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ματέους Φερνάντες μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Μποταφόγκο, από την οποία μεταπήδησε στην Παλμέιρας, αντί τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα για το Καμπ Νου. Το 2020, αγωνίστηκε ως δανεικός στη Βαγιαδολίδ, όπου πρόλαβε και έπαιξε τρία ματς έχοντας ως συμπαίκτη τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Αντονίτο.

Όλα στραβά: Θετικός στον κορονοϊό και τραυματισμός

Όλα ξεκίνησαν στραβά για τον Βραζιλιάνο, αφού ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για τις υπογραφές, αλλά δεν είχε λύσει όλα τα γραφειοκρατικά και επέστρεψε στην πατρίδα του για τα υπόλοιπα έγγραφα. Κατά την επιστροφή του βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό!

  Άρθρο Σταμάτη Βούλγαρη: "Η ΑΕΚ έχει μόνο μία υποχρέωση"!

Όταν βγήκε από την καραντίνα, τραυματίστηκε κιόλας…

Η Μπαρτσελόνα θέλησε να τον δώσει δανεικό τη θερινή μεταγραφική περίοδο και του βρήκε ομάδα. Όμως, ο Ματέους Φερνάντες αγνόησε την Μπάρτσα μέχρι και την τελευταία ημέρα της αγοράς για να δανειστεί στην Πόρτο ή τη Μονακό.

«Έκατσε» στο συμβόλαιό του…

«Έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και θέλει να το εκπληρώσει» είπε ο μάνατζερ του, αλλά ο νέος προπονητής του ισπανικού συλλόγου, Ρόναλντ Κούμαν, τού διεμήνυσε πως δεν θα είχε λεπτά συμμετοχής και το καλύτερο ήταν να πάει δανεικός σε μια ομάδα για να αγωνίζεται.

Η φανέλα με το νούμερο 19

Ο Ματέους έμεινε βίαια στην Μπαρτσελόνα και «έκατσε πάνω» στο συμβόλαιό του. Είχε επιλέξει να φοράει και τον αριθμό 19 στην πλάτη, αφού κανείς δεν τον ήθελε επειδή ήταν ο αριθμός… του κορονοϊού (σ.σ. COVID-19). Μετά και τον νέο του τραυματισμό όλα τελείωσαν για τον… αόρατο μέσο. Επαιξε όλα και όλα 17 λεπτά στο παιχνίδι με τη Ντιναμό Κιέβου για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάρτσα να επικρατεί με 4-0.

Η Μπαρτσελόνα ενοχλημένη από τη στάση του ατζέντη του, αλλά και του πατέρα του που τον συμβούλευε επίσης, του αρνήθηκε να βρεθεί στην παρουσίαση της ομάδας, και δεν τον περίμενε στο γήπεδο…

Από 300 εκατομμύρια ρήτρα στο… ξεπούλημα

Από τα 300 ρήτρα που του είχαν βάλει στη Βαρκελώνη για αποδέσμευση τον πούλσαν άρον άρον… Η ισπανική ομάδα αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και γι’ αυτό οι άνθρωποι του συλλόγου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πωλήσεις παικτών, ώστε να πάρει και μια οικονομική ανάσα από τα βαριά συμβόλαιά τους.

  Το τελευταίο ματς της ΑΕΚ στην παλιά Φιλαδέλφεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το φιάσκο στη Βαρκελώνη σε κορυφαίο στη Βραζιλία

Ο Ματέους Φερνάντες ήταν μια από τις μεταγραφές με τις περισσότερες επικρίσεις στην εποχή του Μπαρτομέου, αλλά τώρα ο μέσος λάμπει με τον Μπραγκαντίνο και αναζητά τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Το 2021 ο Ματέους Φερνάντες επαναπατρίστηκε για τη Παλμέιρας και τώρα βρίσκεται στη Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο. Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από εκείνη την αμφιλεγόμενη άφιξη του στην Μπαρτσελόνα και σίγουρα πολλοί οπαδοί της ομάδας  δεν θυμούνται καν το όνομα του.

Ωστόσο, ο 25χρονος παίκτης  επέστρεψε για να απολαύσει το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία και στο παρόν Brasileirao επιβεβαιώθηκε ως ένας από τους πιο ολοκληρωμένους χαφ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του είναι δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα και εξακολουθεί να ονειρεύεται να φτάσει στην κορυφή την Μποταφόγκο, τον σύλλογο όπου ο Φερνάντες έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας .

Στις 26 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα ο Φερνάντες έχει παίξει στους 24, όλους ως βασικός. Μόνο έναν έχασε λόγω τιμωρίας και έναν άλλο λόγω ξεκούρασης.

Ο Κούμαν δεν του έδωσε ευκαιρία στη Βαρκελώνη και τώρα ο Φερνάντες έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του και δείχνει έτοιμος να είναι σημαντικός στο υψηλό επίπεδο ακόμα κι αν είναι, αυτή τη στιγμή, είναι μακριά από την Ευρώπη.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: