Βασίλης Δημητριάδης: "Του το χρωστάει η ιστορία το Κύπελλο του Άρη"


Βασίλης Δημητριάδης: "Του το χρωστάει η ιστορία το Κύπελλο του Άρη"



Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ μίλησε για τον έναν αιώνα ζωής της Ένωσης, ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη για το φετινό πρωτάθλημα.

Στο  Metropolis 95.5 μίλησε ο Βασίλης Δημητριάδης και τόνισε πως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, ενώ προέβλεψε πως το Κύπελλο θα το πάρει ο Άρης!

Αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: 

Αρχικά, η συζήτηση ξεκίνησε με flash back στο χρόνο και την εποχή που ο ίδιος αγωνιζόταν ως φορ, αποκαλύπτοντας τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει κανείς σε αυτή τη θέση: «Αν δεν βγάλει o επιθετικός γκολ, είναι παίκτης χωρίς σφραγίδα. Η σφραγίδα είναι το γκολ. Ο γκολτζής το έχει έμφυτο, δεν δουλεύετε αυτό. Ο γκολτζής γεννιέται, αν δεν το έχεις αυτό δεν μπορείς να γίνεις. Και εγώ όταν ξεκίνησα στον αρχή ήμουν χαφ, μετά έγινα σέντερ φορ και μετά καθιερώθηκα.

Αν δεν το είχα αυτό, δεν θα ήμουν φορ. Π.χ. με τον Χάαλαντ η μπάλα πηγαίνει πάνω του, ξέρει που να καθίσει. Δεν μαθαίνεται αυτό, ότι και να σου πει ο προπονητής. Ή το έχεις ή δεν το έχεις, άλλοι το έχουν περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Κάποιος όμως που δουλεύει μπορεί να γίνει καλύτερος. Ο επιθετικός πρέπει να έχει κρύο αίμα αλλά θέλει και περισσότερο χρόνο για να τον εμπιστευθεί ο προπονητής.

  ΠΑΟΚ: Νέα ατάκα Λουτσέσκου για το... κλεμμένο πρωτάθλημα ΑΕΚ

Ο αείμνηστος Κώστας Χατζικώστας, προπονητής στους ερασιτέχνες και σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου στο γήπεδο του Θερμαϊκού, ενώ ήμουν χαφ με έβαλε φορ και από το 80 μέχρι το 90 έβαλα 3 γκολ. Έτσι και καθιερώθηκα ως φορ. Ήταν ο άνθρωπος που από χαφ με έκανε σέντερ φόρ.

Από προπονητές, ο Λίμπρεχτς με έκανε κίλερ! Μου έλεγα «δεν θα αφήνεις την μπάλα από το δεξί στο αριστερό πόδι και ήταν μεγάλος προπονητής για την εποχή του. Πέρασε από πολλές ομάδες κα άφησε το στίγμα του. Είναι ωραίες αναμνήσεις και χαίρομαι για την πορεία που έχει κάνει».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Από αυτούς που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα μου αρέσει ο Οζέγκοβιτς της Κηφισιάς γιατί είναι σε μια ομάδα που παλεύει, δεν είναι στις τοπ 5 της κορυφής. Τον έχω παρακολουθήσει και μου έχει κάνει πολύ καλή εικόνα. Και για μένα ανερχόμενο ταλέντο είναι ο Τζίμας του ΠΑΟΚ. Το έχει το γκολ έμφυτο και είναι χάρισμα. Μπορεί να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα. Είναι νέος, δουλεύει σε ένα γκρουπ με σωστές βάσεις. 

Επίσης, μου αρέσει πολύ και ο Κωνσταντέλιας, είναι μεγάλο ταλέντο και μου αρέσει το μυαλό του. Ούτε μιλάει, ούτε τατουάζ έχει, ούτε σκουλαρίκια, ούτε τίποτα. Έχει έναν αέρα και ένα χώρισμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα προβληθεί μέσω αυτού. Είναι θέμα χρόνου να φύγει από την Ελλάδα!»

  Μπάγερ Λεβερκούζεν: Έσωσε την ήττα από τη Στουτγκάρδη στο 97

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΑΕΚ: «Με αξίωσε ο Θεός να ζήσω τα 100 χρόνια της ΑΕΚ σε ένα καινούριο γήπεδο, σε μια εκδήλωση γιορτής που διοργάνωσε ο κ. Μελισσανίδης και τίμησε την ιστορία της ΑΕΚ, σε ένα γήπεδο παλάτι. Μας λείπουν και χρειαζόμαστε νέα γήπεδα, θα πρέπει να κάνουν και οι άλλες ομάδες.

Ζήσαμε ένα καταπληκτικό διήμερο. Η ΑΕΚ μπαίνει στον δεύτερο αιώνα της με ένα γήπεδο παλάτι, με μια πολύ καλή ομάδα. Ζούμε ένα πρωτάθλημα που είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων, αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε να βλέπουμε  και να ζούμε μέχρι τη τελευταία αγωνιστική. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν το θέλουνε αυτό, αλλά θα περάσει. Αυτός που είναι καλύτερος θα το πάρει την τελευταία αγωνιστική. 

Η πρόβλεψη που μπορώ να κάνω είναι ότι το πλεονέκτημα το έχει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Αλλά οι συσχετισμοί είναι τόσο κοντά που και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός μπορεί να μπει στη φάση. Και η τέταρτη θέση θα είναι πολύ σημαντική για τον Άρη και το Κύπελλο, γιατί μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης».

Τέλος, για το διοργάνωση του Κυπέλλου, έστειλε το τρόπαιο στους «κιτρινόμαυρους»: «Το Κύπελλο πιστεύω θα το πάρει ο Άρης, του το χρωστάει η ιστορία του μετά από 54 χρόνια. Είναι μια μεγάλη ομάδα που δικαιούται να πάρει μια χαρά».


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: