Champions League: Στους 8 Παρί και Ντόρτμουντ με μεγάλες ανατροπές (Vid)


Champions League: Στους 8 Παρί και Ντόρτμουντ με μεγάλες ανατροπές (Vid)



Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ έδωσαν ραντεβού στα ημιτελικά του Champions League, πετυχαίνοντας πολύ μεγάλες νίκες κόντρα στις δύο ισπανικές ομάδες. Οι Ισπανοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ομάδα στα ημιτελικά, εάν η Ρεάλ δεν πάρει την πρόκριση επί της Σίτι στο Μάντσεστερ!

Βραδιά των ανατροπών ήταν η Τρίτη (16/4) στα προημιτελικά του Champions League, με Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ να γυρίζουν τα ματς των πρώτων αγώνων κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα κοντραριστούν μεταξύ τους.

Οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης (3-3 το πρώτο ματς) και Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ (2-2 το πρώτο) ολοκληρώνουν την προημιτελική φάση το βράδυ της Τετάρτης (17/4, 22:00).

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Η Μπαρτσελόνα είχε προβάδισμα με 3-2 από το πρώτο παιχνίδι και μάλιστα έκανε ονειρικό ξεκίνημα, προηγούμενη με 1-0 χάρη σε γκολ του Ραφίνια μόλις στο 12′. Ωστόσο, η αποβολή του Αραούχο με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 29′ έφερε την απόλυτη ανατροπή σκηνικού, με τους Παριζιάνους να πετυχαίνουν 4 γκολ στη συνέχεια και να φτάνουν σε μία πολύ σπουδαία ανατροπή.

Ο πρώην “μπλαουγκράνα” Ντεμπελέ πλήγωσε ξανά την πρώην ομάδα του, ισοφαρίζοντας στο 40′, ενώ στο 54′ ο Βιτίνια σκόραρε με “κεραυνό” για το 2-1και έφερε το ζευγάρι στα ίσια. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Εμπαπέ, ο οποίος έδωσε σκορ πρόκρισης στην Παρί από το σημείο του πέναλτι στο 61′, προτού διαμορφώσει το τελικό 4-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 89′.

  Δημοσίευμα-βόμβα για Χεζόνια που αλλάζει τα δεδομένα

Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2

Παρά το ντεσαβαντάζ με 2-1 από το πρώτο ματς, η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική της έδρας της και “τούμπαρε” την Ατλέτικο, πανηγυρίζοντας την πρόκριση τα ημιτελικά μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Ο Μπραντ έδωσε το… σύνθημα για ανατροπή στο 34′ και πριν καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν οι Μαδριλένοι, ο Μάατσεν σκόραρε για το 2-0 στο 39′, με τη γερμανική ομάδα να παίρνει σκορ πρόκρισης ήδη από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Σιμεόνε έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο και η Ατλέτικο αντέδρασε δυναμικά. Στο 49′ μείωσε με αυτογκόλ του Χούμελς και στο 64′ ανέκτησε το αβαντάζ πρόκρισης καθώς ο Κορέα ισοφάρισε σε 2-2.

Εντούτοις η Ντόρτμουν φυλούσε… το καλύτερο για το τέλος. Στο 71′ ο Φίλκρουγκ σκόραρε για το 3-2 και σχεδόν αμέσως, στο 74′, ο Σάμπιτζερ “έγραψε” το τελικό 4-2 χαρίζοντας στους Βεστφαλούς μία επική πρόκριση κόντρα στα προγνωστικά


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: