"Ισπανικό" δράμα στην Ευρώπη μετά τους αποκλεισμούς


"Ισπανικό" δράμα στην Ευρώπη μετά τους αποκλεισμούς



Είναι πλέον αδύνατο για την Ισπανία να φτάσει στην πέμπτη θέση στο Champions League με βάση την ευρωπαϊκή κατάταξη.

Τόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό καθιστά μαθηματικά ανέφικτο τον στόχο της Ισπανίας, αφού στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση παρέμεινε μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα χθεσινά αποτελέσματα στο Champions League έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη LaLiga, αφού μαθηματικά, είναι πλέον αδύνατο για το ισπανικό πρωτάθλημα να αποκτήσει μια επιπλέον θέση στην επόμενη και διευρυμένη έκδοση της διοργάνωσης μέσω της κατάταξης της UEFA , η οποία θα κατανέμει δύο από τις τέσσερις νέες θέσεις του μέσω της κατάταξης του πρωταθλήματος κάθε σεζόν.

Η Ισπανία έχει πλέον μόνο έναν εν ζωή εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τη Ρεάλ Μαδρίτης , η οποία πρέπει να επισκεφτεί τη Σίτι στον δεύτερο αγώνα της στα προημιτελικά του Champions League. Ένα περίπλοκο εγχείρημα και μετά το οποίο η LaLiga μπορεί να μείνει χωρίς ισπανικές ομάδες σε οποιαδήποτε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό, και η γενικά κακή σεζόν στην Ευρώπη, σημαίνει ότι τα υπόλοιπα πρωταθλήματα έχουν αποστασιοποιηθεί στην κατάταξη της UEFA. Η Ιταλία, με 18.428, οδηγεί τον πίνακα, ενώ η Γερμανία είναι δεύτερη με 17.214. Πολύ κοντά οι Άγγλοι, με 16.750. Η Ισπανία βρίσκεται στην πολύ διακριτική πέμπτη θέση με 15.062 βαθμούς. Ούτε να κερδίσει όλα τα παιχνίδια της και να κατακτήσει το Champions League θα ήταν αρκετό για να φτάσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

  Θανάσης Αντετοκούνμπο: Φήμες για μεταγραφή σε ελληνική ομάδα
 
 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: