Champions League: Η Ρεάλ "έκλεψε" την πρόκριση στα πέναλτι


Champions League: Η Ρεάλ "έκλεψε" την πρόκριση στα πέναλτι



Η Ρεάλ αποκαθήλωσε τη Μάντσεστερ Σίτι με επική πρόκριση στα πέναλτι και θα αντιμετωπίσει στους 4 τη Μπάγερν, που απέκλεισε την Άρσεναλ.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου θα συνθέσουν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών του Champions League (30/1-1/5 και 7-8/5), αφού κατάφεραν να αποκλείσουν Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ αντίστοιχα (Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν θα κοντραριστούν στο έτερο ζευγάρι).

Η Μπάγερν νίκησε 1-0 την Άρσεναλ χάρη σε γκολ του Κίμιχ και πήρε την πρόκριση στο 90λεπτο, ωστόσο ο προημιτελικός του Μάντσεστερ ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε υπέρ της Ρεάλ στα πέναλτι με 4-3 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), παρά το γεγονός ότι η Σίτι ήταν ανώτερη για 120 λεπτά αγώνα!

Ο τερματοφύλακας Λούνιν απέκρουσε δύο πέναλτι και έγινε ήρωας για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία άντεξε στην ασφυκτική πίεση της απερχόμενης πρωταθλήτριας Ευρώπης Σίτι, παίζοντας με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα για μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης.

 

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

Στο Μάντσεστερ, η Ρεάλ “πάγωσε” από νωρίς την έδρα της Σίτι, καθώς προηγήθηκε με 1-0 στο 12’ χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο, που της έδωσε αβαντάζ πρόκρισης με συνολικό σκορ 4-3.

  Παναθηναϊκός: Ηλεκτροσόκ! Ήδη δύο υποψήφιοι για αντι-Τερίμ

Στη συνέχεια ωστόσο, η ομάδα του Αντσελότι αγωνίστηκε με εντελώς αμυντικούς προσανατολισμούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα ανελέητο “σφυροκόπημα” από τη Σίτι. Ο γκολκίπερ Λούνιν και οι αμυντικοί της Ρεάλ έσωσαν την ομάδα τους σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά εν τέλει “λύγισαν” στο 76’. Μετά από λάθος του Ρίντιγκερ, ο Ντε Μπρόινε ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ και έστειλε την προημιτελικό στην παράταση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, ούτε και το σκορ, παρά την ασφυκτική πίεση της Σίτι, αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία του Ρίντιγκερ για τη Ρεάλ στο 105+2’. Οι εξουθενωμένοι παίκτες των δύο ομάδων έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με μεγάλη νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν με άστοχο πέναλτι του Μόντριτς, ο Λούνιν απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σίλβα και Κόβασιτς, ο Ρίντιγκερ σκόραρε το τελευταίο πέναλτι και η Ρεάλ πήρε τεράστια πρόκριση με 4-3.

 

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0

Ακόμα και σε μία προβληματική σεζόν όπως η φετινή, η Μπάγερν Μονάχου βρήκε τον τρόπο να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Άρσεναλ.

  Η Euroleague άλλαξε τους κανόνες για τον ΠΑΟ

Μετά το 2-2 του Λονδίνου, η Μπάγερν ήταν κυρίαρχος στο Μόναχο, κόντρα σε μία μέτρια Άρσεναλ, που απείλησε λιγοστές φορές την αντίπαλη εστία. Αντιθέτως, οι Βαυαροί ήταν αυτοί που είχαν τις κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία το διπλό δοκάρι σε προσπάθειες του Γκορέτσκα και του Γκερέιρο στο 47’.

Τελικά η Μπάγερν δικαιώθηκε για την υπεροχή της στο 63’, με τον Κίμιχ να κάνει κίνηση σε θέση κρυφού φορ και με τα κεφαλιά να “γράφει” το 1-0, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ δίνοντας την πρόκριση στη Μπάγερν Μονάχου.

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: