Οργή για Άλωση! Μεντιλίμπαρ όπως Μουρίνιο, αποκλείστηκε α

Ο Μεντιλίμπαρ, όπως ο Μουρίνιο, αποκλείστηκε από το παιχνίδι λόγω οργής για την Άλωση!

Οργή για Άλωση! Μεντιλίμπαρ όπως Μουρίνιο, αποκλείστηκε α



Το μαύρο κουτί του αποκλεισμού της Φενέρ από τον Ολυμπιακό αναζητούν στον τουρκικό Τύπο.

Απογοήτευση επικρατεί στον τουρκικό Τύπο με τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό στα πέναλτι της ρεβάνς των προημιτελικών του Europa Conference League. Ενδεικτικά σσαςπαρουσιάζουμε ορισμένους τίτλους από τα πρωτοσέλιδα μερικών εκ των γνωστότερων τουρκικών εφημερίδων, δύο αθλητικών και τριών πολιτικών.

Fanatik: Κρίμα η πρόκριση χάθηκε στα πέναλτι

Fotomac: Έτσι θα συνέβαινε;

Hurriyet: Αποχαιρετίσαμε την Ευρώπη

Yeni Şafak: Αποχαιρετήσαμε το Conference League

Cumhurriyet: Πολύ κρίμα για τη Φενέρμπαχτσε

 

Ο Μεντιλίμπαρ νίκησε τον Καρτάλ

Παράλληλα όμως στον τουρκικό Τύπο υπάρχει αυστηρή κριτική και σχολιασμός για την απώλεια της ομάδας της Κωνσταντινούπολης από το ελληνικό συγκρότημα. Οι Τούρκοι αρθρογράφοι τα βάζουν με τον προπονητή της Φενέρ Ισμαήλ Καρτάλ, ενώ υπάρχει πολύ θετική άποψη για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Οι συνάδελφοι από τη γειτονική χώρα συμφωνούν, ότι οι αλλαγές των Ιρφαντζάν, Φρεντ και Τζέκο, τις οποίες χαρακτηρίζουν παρακινδυνευμένες και αχρείαστες. Μάλιστα το σκηνικό με τη διαφωνία του πρώτου με τον προπονητή του κατά τη διάρκεια της αλλαγής καταγράφηκε στον τηλεοπτικό φακό. Θεωρούν, ότι ο Τούρκος τεχνικός αφαίρεσε από την εξίσωσης τους τρεις πιο επικίνδυνους παίκτες που μπορούσαν να προκαλέσουν εκνευρισμό στον Ολυμπιακό.

  Ο Παναθηναϊκός πήρε επίσημα θέση για τον Φατίχ Τερίμ!

Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι το μυαλό του Ισμαήλ Καρτάλ είναι ακόμα στη Super League (σ.σ. εννοεί στα όσα συνέβησαν μετά το ματς στην Τραπεζούντα. Ρωτάτε γιατί; Ούτε το σχέδιο παιχνιδιού ούτε οι κινήσεις των παικτών φαινόταν ότι ήθελαν να φτάσουν στα ημιτελικά, σημειώνει ο Φαΐκ Τσετινέρ της Fanatik

Το γεγονός ότι το ματς πήγε στα πέναλτι είχε ουσιαστικά πλεονεκτήματα και για τις δύο ομάδες. Ο Μεντιλίμπαρ απέκλεισε τη Ρόμα του Μουρίνιο στα πέναλτι στον τελικό του Europa League της περασμένης σεζόν, ενώ ήταν επικεφαλής της Σεβίλλης. Στη Φενερμπαχτσέ, ο Λιβάκοβιτς ήταν το μεγάλο όπλο, αποκρούοντας 4 πέναλτι στο τελευταίο Μουντιάλ. Όμως ο Μεντιλίμπαρ δεν κέρδισε μόνο στα πέναλτι αλλά και με τις σωστές αποφάσεις που πήρε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αναφέρει ο Σερκάν Ακτσάν από την ίδια εφημερίδα, ενώ σε σχόλιο άλλου συντάκτη σημειώνεται το εξής:

Ήρωας ο Τζολάκης

Η Φενέρμπαχτσε όμως χτύπησε τόσο άσχημα πέναλτι που δεν άντεξε ούτε ο Λιβάκοβιτς. Κατά τη γνώμη μου, η Φενερμπαχτσέ αποκλείστηκε από μια πιο αδύναμη ομάδα. Αν ρωτήσετε σε ποιον να γράψετε, είτε είναι ο Ισμαήλ Καρτάλ, που έκανε πολύ κακές επιλογές και στα δύο ματς, η διοίκηση που απέρριψε την πρόταση για αναβολή του αγώνα Καράγκιουμρουκ ή οι παίκτες που προσπάθησαν να εκτελέσουν πέναλτι;.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Sabah, Ομέρ Ουρουντούλ, σημειώνει στην κριτική του, ότι η Φενέρ δεν μπορούσε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδιζε όλες τις μονομαχίες στον αέρα σε στατικές φάσεις. Μάλιστα ο έμπειρος δημοσιογράφος χαρακτηρίζει ήρωα της βραδιάς τον Κωσταντίνο Τζολάκη. Ο επίλογός του όμως είναι σκέτο… φαρμάκι. Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη κρίμα για τον χαμένο ημιτελικό. Αν ισοφαρίσεις το σκορ με ένα γρήγορο γκολ και δεν καταφέρνεις να βάλεις το δεύτερο γκολ ενάντια στον τέταρτο του ελληνικού πρωταθλήματος με τη μεγάλη υποστήριξη των οπαδών σου, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, καταλήγει.

  "Σκασμένος" ο Αταμάν - Αυτό έφερε την ήττα του ΠΑΟ

Οργή για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Υπάρχει όμως και άλλο ενδιαφέρον εμβαθύνοντας στις αναρτήσεις των τουρκικών ΜΜΕ. Ο Μπουράκ Οζντεμίρ της Fanatik θεωρεί, ότι ο ελληνικός Τύπος ξεπέρασε τα όριά του με τον παραλληλισμό της πρόκρισης του Ολυμπιακού με την Άλωση της Πόλης ξεπέρασε τον εαυτό του.

Μετά τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ στην Ελλάδα, ο ελληνικός Τύπος πρόσθεσε άλλη μια ντροπή στη ντροπή του, χρησιμοποιώντας υβριστικά λόγια τόσο για τους κιτρινόμαυρους όσο και για τον προπονητή Ισμαήλ Καρτάλ. Μετά τον αγώνα το ελληνικό SDNA δημοσίευσε τον τίτλο Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης σχετικά με το αποτέλεσμα του αγώνα, σημειώνει ο αρθρογράφος.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΟΝΟ ο Μεντιλίμπαρ πίστευε στον φευγάτο, στον άχρηστο και στον… Ρέτσο!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: