Ο Ζιντάν, ένα βήμα πριν αναλάβει τη Μπάγερν Μονάχου


Ο Ζιντάν, ένα βήμα πριν αναλάβει τη Μπάγερν Μονάχου



Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, ο Γάλλος προπονητής και ο βαυαρικός σύλλογος είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Η ανανέωση του Νάγκελσμαν με την Εθνική Γερμανίας μέχρι το 2026 ανοίγει τον δρόμο για την άφιξη του Ζιζού στην Allianz Arena.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει o προπονητής της Μπάγερν Μονάχου από την επόμενη σεζόν. Ο Γάλλος τεχνικός είναι η πρώτη επιλογή του βαυαρικού συλλόγου για να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ, αφού ο άλλος υποψήφιος, Γιουλιάν Νάγκελσμαν, μόλις υπέγραψε την ανανέωσή του με τη γερμανική ομάδα μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θεωρούν ότι μια συμφωνία που δεν έχει ακόμη υπογραφεί πρακτικά έχει ολοκληρωθεί. Ο Ζιντάν έχει ήδη ζητήσει ενίσχυση, ειδικά στην αμυντική γραμμή.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένας σύλλογος που πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο Ζιντάν για να επιστρέψει στους πάγκους τρία χρόνια αργότερα.  Ο Γάλλος κόουτς δεν έχει καθίσει στον πάγκο από τότε που έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν 2020/21 στη δεύτερη θητεία του στη λευκή ομάδα.

Η μεγάλη φιλοδοξία του Ζιντάν ήταν να αναλάβει τη γαλλική εθνική ομάδα, αλλά η συνέχεια του Ντιντιέ Ντεσάν το έχει κάνει, προς το παρόν, αδύνατο να εκπληρωθεί.

  Έμερι: «Παθιασμένος και πετυχημένος ο Μεντιλίμπαρ»

Η εμπειρία του Ζινεντίν Ζιντάν ως προπονητής περιορίζεται μόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε δύο διαφορετικά στάδια (2016-2018 και 2019-2021). Ο Γάλλος έχει κατακτήσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ και δύο πρωταθλήματα και έχει κερδίσει κάθε πιθανό τίτλο εκτός από το Copa del Rey.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: