"Όχι" Μελισσανίδη σε 2.5 εκατ. – Πουλάει Ελίασον η ΑΕΚ


“Όχι” Μελισσανίδη σε 2.5 εκατ. – Πουλάει Ελίασον η ΑΕΚ



Ούτε συζήτησε την προσφορά για τον διεθνή άσο, καθώς ήταν εξαιρετικά χαμηλή. Η Ένωση μπορεί να πουλήσει παίκτες φέτος, αλλά στις σωστές τιμές. Αυτό ισχύει και για τον Σουηδό εξτρέμ. Άλλωστε, ήδη έχουν βρει ποιους θέλουν να πάρουν για να ενισχύσουν το ρόστερ…

Όλοι στην ΑΕΚ… ζουν και αναπνέουν για την κατάκτηση του δεύτερου σερί Πρωταθλήματος. Σε μία σεζόν που το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έχει παρουσιάσει μεγαλύτερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του σε σχέση με πέρυσι, ο βασικός κορμός της ομάδας έχει κατορθώσει να την διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά (+2 από τον ΠΑΟΚ που έχει ματς λιγότερο).

Οι πιο βασικές διαφορές σε επίπεδο ρόστερ έγκεινται πρώτον στα 11 γκολ που της έχει δώσει ο Έκι Πόνσε και δεύτερον στον αισθητά αναβαθμισμένο φετινό ρόλο του Νίκλας Ελίασον.

Ο Σουηδός μέσος κατάφερε να γίνει παίκτης-κλειδί στα πλάνα του Αλμέιδα με τις εμφανίσεις του, σκοράροντας 6 γκολ και δίνοντας 12 ασίστ σε 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκειται για εξαιρετικά νούμερα, σαφώς βελτιωμένα σε σχέσε με πέρυσι (9 ασίστ, κανένα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), που έχουν ανεβάσει στα ύψη τις μετοχές του παίκτη.

 


Όπως λέγεται στη μανατζερική πιάτσα, η περίπτωση του Ελίασον δεν αφήνει ασυγκίνητους συλλόγους του εξωτερικού, που έχουν τον Σουηδό άσο στα μπλοκάκια τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να “σκάσουν” προτάσεις, με την ΑΕΚ πάντως να έχει τον πρώτο λόγο αφού διατηρεί συμβόλαιο με τον Ελίασον έως το 2027.

Το καλοκαίρι τού 2022 που είχε έρθει στην Ελλάδα το market value ήταν στα 2,5 εκατ. ευρώ (αν και έπαιζε στην πρώτη κατηγορία τού γαλλικού πρωταθλήματος) και, τώρα, έχει φτάσει ήδη στα 3 εκατ. ευρώ και αναμένεται στη νέα αναθεώρηση να ανέβει κι άλλο η χρηματιστηριακή του αξία. Ο Σουηδός εξτρέμ είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Νιμ, με τη φανέλα της οποίας είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ εκτός των άλλων στην καριέρα του είχε αγωνιστεί στην ΑΪΚ Στοκχόλμης και στην Μπρίστολ Σίτι.

Ενδιαφέρον από Γαλλία για επιστροφή – Πορτοφόλι από την Τουρκία – Τι ισχύει με την ΑΕΚ

 
O 25χρονος άσος βρίσκεται στη λίστα ομάδων από τη Γαλλία (Ναντ) και την Αγγλία (Nόργουιτς), καθώς έχει θητεία και στα δύο αυτά πρωταθλήματα, ενώ τον περασμένο Γενάρη υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον από την Τουρκία και τη Σάμσουνσπορ για την απόκτησή του.
 
Το συμβόλαιό του με τους Κιτρινόμαυρους έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2027, η ΑΕΚ είχε δώσει 2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, κι αν γίνει κουβέντα για την παραχώρησή του θα είναι μόνο πολύ νωρίς το προσεχές καλοκαίρι (ώστε να υπάρχει χρόνος να βρεθεί ο αντικαταστάτης του) και, προφανώς, σε τιμή που θα είναι διπλάσια και πάνω σε σχέση με τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί για την απόκτησή του: Μίνιμουμ 4+ εκατ. ευρώ δηλαδή.

“Αυτό μετράει πάνω από όλα για τον Ελίασον – Ήρθε για βασικός στην ΑΕΚ – Αυτές οι καλύτερες ομάδες για μεταγραφή”

Το sportdog επικοινώνησε με τον Μιχάλη Σινάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γαλλία, προκειμένου να μας μιλήσει για τη θητεία του στη Ligue 1 με τη φανέλα της Νιμ – Ερμηνεύοντας στην ουσία το πόσο χρήσιμος είναι φέτος στην Ένωση.
 
Ήταν χρήσιμος χωρίς να έκανε κάπου το μπαμ. Αλλά έκανε πολλές δουλειές, κάλυπτε ανάγκες, σε όλα μπορούσες να τον υπολογίζεις – Ίσως όχι τόσο πολύ στο γκολ. Αλλά ήταν μέσα στη δημιουργία των φάσεων και αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα“, ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:
 
“Η Νιμ είχε πέσει μεν, δεν είχε μείνει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αυτός είχε σταθεί με αξιοπρέπεια, ήταν στους 4-5 που ξεχώρισαν από την ομάδα του, από αυτούς που τους κρατάς αν θέλεις να πάρεις την άνοδο”.
 
Στην ΑΕΚ κάνει διαφορά φέτος με συνέπεια.
 
“Τον Ελιάσον τον παίρνεις για βασικό έτσι κι αλλιώς, είναι παίκτης με επίπεδο, θα βάλει κάποια γκολ, θα δώσει κάποιες ασίστ, θα χτυπήσει κάποια στημένα. Είναι του γρήγορου ποδοσφαίρου, μπροστά η Νιμ είχε ωραία δομή με τρεις καλούς τεχνίτες και έναν συμπαθητικό φορ. Μην έχουμε αρνητική εικόνα επειδή δεν έσωσε την κατηγορία, μιλάμε για το γαλλικό πρωτάθλημα”.
 
Οπότε θεωρείς ότι ήταν πετυχημένη μεταγραφή για την ΑΕΚ;
 
“Είναι η καλύτερη αγορά οι ομάδες που πέφτουν στη Γαλλία. Γιατί έχουν καλό υλικό, παίκτες δοκιμασμένους και αξίας, που θέλουν να ξεφορτωθούν τα συμβόλαιά τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο Ελίασον“.

Πρόταση για Ρότα, διάδοχος ο Μπάλντοκ στην ΑΕΚ!

Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Λάζαρο Ρότα, μόνο που δεν είναι… αόριστο όπως στην υπόθεση του Ελίασον, αλλά πιο έμπρακτο. Συγκεκριμένα, ξένος σύλλογος φέρεται να προσφέρει περίπου 2.500.000 ευρώ για την αγορά του Έλληνα άσου, ποσό που σίγουρα δεν ικανοποιεί την ΑΕΚ.



Ο Ρότα είναι ο βασικός δεξιός μπακ της Ένωσης και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026. Οι Κιτρινόμαυροι δεν θα ήταν αρνητικοί στο να συζητήσουν προσφορές για την παραχώρησή του, ωστόσο οι αξιώσεις τους είναι σαφώς υψηλότερες από τα 2,5 εκατομμύρια.

Σε περίπτωση που πωληθεί ο διεθνής μπακ, ένα σημαντικό μέρος από τα έσοδα θα επενδυθεί στον αντικαταστάτη του. Δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο Τζορτζ Μπάλντοκ, με τον οποίο η ΑΕΚ έχει συνδεθεί έντονα βάσει ρεπορτάζ το προηγούμενο διάστημα.

  Τρομερός Κάρα: "Έζησα τα πάντα με τον ΠΑΟ"

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσάμπι Αλόνσο θέλει παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα – Πρόταση 10 εκατομμυρίων!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: