Ολυμπιακός: Έπνιξε τη Μπάρτσα- Οι 3 λόγοι που πάει Βερολίνο!


Ολυμπιακός: Έπνιξε τη Μπάρτσα- Οι 3 λόγοι που πάει Βερολίνο!



Οι “σωματοφύλακες”, ο Μιλουτίνοφ και ο…. Σίκμα. Πώς οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα παρά τα σημαντικά προβλήματά τους και πλέον ονειρεύονται το Final Four. Τίποτα όμως δεν έχει τελείωσε.

Ο Ολυμπιακός με το καλημέρα έδειξε τόσο τις διαθέσεις του όσο και τον βαθμό ετοιμότητάς του στην Βαρκελώνη. Την Τετάρτη νίκησε την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία με 77-75 και έκανε έτσι το πρώτο βήμα για να βρεθεί και πάλι στο φάιναλ-φορ. Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι σε όλο το σαραντάλεπτο και πήραν δίκαια το πρώτο παιχνίδι της σειράς, στηριζόμενοι πάνω από όλα στην άμυνά τους. Δέχθηκαν 75 πόντους από μία ομάδα που σφύζει από ταλέντο και μάλιστα μέσα στο γήπεδό της και αυτός ήταν ο βασικός λόγος, που έκοψαν το νήμα. Την ίδια ώρα η επιθετική τους συμπεριφορά ήταν ικανοποιητική, παίρνοντας βοήθειες από πολλούς παίκτες τους. Ακόμη και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που πάτησε παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο έδωσε βοήθεια στην ομάδα του.

  Σλούκας: Ο Σπανούλης του 2024 και η ‘’φαγούρα’’ του 0-14

Πάντως, οι γκαρντ ήταν εκείνοι, που έκαναν την διαφορά για τους «ερυθρόλευκους». Και πιο συγκεκριμένα ο Κάνααν, ο Ουίλιαμς-Γκος και ο ΜακΚίσικ. Δεν είναι μόνο ότι προσέφεραν πόντους. Δεν είναι μόνο ότι έβαλαν κρίσιμα καλάθια. Είναι κι ότι με την γενικότερη αγωνιστική τους συμπεριφορά φρόντισαν ώστε ο Ολυμπιακός να είναι ασφαλής και να μην κινδυνέψει από τους Καταλανούς. Όταν προς το τέλος του ματς πήγε να το γυρίσει σχεδόν μόνος του ο Ρίκι Ρούμπιο, ήταν εκεί οι τρεις σωματοφύλακες των Πειραιωτών, ώστε να κλειδώσουν κάτι, που άξιζε η ομάδα τους βάσει της συνολικής της εικόνας.

Και τα κατάφερε στην Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός παρότι δεν είχε τον Κώστα Παπανικολάου, παρότι δεν ήταν έτοιμος λόγω του προβλήματος με την μέση του ο Ουόκαπ και παρότι στο τέλος τραυματίστηκε ο Πετρούσεφ, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτά και με αυτά έκαναν το πρώτο βήμα για το Βερολίνο, αλλά ξέρουν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ότι χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια για να κατακτηθεί ο στόχος. Αισιοδοξούν, όμως, ποντάροντας στο μέταλλο αυτής της ομάδας, στον χαρακτήρα της και κυρίως στο ότι υπάρχει πληθώρα ποιοτικών επιλογών. Ακόμη και ο Σίκμα, που δεν παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, έδειξε και χθες το βράδυ ότι μπορεί να βοηθήσει. Ενας παίκτης, δηλαδή, που την επόμενη χρονιά δεν θα είναι σίγουρα στο μεγάλο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στον Ολυμπιακό με Πετρούσεφ – Δείτε τον τραυματισμό του (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή
  Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Τρομερή αποθέωση (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Διαβάστε επίσης: