Οσετκόφσκι με 1 εκ. σε Παναθηναϊκό – Top ομάδα για Σπανούλη!


Οσετκόφσκι με 1 εκ. σε Παναθηναϊκό – Top ομάδα για Σπανούλη!



Ποια μεγάλη ομάδα της Euroleague θέλει τον κόουτς του Περιστερίου; Ποιος είναι ο ψηλός που εξετάζει ο Αταμάν από την Ισπανία και τα σενάρια για τον Ισπανό σταρ και τους Καταλανούς…

Τα γυαλιά σε όλους έβαλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τη χρησιμοποίηση του Λουκ Σίκμα στα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, αν και ήταν κλειδωμένο ποντάρισμα ότι πολύ-πολύ δύσκολα θα βλέπαμε ξανα με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων τον Αμερικανό άσο. Παρόλα αυτά ο coach B. τον εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε. Γιατί τον εμπιστεύτηκε;

ΣΙΚΜΑ: Ο 34χρονος άσος παρότι γνωρίζει ότι δεν έχει μέλλον στο Λιμάνι, αφού η επόμενη σεζόν θα τον βρει μακριά από τους Πειραιώτες τόσο λόγω της φετινής απόδοσης όσο και λόγω ηλικίας, παρόλα αυτά δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί στις προπονήσεις. Κι αυτό ήταν που αξιολόγησε πολύ θετικά ο Μπαρτζώκας: Μπορεί να μην κατάφερε ποτέ ο Σίκμα να “κολλήσει” με τους Ερυθρόλευκους, να ρολάρει στην 5άδα, να βρει καλό ρυθμό και να πιάσει υψηλή απόδοση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μειωθεί η αξία ή ο επαγγελματισμός του. Το αντίθετο. Εξάλλου, ο Μπαρτζώκας αξιοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του, στη λογική ότι μπορούν έστω για λίγα λεπτά να προσφέρουν στο παρκέ, να δώσουν ανάσες στους 5αδάτους συμπαίκτες τους, να προκαλέσουν φθορά στους αντιπάλους τους. Αυτό, δηλαδή, που δεν κάνει ο Αταμάν ούτε καν με τον Μπαλτσερόφσκι για να δώσει ανάσες στον Λεσόρ. Να δούμε ποιος από τους δυο θα δικαιωθεί μεχρι το τελος στις επιλογές του. 

MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μια και αναφερθήκαμε στους Καταλανους, έστω μέσω του ζευγαριού με τον Ολυμπιακό, να μεταφέρουμε μια ειδηση από την Ισπανια που φτάνει μέχρι τον Παναθηναϊκό: Ποιος ψηλός τού Αταμάν, που χρυσοπληρώνετε αλλά δεν έχει βρει τον ρόλο του στη 5άδα, ενδιαφέρει τους Μπλαουγκράνα; Δεν χρειάζεται ψάξιμο, στον Χουάντσο αναφερόμαστε. Που αν αποχωρήσει από τους Πράσινους, με τους οποίους έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο, θα απασχολήσει δεδομένα την Μπαρτσελόνα.

  Απίστευτη εξέλιξη με ξένο της ΑΕΚ

ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Το όνομά του συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό, αφού στα γκαρντ τού Παναθηναϊκού δεν υπάρχει χώρος. Μπορεί να πιάσει Λιμάνι; Μια φορά ο Άρης ηδη έχει καταθέσει την πρότασή του, για τριετές συμβόλαιο και με το ταβάνι που μπορεί να του προσφερει στις αποδοχές και, μάλιστα, η ΚΑΕ έβαλε και χρονοδιάγραμμα για να μιλήσουν ξανά μαζί τους και να τους πει τι αποφάσισε. Οι Κίτρινοι θέλουν να τον κρατήσουν, του το δείχνουν, αλλά πρέπει να κάνουν και τον σχεδιασμό τους. Κι αυτό θα γίνει με το να μάθουν το συντομότερο δυνατόν αν μένει ή φευγει ο Βασίλης.

Απογοήτευση για Βεζένκοφ, Σπανούλης για Εφές!
 

Την έριξε τη ρουκέτα από την άλλη άκρη τού Ατλαντικού ο Σάσα Βεζένκοφ, δηλαδή ότι του λείπει το σπίτι του, άσχετα αν η ερώτηση που έλαβε αυτή την απάντηση αφορούσε το πού θα δουλέψει για να βελτιωθεί (-στο σπίτι του ή στο Σακραμέντο).

Ο πρώην άσος τού Ολυμπιακού έφυγε ως MVP τής Ευρωλίγκας το περασμένο καλοκαίρι από το Λιμάνι, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει τον ρυθμό που θέλει στο ΝΒΑ. Κι αυτό τον έχει κάνει από απόλυτο πρωταγωνιστή σε ομάδα του Final 4 της Ευρωλίγκας, σε ρολίστα ομάδας του ΝΒΑ που τελείωσαν πολύ νωρίς φέτος οι υποχρεώσεις της.

ΒΕΖΕΝΚΟΦ: Με αυτά τα δεδομένα μπορεί κάποιος να πει ότι το προσεχές καλοκαίρι ο Σάσα θα επιστρέψει στην Ευρώπη; Τη φετινή σεζόν έλαβε μέρος σε 42 ματς στην κανονική διάρκεια, με μέσο όρο 5,4 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 0,5 ασίστ σε 12,2 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Δεν είναι κακή παρουσία αλλά δείχνει κάτι που, στο ΝΒΑ, μετράει πολύ: Δεν κάνει αισθητή την παρουσία του στην επίθεση! Κι αυτό στον μαγικό κόσμο είναι το άλφα και το ωμέγα για να βρεις χρόνο στην 5άδα, να είσαι σημαντικός, να έχεις ρόλο.

  Στο μικροσκόπιο οι δανεικοί του ΠΑΟΚ

Το γιατί δεν είναι επιδραστικός επιθετικά έχει να κάνει, κυρίως, με τα χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ, που τα μεγέθη είναι διαφορετικά: Για 4άρι δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος, περισσότερο ως 3άρι θα του ταίριαζε. Αλλά ο Σάσα δεν έχει σουτ για τη θέση 3 και, μάλιστα, στο ΝΒΑ. Αυτή η συνθήκη, λοιπόν, δεν πρόκειται να αλλάξει. Για αυτό και στο Σακραμέντο εξετάζουν ήδη λύσεις για επιδραστική επιθετικά ενίσχυση (πλην του Βεζενκοφ, φέτος, δεν τους “βγήκαν” ούτε οι Κρις Ντουάρτε και ΤζαΒέιλ ΜακΓκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πλήθος ονομάτων έχουν προκύψει στο ρεπορτάζ των Πράσινων για την ενίσχυση στη θέση κάτω από τη ρακέτα. Να γράψουμε και ένα ακόμα, με την πληροφορία να έρχεται μέσω Τουρκίας: Ντίλαν Οσετκόφσκι. Aμερικανός, 27 ετών, στα 2.06 μ., έχει τέλειο σουτ για να παίξει 3αρο-4άρι αλλά λόγω μεγέθους παίζει άνετα και 5άρι. Φέτος τα πήγε εξαιρετικά με τη Μάλαγα και για αυτό τον έχει σταμπάρει η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και η Εφές, λόγω της λίστας που είχε αφήσει ο Αταμάν. Έτσι ήρθε και η πληροφορία, μέσω Τουρκίας, ότι μπορεί να δείξει ενδιαφέρον και ο Παναθηναϊκός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ/1: Τι ισχύει με τον Οσετκόφσκι; Έχει συμβόλαιο για μια ακόμα σεζόν με τη Μαλαγα, αλλά σε αυτό υπάρχει ρήτρα 1 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει. Μπορεί το Τριφύλλι να δώσει αυτό το ποσό; Οι Πράσινοι, γενικά, μοιράζουν εκατομμύρια ξανά, οπότε ας μην αποκλείσουμε τίποτα. Ειδικά για ψηλό με τέτοιο σουτ από το τρίποντο, κάτι που γουστάρει πολύ και ο Αταμάν.

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Κάτι τελευταίο, επειδή πρόσφατα γράφτηκε το ενδιαφέρον της Αρμάνι για τον Βασίλη (το έχετε διαβάσει στο sportdog εδώ και μήνες, όπως και το ενδιαφέρον της Βαλένθια). Υπάρχει κι άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα, με πολύ υψηλό μπάτζετ, που ενδιαφέρεται. Στην Τουρκία Η Εφές.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Βόμβα” Γιαννακόπουλου: Ζητάει επανάληψη του πρώτου αγώνα με τη Μακάμπι!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: