Στην Ελλάδα ο Νιούμαν για Ιωαννίδη, συνάντηση με Παναθηναϊκό


Στην Ελλάδα ο Νιούμαν για Ιωαννίδη, συνάντηση με Παναθηναϊκό



Ποιοι ταξίδεψαν στην Αθήνα, πόσα ζητάει το Τριφύλλι και οι ανεπίσημες επαφές/συναντήσεις με αξιωματούχο της ομάδας. Οι δύο αγγλικοί σύλλογοι και ποιος… έκοψε τον Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ

Δυο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και οι δυο λονδρέζικες μάλιστα, ήρθαν για ένα διήμερο στην Αθήνα για χάρη του Φώτη Ιωαννίδη. Σίγουρα κι άλλοι σκάουτς ξένων ομάδων θα τον σκάναραν στην Οpap Arena, αλλά οι συγκεκριμένες αποστολές, των δυο αγγλικών κλαμπ ήταν πιο… σύνθετες αλλά και σημαντικές! Και ομιλώ για τις Γουέστ Χαμ και Φούλαμ! Εξηγούμαι:

Το ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ για τον Φώτη Ιωαννίδη δεν προέκυψε τώρα. Είναι γνωστό και… καταγεγραμμένο, πρώτα στα αγγλικά ΜΜΕ και μετά στα ελληνικά. Κάτι που σημαίνει ότι τον έχουν ήδη κάνει live scouting τα “σφυριά”. Μόνο που αυτή την φορά στην Ελλάδα, για χάρη του Ευβοιώτη επιθετικού, δεν ήρθε όποιος και όποιος, ένας  σκάουτ της σειράς αλλά κοτζάμ Ρόμπ Νιούμαν! 

Ποιος είναι ο Άγγλος κύριος;  Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου αλλά και του τμήματος σκάουτινγκ της Γουέστ  Χαμ, ένας αξιοσέβαστος 60χρονος, που πέρασε 13 χρόνια (2008-2021 από σκάουτ μέχρι τσιφ σκάουτ) στην Μάνστεστερ Σίτι, πριν τον κάνουν μεταγραφή, τον Οκτώβριο του 2021, τα “σφυριά”! Ο Ρόμπ Νιούμαν είναι … μάτι και στέλεχος της ομάδας το οποίο εμπιστεύεται ο κόουτς Μόγιες και με πολύ βαρύνουσα άποψη στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και στις μεταγραφές!!

Προσοχή: τεχνικός διευθυντής στην Γουέστ Χαμ είναι άλλος και είναι Γερμανός, ο 44χρονος Τιμ Στέιντεν! Πήγε μόλις το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο κι αφού προηγουμένως διετέλεσε Sports Coordinator & Head  of Scouting στην Λεβερκούζεν (από το 2019) και πιο πριν Sporting Director στην Βέρντερ. Δική του μεταγραφή ήταν στις 22 του περασμένου Αυγούστου ο Μαυροπάνος αντί 20.000.000 ευρώ από την γερμανική Στουτγκάρδη και αυτός (ο Στέιντεν) κινεί τα νήματα τώρα για ακόμη έναν Έλληνα, δηλαδή τον Φώτη Ιωαννίδη! Και προφανώς δεν είναι συμπτωματικό πως ρόλο διαμεσολαβητικό στην υπόθεση, για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, έχει αναλάβει μεγάλο γερμανικό μανατζερικό Γραφείο (που δεν εκπροσωπεί τον άσο)!!!

Κατά συνέπεια και επειδή τώρα δεν παίζει η… προηγούμενη τιμή πώλησης που δινόταν στις ξένες ομάδες για Ιωαννίδη αφού πλέον τα 20 εκατομμύρια έχουν πάει 25 και 30.000.000 ευρώ (απαιτήσεις Αλαφούζου), παρότι υπάρχει θετική εισήγηση του τεχνικού διευθυντή Τιμ Στέιντεν,  βρέθηκε στην Αθήνα (προφανώς για πιο … ενδελεχές τσεκάρισμα) και ο Διευθυντής ποδοσφαίρου. Μάλιστα στην πιάτσα scouts λένε πως όπου εμφανίζεται ο Ρόμπ Νιούμαν, δεν είναι για απλό σκάουτινγκ αλλά για το τελικό, πριν από την απόφαση του κλαμπ αν θα κινηθεί ή όχι για τον υποψήφιο στόχο.

  Τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός - Οι τιμές

 Στην προκειμένη περίπτωση πάντως κυκλοφορεί – το πιο σημαντικό -πως ο Νιούμαν κατά την παραμονή του στην Αθήνα είχε ραντεβού και με αξιωματούχο του Παναθηναϊκού για μια περισσότερο … ανεπίσημη συνάντηση και συζήτηση/ενημέρωση για Ιωαννίδη. Το κρατάμε το τελευταίο για…. προσεχώς.

Από την μια ομάδα του Λονδίνου πάμε στην άλλη και συγκεκριμένα στην Φούλαμ, που έχει προπονητή τον Μάρκο Σίλβα και άμεσο συνεργάτη του Έλληνα, από την εποχή του Ολυμπιακού, τον Αντώνη Λεμονάκη. Το ενδιαφέρον της Φούλαμ για τον Ιωαννίδη είναι σχετικά πρόσφατο και σαφώς πιο φρέσκο. Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες… αποστολές τσεκαρισματός του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης και την … Φούλαμ έφερε στον Παναθηναϊκό για τον Ευβοιώτη φορ άλλος ομογενής μεγαλοατζέντης, με μόνιμη έδρα στην Σκανδιναβία ( ο οποίος είναι σε συνεννόηση/επαφή με τον ατζέντη του Ιωαννίδη, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς). Λέγεται πως στο διήμερο της παράμονής του στην Αθήνα, ο σκάουτ των Λονδρέζων είχε κι αυτός – με την σειρά του – ενημερωτική επαφή/συνάντηση με  υψηλόβαθμο στέλεχος του Παναθηναϊκού. Χωρίς πάντως να καταφέρουμε να το τσεκάρουμε, διέρρευσε πως απεσταλμένος των Λονδρέζων ήταν ο Ντάνι Τάλμποτ, γιός του τσιφ σκάουτ Μπράιαν Τάλμποτ!

  Παναθηναϊκός: Μυθικός Ναν,μάγκας Σλούκας! Βερολίνο για κούπα

ΥΓ. Και κάτι άσχετο με τον Ιωαννίδη: η Φούλαμ αρκετά πριν … ασχοληθεί με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού παρακολουθούσε  έναν άλλον ταλαντούχο Έλληνα, τον Κωνσταντέλια. Αν έχουμε σωστή ενημέρωση και σύμφωνα με το scouting report κρίθηκε πως ακόμη δεν είναι έτοιμος για επίπεδο Premier League, πόσο μάλλον στα 18 ή και στα 15.000.000 που θέλει τώρα ο ΠΑΟΚ…

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάγεψε ομάδα Premier ο Μανδάς! “Δεν το έχω ξαναδεί σε τερματοφύλακα” (Vid)


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: