Ήττα στις λεπτομέρειες από Μούρθια για το Περιστέρι


Ήττα στις λεπτομέρειες από Μούρθια για το Περιστέρι



Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων προσπάθησε να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή, μιας και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16 πόντους, όμως τελικά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα στο φινάλε με 84-87 από τη Μούρθια στον μικρό τελικό του Basketball Champions League, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του Final Four του Βελιγραδίου.

Basketball Champions League: Το Περιστέρι επιστρέφει στην Ελλάδα με την 4η θέση του F4 και “γεμάτο” από εμπειρίες εκπροσωπώντας επάξια το ελληνικό μπάσκετ, ανάμεσα σε τρείς ισπανικές ομάδες.

To Περιστέρι γνώρισε την ήττα (84-87) από την Μούρθια στον μικρό τελικό του F4 του BCL, στο Βελιγράδι, αλλά επιστρέφει στην Αθήνα με “γεμάτες” από εμπειρίες, βαλίτσες και η πρώτη συμμετοχή της ιστορίας του σε ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, αποτελεί αναμφισβήτητη επιτυχία για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος κέρδισε και τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της διοργάνωσης, στην δεύτερη, μόλις, σεζόν της προπονητικής θητείας του στον πάγκο των “κυανοκίτρινων”.

Και μόνο το γεγονός ότι το Περιστέρι εκπροσώπησε το ελληνικό μπάσκετ στο F4 του BCL, ανάμεσα σε 3 ισπανικές ομάδες που ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ακόμα και ποσοστιαία, πέραν της αγωνιστικής και οικονομικής ανωτερότητας τους, αποτελεί μέγιστη επιτυχία για το δημιούργημα του Βασίλη Σπανούλη, μόλις σε δυο χρόνια συνεργασίας με τη ομάδα των δυτικών προαστίων.

Το Περιστέρι μετά την ήττα από την Τενερίφη, στον ημιτελικό και λόγω της υπερπροσπάθειας που έκαναν οι παίκτες του, δεν είχαν κίνητρο και σωματικά αποθέματα στον μικρό τελικό. Η Μούρθια είχε το προβάδισμα του σκορ, στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, δεκάλεπτα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε στα επιμέρους σκορ των δυο δεκαλέπτων.

  "Εύκολα, καθαρά και αποστομωτικά νικητής ο ΠΑΟΚ"

Το Περιστέρι αντέδρασε στην τρίτη περίοδο και έκανε επιμέρους σκορ 20-19, μειώνοντας το προβάδισμα της Μούρθια στους 7 πόντους, ενώ στην 4η περίοδο, η ελληνική ομάδα ενέτεινε την αντεπίθεση της, με αποτέλεσμα να μειώσει στο καλάθι (75-77 στα 3′ 17” με καλάθι του Ουίλιαμς μετά από ασίστ του Ράκλαντ), ο Ουίλιαμς έκανε block στα 2′ 53” σε λει απ του Ίνις, αλλά ο Ρένφρο αστόχησε σε λει απ στην επόμενη επίθεση του Περιστερίου. Η Μούρθια προηγήθηκε με 75-79 και καλάθι του Ίνις, ενώ παρά τις δυο άστοχες βολές του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Σάντ-Ρος, η ισπανική ομάδα αύξησε το προβάδισμα της, σε 75-83, χάριν στο 3ποντο του Χάκανσον.

Δεκάλεπτα: 23-27, 35-44, 55-63, 84-87

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστιο πανό στην Τούμπα κατά οπαδών της ΑΕΚ και Μελισσανίδη (ΦΩΤΟ)

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: