Ρότσα: "Να απολογηθούν Αλμέιδα, Ιωαννίδης"


Ρότσα: “Να απολογηθούν Αλμέιδα, Ιωαννίδης”



Ρότσα για Τερίμ, Αλαφούζο και… καυγάδες σε Τούμπα, Λεωφόρο. Ο Αργεντινός δεν “μασάει” τα λόγια του ούτε για τον συμπατριώτη του προπονητή της ΑΕΚ ούτε για τον φορ του Τριφυλλιού, θυμάται και μία δική του παρόμοια ιστορία και σχολιάζει τις αγωνιστικές εξελίξεις στο Τριφύλλι

Γιατί ήταν λάθος η αντίδραση του Ματίας Αλμέιδα στην Τούμπα, μετά το τέλος τού αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ακόμα κι αν στη συνεντευξη Τυπου ζήτησε συγγνώμη;

Γιατί έπρεπε ο Φώτης Ιωαννίδης να έχει διαφορετική συμπεριφορά στο πάρκινγκ έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σε αντιπαράθεση που είχε με οπαδό του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον Άρη;

Γιατί αυτό με το οποίο υποφέρουν όσοι βρίσκονται στις ομάδες, παίκτες, προπονητές, διοικήσεις, είναι απόλαυση για τους οπαδούς του φετινού πρωταθλήματος;

Γιατί όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο δεν κρύβονται αλλά, αντίθετα, μεγεθύνονται σε αντίθεση με άλλες, αντίστοιχες, κοινωνικές εκδηλώσεις; Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά και άνθρωπος με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες, απάντησε σχετικά στο sportdog.

“Να απολογηθεί ο Αλμέιδα – Αλεξίσφαιρα μπροστα στην ένταση – Να ζητήσει συγγνώμη ο Ιωαννίδης”

“Πρέπει να απολογηθεί o Aλμέιδα για ο,τι έκανε, εμείς απέξω τι να πούμε; Κακές στιγμές έχουν όλοι, όταν υπάρχουν κακές στιγμές εμείς που είμαστε στον αθλητισμό και είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Γιατί είμαστε το παράδειγμα. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει, αλλά πρέπει να είμαστε με αλεξίσφαιρα μπροστά την ένταση, δεν δικαιολογώ τέτοιες αντιδράσεις. Ο ίδιος ο Αλμέιδα να μας εξηγήσει τι έγινε. Μου έκανε εντύπωση γιατί βγάζει ένα βιβλίο για τη ζωη του και τις δυσκολίες που πέρασε, άρα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα 90 λεπτά του αγώνα, είναι κομμάτι της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε παράδειγμα όσοι συμμετέχουμε”, ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, στο sportdog, ο Χουαν Ρότσα και συμπλήρωσε για το περιστατικό με τον Φώτη Ιωαννίδη:

“Όπως και για τον Αλμέιδα και στην περίπτωση του Φώτη θα πω ότι θέλει ψυχραιμία και από τους παίκτες. Για να είναι κοντά στο πάρκινγκ αυτός με τον οποίο λογομάχησε, σημαίνει ότι είναι άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα. Tα αποτελέσματα είναι αυτά που καθορίζουν τα πάντα. Ψωμί στο βούτυρο για τους δημοσιογραφους είναι όλα αυτά, γιατί γράφουν ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις. Αλμέιδα και Ιωαννίδης δεν είναι κακό να ζητήσουν συγνώμη. Είναι είδωλα, ενώ οι οπαδοί στερούνται μεροκάματο για να πάρουν εισιτήριο και να τους δουν. Να είμαστε ψύχραιμοι στην κοινωνική εκδήλωση του ποδοσφαιρου”.

“Υποφέρουν στις ομάδες – Εκλεκτός ή κακός ο Τερίμ; – Τα αποτελέσματα καθορίζουν τα πάντα”

Πώς βλέπεις την εξέλιξη του πρωταθλήματος;

  Premier League: Ο Χάαλαντ οδηγεί τη Σίτι στον τίτλο (Vd)

“Μπλέχτηκαν πολύ τα πράγματα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πολύ ωραίο για εμάς απ έξω, αλλά για τους παίκτες, τους προπονητές, τις διοικήσεις είναι πρόβλημα και υποφέρουν με όλες αυτές τις αλλαγές στα δεδομένα. Όλοι έλεγαν τον έναν πρωταθλητή, τον άλλον πρωταθλητή, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο όλοι μπορούν να κερδίσουν”.

Πώς σχολιάζει την παρουσία τού Τερίμ στον Παναθηναϊκό;

“Όταν έγινε το 1-3 με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, έλεγαν ότι είναι ο εκλεκτός. Τώρα έκανε την ήττα από τον Άρη και είναι κακός. Ζούμε με αυτή την πραγματικότητα που είναι ωραία για εμάς που είμαστε απ έξω. Αλλά, λέω ξανά, οι από μέσα υποφέρουν. Θέλει υπομονή από τους πρωταγωνιστές, γιατί τα αποτελέσματα είναι που καθαρίζουν τα πάντα. Και οι δημοσιογράφοι έχουν μεγάλες ευθύνες. Δύο λάθη του Μουκουντί, νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ, αποθέωση. Τις προάλλες έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια, που έφταιγε ο Τερίμ, και τελείωσε”.

“Πρωταπριλιά όταν έφυγε ο Γιοβάνοβιτς – Έξυπνη κίνηση με Τερίμ – Παραλίγο να αναποδογυρίσουν το αυτοκίνητο του Κυράστα”

Εκ των υστερών ήταν επιτυχημένη η επιλογή να φύγει ο Γιοβάνοβιτς;

  Βούιξε η Πορτογαλία - Η αλήθεια για Φώτη-Σπόρτινγκ

“Ήταν μεγάλη έκπληξη και νόμιζα ότι ήταν πρωταπριλιά όταν είχε φύγει ο Γιοβάνοβιτς, γιατί μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό σε σύνολο που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Τον κατηγορούν ότι έχασε το περσινό πρωτάθλημα, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τους λόγους που δεν έφυγε πέρσι και έφυγε τον Δεκέμβριο. Από τη στιγμή που αποφάσισε να τον διωξει ο Αλαφούζος όμως, ήταν έξυπνη κίνηση με τον Τερίμ: Έφερε μεγάλο όνομα που μπορούσε να εμπνεύσει στα αποδυτήρια, κι όχι κάποιος τύπου Πογιάτος που θα ήταν αποτυχία. Αλλά ο κόσμος περιμένει πολλά, ειδικά μετά τη μεγάλη νίκη εναντίον τού Ολυμπιακού. Αλλά οι φίλαθλοι αντιδρουν με τα άκρα: Χειροκροτούν εύκολα το παραμικρό και το εμφανιζουν ως επιτυχία, και ξεσπούν με το παραμικρό ως αποτυχία”.

Υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά που θυμάσαι από τη δική σου εποχή;

“Θυμάμαι ότι είχαμε χάσει από τον Πανιώνιο με 3-1 στη Λεωφόρο, όταν ήμουν ακόμα ποδοσφαιριστής, είχα το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ όπως και όλα τα παιδιά και ετοιμαζόμουν να πάω να το πάρω και να φύγω. Φοβόντουσαν όλα τα παιδιά να βγουν, εγώ πήγα και το πήρα και έφυγα – Δεν με ενόχλησε κανείς. Ο Κυράστας οταν πήγε να πάρει το δικό του, παραλίγο να του αναποδογυρίσουν οι οπαδοί. Αλλά δεν μίλησε και τελείωσε θέμα. Όταν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ως προπονητής, τον αποθέωναν οι οπαδοί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Για αυτό συστήνω ψυχραιμία, υπάρχουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα που προσπαθούν να σκεπάσουν. Το ποδόσφαιρο δεν το σκεπάζουν γιατί είναι στην τηλεόραση, το βλέπουν όλοι. Μην τρελαινόμαστε, υπάρχουν κι άλλα για να ασχοληθούμε, οπότε ψυχραιμία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Άρρωστος ο ΠΑΟ! Αντίο Τερίμ, τιμωρία για Γιοβάνοβιτς – Καλώς ήρθες Σάντος”


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: