Ολυμπιακός: Επένδυση 50 εκατ. ο Μαρινάκης, κλοπή από ΠΑΟ


Ολυμπιακός: Επένδυση 50 εκατ. ο Μαρινάκης, κλοπή από ΠΑΟ



Τι συμβαίνει με τη δεύτερη ομάδα, το ακριβό πλάνο στου Ρέντη ώστε στο μέλλον οι Πειραιώτες να στηρίζονται σε δικά τους παιδιά και ποιοι ήδη έχουν ξεχωρίσει

Τον γύρο τής Ευρώπης έκανε η επιτυχία τού Ολυμπιακού να κερδίσει το Youth League, ενδεικτικό του πόσο καλά δουλεμένη είναι η ομάδα που έχει στα χέρια του ο Σωτήρης Συλλαϊδόπουλος, αλλά και τις υποδομές που υπάρχουν στις ακαδημίες των Πειραιωτών

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Μαχαίρα, που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, για να εμπλουτίσουμε με νέες πληροφορίες αυτή την επιτυχία, αλλά και την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

 

“Διαμαντάκια στον Ολυμπιακό – Πρωτομάστορας ο Συλλαϊδόπουλος – 50+ εκατ. έχει επενδύσει ο Μαρινάκης”

Μιχάλη, πώς σχολιάζεις τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού στο Youth League. Ήταν κάτι που σου προκάλεσε εντύπωση;

«Νομίζω πως οι μέρες που διανύουμε έχουν έντονο το «ερυθρόλευκο» χρώμα και αναφέρομαι γενικότερα στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Ήρθε αισίως η στιγμή που ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ομάδα που φέρνει ευρωπαϊκό τίτλο, σε επίπεδο Ακαδημίας, κατακτώντας το Youth League. Φυσικά, μου προκάλεσε ενθουσιασμό, θαυμασμό, αλλά όχι έκπληξη. 

Ήταν κάτι το οποίο… ψήνεται χρόνια, μετά τη δουλειά που γίνεται στις «ερυθρόλευκες» Ακαδημίες, τις συνθήκες όπου «μεγαλώνουν» οι νεαροί ποδοσφαιριστές και αναφέρομαι στο Ρέντη, τον πρωτομάστορα -ίσως τη σημαντικότερη «αρπαγή» απ’ τον αιώνιο αντίπαλο- τον κ. Συλαϊδόπουλο και τα όσα έχει προσφέρει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Υπάρχουν αρκετά διαμαντάκια στις μικρότερες ηλικίες, που θα πρέπει να απασχολήσουν όλους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Απ’ όσο ξέρω, την ερχόμενη σεζόν θα πάρουν ευκαιρίες κάποιοι εξ αυτών στην πρώτη ομάδα. Το σημαντικό λοιπόν είναι, αρχικά τα παιδιά να πάρουν ευκαιρίες, είτε στον Ολυμπιακό, είτε και σε ομάδες του εξωτερικού και σταδιακά να στελεχώνουν ανδρικά τμήματα. Ταλέντο υπάρχει άπλετο, τα παιδιά έγραψαν ιστορία με χρυσά γράμματα στον Ολυμπιακό και είναι μόλις… 19 ετών! Το μέλλον τους ανήκει, όσο για τους φίλους του Ολυμπιακού, νομίζω έχουν ακόμη μια αφορμή να πάνε αεροδρόμιο φέτος, να αποθεώσουν ξανά τα παλικαράκια του συλλόγου. 

Αυτό που ομολογώ με εντυπωσίασε ήταν η πειθαρχία από πλευράς αθλητών, η δίψα για διάκριση, η ψυχραιμία που έδειξαν αυτά τα νεαρά παιδιά (να θυμίσω πως προκρίσεις ήρθαν και μέσω της ψυχρής και άχαρης διαδικασίας των πέναλτι), αλλά και το πόσο προσγειωμένα έμειναν, μετά από κάθε πρόκριση. Νομίζω μεγάλο μέρος του τελευταίου χαρακτηριστικού πιστώνεται στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω απ’ αυτό το τμήμα. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για παιδιά 16-19 ετών. Είναι εύκολο να πάρουν τα μυαλά αέρα, όμως αυτό δε συνέβη».

Ο Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι ποντάρει πολλά στην Ακαδημία της ομάδας – Πόσα χρήματα δαπανώνται στις υποδομές της ομάδας;

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του οργανισμού γενικότερα είναι αλήθεια πως έχει περίοπτη θέση στην ιστορία του συλλόγου. Φυσικά, οι λόγοι είναι πως έχει συνεισφέρει αρκετά και η κληρονομιά είναι ανεκτίμητη. Θεωρώ πως η προσφορά του δεν… μετριέται σε πρωταθλήματα και τρόπαια, ή αξέχαστες νύχτες, αλλά στην επένδυση που έχει γίνει για το «αύριο» του Ολυμπιακού. 

  Απόφαση Άρη πριν τον τελικό! Στο... παιχνίδι και ο κόσμος της ομάδας

Βάσει γεγονότων, κανείς άλλος δεν έχει ρίξει τόσα χρήματα για τα τμήματα υποδομών, ώστε να βγουν τα νέα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα στελεχώσουν την Εθνική μας ομάδα και φυσικά τον Ολυμπιακό. Καθημερινά, πολλά παιδιά «ωριμάζουν» ποδοσφαιρικά, αλλά και εξελίσσονται ως άνθρωποι, μέσα στο Ρέντη. Στο στρατηγείο του Ολυμπιακού. 

Απ’ όσο γνωρίζω, τα χρήματα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δαπανήσει για το όλο «ερυθρόλευκο» project και τις Ακαδημίες, ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα είναι, όπως ανέφερα και παραπάνω, αυτά τα παιδιά να πάρουν ευκαιρίες και να μην βλέπουμε κάθε χρόνο αρκετούς ξένους, δανεικούς, που έρχονται και φεύγουν… και ουσιαστικά δεν ακουμπάνε για την ομάδα του Πειραιά. Προτιμώ να βλέπω στα «ερυθρόλευκα» της πρώτης ομάδας, παίκτες που έχουν μεγαλώσει και «μπολιαστεί» με πρωταθλητισμό, στο Ρέντη». 

“Κουτσίδης, Κωστούλες και ο νέος Φορτούνης – Για αυτό δεν πήγε καλά φέτος η β΄ ομάδα – Αυτός μπορεί στον Ολυμπιακό”

Με δήλωσή του ο Μαρινάκης έκανε λόγο για 3-4 παίκτες που μπορούν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα, ενώ και ο Μεντιλίμπαρ έχει άριστη ενημέρωση για τις υποδομές (λόγω Συλλαϊδοπουλου). Ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες και πόσο σημαντικό είναι να βρουν έναν δάσκαλο όπως είναι ο Ισπανός προπονητής στην πρώτη ομάδα.

«Είναι γεγονός πως ο κ. Μαρινάκης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν. Πράγματι ο ίδιος, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για 3-4 παίκτες, οι οποίοι άμεσα θα βρεθούν στην πρώτη ομάδα. Εγώ προσθέτω πως αξίζουν αρκετοί παραπάνω να πάρουν άμεσα ευκαιρίες και να προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Βέβαια, σχετικά με αυτό έχει να κάνει και τις ανάγκες όπου έχει ο σύλλογος, δηλαδή σε ποιες θέσεις «πονάει» περισσότερο. 

Θεωρώ πως ένας εξ αυτών είναι ο Κουτσίδης, αρχηγός της U19 και να θυμίσω πως το παλικαράκι αυτό βρέθηκε και στην αποστολή του Θρύλου, στο ματς επί της Φενέρ στην Πόλη και την επική πρόκριση. Ήταν εκεί, πανέτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα, σε περίπτωση που χρειαστεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας. Την επομένη, ήταν στον ημιτελικό της ομάδας του, της U19. Επίσης, τα αδέλφια Κωστούλα είναι αρκετά αξιόλογα όπως και ο Παπακανέλλος. Για τον τελευταίο έχω να πω πως πρόκειται για έναν νέο… Φορτούνη, όπου η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Βέβαια, ο νεαρός τώρα ξεκινάει την καριέρα του και θα πρέπει να δουλέψει αρκετά. Όμως, είναι δεδομένο πως κάθε γκολ που σημείωνε, ήταν ωραιότερο απ’ το προηγούμενο. Ένας ακόμα με αρκετό ταλέντο, είναι κι ο Μπάκουλας!

  Ψήφισε για MVP της Super League o Ντέμης: «Το αξίζει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα»

Ειλικρινά όμως, η ομάδα αυτή διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα και να τους καμαρώνουμε σε λίγα χρόνια. Ας έχουμε για παράδειγμα τον Τζολάκη, αλλά και τον Ρέτσο. 

Ως προς το τελευταίο ερώτημα, νομίζω είναι αυτονόητο πως είναι σημαντικό να βρουν έναν προπονητή ο οποίος θα τους εμπνέει σε κάθε προπόνηση που θα κάνουν. Είδαμε πως η εικόνα της πρώτης ομάδας έχει αλλάξει εντελώς τον τελευταίο μήνα. Θεωρώ πως ένας λόγος είναι και η προσωπικότητα του κόουτς. Φανταστείτε όταν έχουμε να κάνουμε με νέα παιδιά, ηλικίας 17,18 και 19 ετών». 

 

Ενώ η Κ19 τα πήγε εξαιρετικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός β΄ φέτος δεν τα έχει καταφέρει. Τι διαφορετικό υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες;

«Θεωρώ πως η β’ ομάδα προορίζεται ναι μεν, στο να παράγει κι εκείνη ταλέντα, αλλά κυρίως προορίζεται για να έχουν χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν βρίσκουν εύκολα χρόνο στην πρώτη ομάδα. Θα έχουμε δει φυσικά, τον Ελ Αραμπί για παράδειγμα, τον Φορτούνη, ή τον Μπιανκόν να αγωνίζονται με την β’ ομάδα, έτσι ώστε να παραμείνουν σε ρυθμό, όντας έτοιμοι σε περίπτωση όπου χρειαστούν στην πρώτη ομάδα από τον προπονητή τους. 

Στις Ακαδημίες γίνεται δουλειά απ’ την αρχή, ουσιαστικά οι προπονητές βρίσκονται δίπλα στους αθλητές, τους εξελίσσουν, τους μεταλαμπαδεύουν τον πρωταθλητισμό και τα αποτελέσματα φαίνονται. Ως προς την «κακή» πορεία του Ολυμπιακού Β’, ευθύνεται φυσικά η τιμωρία των 10 βαθμών που κουβαλούσε η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Σίγουρα, είδαμε προβληματικές εμφανίσεις, όμως είδαμε και διαιτητικά σφυρίγματα, τα οποία έπαιξαν το ρόλο τους. 

Όπως και να ‘χει, δε θέλω να ασχολούμαι με αυτά, εγώ κρατάω το «ρομαντικό» του πράγματος και βλέπω πως και απ’ τις β’ ομάδες, το Ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να παράγει ταλαντούχους αθλητές. Όπως έχω αναφέρει κατά καιρούς, παίκτες όπως ο Αλγκασίμ Μπα, θα μπορούσαν να βρίσκονται ήδη στην πρώτη ομάδα. Πάντως, οι προπονητές τσεκάρουν καθημερινά την πορεία όλων των ποδοσφαιριστών, όπως επίσης και ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος συχνά-πυκνά βρίσκεται στις αναμετρήσεις, δίνοντας το «παρών» και βλέποντας κι εκείνος τον «θησαυρό» που βρίσκεται στο Ρέντη». 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολες αποφάσεις Μεντιλίμπαρ – “Τέλος” 5+1 στον Ολυμπιακό, δύο 11αδατοι!

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: