Η Euroleague παραδέχθηκε το λάθος των διαιτητών στο ΣΕΦ

Η Euroleague αναγνώρισε την εσφαλμένη απόφαση των διαιτητών στο ΣΕΦ.

Η Euroleague παραδέχθηκε το λάθος των διαιτητών στο ΣΕΦ



Η Euroleague με επίσημη ανακοίνωσή της παραδέχθηκε πως αδίκησε τον Ολυμπιακό στο Game 3 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague για το Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα:

Ενώ απέμεναν 16,3 δευτερόλεπτα για το τέλος της τέταρτης περιόδου, ο χρόνος για τον οποίο ο παίκτης της Μπαρτσελόνα, Τόμας Σατοράνσκι, κρατούσε τη μπάλα στα χέρια του προτού την επαναφέρει, ξεπέρασε το όριο των 5 δευτερολέπτων (Κανονισμοί της FIBA – Άρθρο 17,3,1 Ο παίκτης που είναι στην επαναφορά δεν θα πρέπει να κάνει πάνω από 5 δευτερόλεπτα ώστε να αφήσει τη μπάλα). Οι διαιτητές έπρεπε να δώσουν παράβαση 5 δευτερολέπτων, η οποία θα έδινε την κατοχή στον Ολυμπιακό. Λάθος απόφαση.

Ενώ απέμενε 1 δευτερόλεπτο για το τέλος της παράτασης, ο αμυνόμενος παίκτης, Φίλιπ Πετρούσεφ, ακουμπά με το δεξί του χέρι, το χέρι του Τζαμπάρι Πάρκερ όταν εκείνος αρχίζει να έχει ανοδική πορεία, η οποία προλογίζει το σουτ. Οι διαιτητές έδωσαν φάουλ. Σωστή απόφαση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Instant Replay, αυτή την περίπτωση μπορούν να την εξετάσουν υπό το άρθρο 00:00 Game Clock, 2,2 Foul πριν τη λήξη του χρόνου.

  ΑΕΚ - Βαγγέλης Αρναούτογλου: "Ο τίτλος και η μεγάλη εικόνα"

Ένα φάουλ δίνεται ενώ δεν απομένει χρόνος στο χρονόμετρο του αγώνα (00:00) στο τέλος οποιασδήποτε περιόδου ή της παράτασης. Οι διαιτητές θα εξετάσουν το οπτικό υλικό ώστε να καθορίσουν μόνο τα εξής: Εάν το φάουλ που δόθηκε έγινε πριν ανάψουν τα κόκκινα LED φώτα (που δείχνουν το τέλος του χρόνου παιχνιδιού).

Οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το Instant Replay ώστε να καθορίσουν εάν (και πόσος) χρόνος θα πρέπει να μπει στο χρονόμετρο του αγώνα αλλά μόνο όταν έχει επιβεβαιωθεί μέσα από το replay ότι το φάουλ ήταν πριν ανάψουν τα κόκκινα LED φώτα (που δείχνουν το τέλος του χρόνου παιχνιδιού).

Προτού επιστρέψουν στο παιχνίδι, οι διαιτητές έκαναν την αλλαγή στο χρονόμετρο, βάζοντας 0,05 αφού αυτή είναι η στιγμή όπου έγινε η παράνομη επαφή.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: