H Euroleague τα είδε όλα σωστά στο Μακάμπι – Παναθηναϊκός

Η Euroleague κατάλαβε σωστά τα πάντα στο παιχνίδι Μακάμπι – Παναθηναϊκός.

H Euroleague τα είδε όλα σωστά στο Μακάμπι – Παναθηναϊκός



Η Euroleague με επίσημη ανακοίνωσή της, τοποθετήθηκε για τις φάσεις που φωνάζει ο Παναθηναϊκός στο Game 3.

Η Euroleague τοποθετήθηκε επίσημα για τις διαιτητικές αποφάσεις, αναφέροντας πως ο Τζος Νίμπο δεν πάτησε εκτός ορίων και ότι όσα ακολούθησαν ήταν σωστά.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε για το Μακάμπι – Παναθηναϊκός (Game 3):

Ενώ απέμεναν 57 δευτερόλεπτα στην τελευταία περίοδο, ο παίκτης της Μακάμπι Τζος Νίμπο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά από χαμένο σουτ του Αντόνιους Κλίβελαντ. Ο Τζος Νίμπο, έχοντας την κατοχή της μπάλας, έτρεξε σε μία από τις γωνίες του παρκέ και πέταξε τη μπάλα προς τον παίκτη του Παναθηναϊκού., Ματίας Λεσόρ. Η Μπάλα χτύπησε στο σώμα του Λεσόρ, με αποτέλεσμα να βγει εκτός ορίων υπέρ της Μακάμπι. Αφού έχουν εξεταστεί όλες οι διαθέσιμες οπτικές, δεν υπάρχει σίγουρη απόδειξη όπου να δείχνει τον Νίμπο να πατάει την τελική γραμμή, καθώς η φτέρνα του μπορεί να είναι υψωμένη από το πάτωμα και δεν υπάρχει κάμερα από την αντίθετη οπτική.

Ενώ απέμεναν 14,9 δευτερόλεπτα στην τελευταία περίοδο, ο παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λορένζο Μπράουν, έκανε το drive προς τη μπασκέτ και επιχείρησε να σκοράρει όταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, προσπάθησε να κόψει το σουτ.

  Η αντίδραση του Πεπ στη χαμένη ευκαιρία του Σον - Ξάπλωσε...

Ο κεντρικός διαιτητής σφύριξε για goaltending όταν το ρολόι έδειχνε ότι απέμεναν 0:14,9 στο τέταρτο δεκάλεπτο. Καθώς το συμβάν έγινε στα τελευταία 2 λεπτά της τέταρτης περιόδου, οι διαιτητές είχαν τη δυνατότητα να δουν ξανά τη φάση. Οι διαιτητές αφού επανεξέτασαν τη φάση στο instant replay, αποφάσισαν ότι το μπλοκ ήταν νόμιμο. Σωστή απόφαση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Euroleague, όταν μία απόφαση για goaltending ή παρέμβαση έχει δοθεί και στη συνέχεια μετά από εξέταση στο Instant Replay αυτή η απόφαση αλλάξει, αν καμία από τις ομάδες δεν είχε πάρει την άμεση κατοχή και καθαρό έλεγχο της μπάλας όταν δοθεί η παράβαση, το παιχνίδι θα ξεκινήσει ξανά με jump ball στον κύκλο όπου έγινε πιο κοντά η παράβαση.

Για να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι, οι διαιτητές εξετάζουν τη φάση και πριν από το πιθανό ριμπάουντ μετά το νόμιμο μπλοκ, η μπάλα ακουμπά τη στεφάνη. Σωστή απόφαση.

Σύμφωνα με το άρθρο 50,4 των επίσημων κανονισμών της FIBA, ο χειριστής του χρονομέτρου της επίθεσης θα πρέπει να σταματήσει και να το κάνει reset στα 14 δευτερόλεπτα, με αυτά να φαίνονται, όταν:

Αφού η μπάλα ακουμπήσει τη στεφάνη σε ένα ανεπιτυχές σουτ για καλάθι (…) αν η ομάδα που παίρνει την κατοχή της μπάλας είναι η ίδια που είχε τον έλεγχο της πριν εκείνη ακουμπήσει τη στεφάνη.

Σύμφωνα με το άρθρο 49,2 των κανονισμών της FIBA, ο χειριστής του χρονομέτρου του αγώνα θα πρέπει να το ξεκινήσει:

  «Σίτι και Χιρόνα δεν μπορούν να παίξουν μαζί στο CL»

Όταν στο jump ball, ένας από τους παίκτες που πηδάνε ακουμπήσει νόμιμα τη μπάλα.

Σύμφωνα με το άρθρο 50,1 των κανονισμών της FIBA, ο χειριστής του χρονομέτρου επίθεσης θα πρέπει να αρχίσει όταν στο παρκέ, μία ομάδα αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας ενώ αυτή είναι ζωντανή.

Μετά από αυτό, ο παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τζος Νίμπο και εκείνος του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, πηδάνε για τη μπάλα και ο Νίμπο τη σπρώχνει προς την κατεύθυνση του Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος ανακτά τον έλεγχο της μπάλας τη στιγμή όπου το χρονόμετρο του παιχνιδιού δείχνει 0:14 δευτερόλεπτα. Μετά από μερικά δεύτερα κατοχής, υπάρχει μία παράβαση φάουλ του Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τον Λορένζο Μπράουν όταν το χρονόμετρο του αγώνα έδειχνε 5,9 δευτερόλεπτα.

Το reset του χρονομέτρου της επίθεσης είναι σωστό, όπως και το restart του χρονομέτρου του αγώνα όταν ακούμπησαν τη μπάλα και αφού έμεναν 14 δευτερόλεπτα ή λιγότερα στο χρονόμετρο του παιχνιδιού, ο χειριστής ορθά το απενεργοποίησε (Άρθρο 50,5 των κανονισμών της FIBA).


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: