"Εξαφάνισε" μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου!


“Εξαφάνισε” μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου!



Ο κίνδυνος να φύγει χωρίς να παίξει, ποιος τον “έφαγε” από τις αρχικές επιλογές του Ρουμάνου και το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού!

Μια ενδιαφέρουσα είδηση από τη Θεσσαλονίκη έφτασε στα αυτιά τού sportdog, καθώς μπορεί να βρισκόμαστε την εποχή τής παντοκρατορίας τού Ραζβάν Λουτσέσκου στην ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν οι φωνές που εκφράζουν κριτική στον Ρουμάνο τεχνικό.

Γιατί τη φετινή αγωνιστική περίοδο, άσχετα από τον απολογισμό που θα γίνει στο τέλος τής σεζόν για τη συμμετοχή της ομάδας σε τρεις διοργανώσεις, υπάρχει κάποιος παίκτης που δεδομένα θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι αδικήθηκε. Για την ακρίβεια, το υποστηρίζουν αρκετοί εκτός αλλά και εντός ομάδας.

Ποιος είναι αυτός ο παίκτη; Ο Στέφανος Τζίμας! Σε μια περίοδο που ο βασικός σέντερ φορ και μεγάλη θερινή μεταγραφή, ο Σαμάτα, έχει 3 γκολ και 5 ασίστ σε 41 ματς και σχεδόν 2000 αγωνιστικά λεπτά, ο νεαρός άσος (γεννημένος τον Ιανουάριο του 2006) έχει 5 γκολ και 1 ασίστ σε 545 αγωνιστικά λεπτά! Παρόλα αυτά ο Λουτσέσκου δεν τον αξιοποίησε παραπάνω, αν και πλέον υπάρχει ανοιχτά ο φόβος ότι μπορεί στον Δικέφαλο να υπάρξει μια νέα περίπτωση Κούτσια. Γιατί το λένε αυτό; Θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Γιατί προτιμάει τον Σαμάτα ο Λουτσέσκου

Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι είναι δική του επιλογή και θέλει να τον στηρίξει στην 11άδα. Ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός σε κάθε ευκαιρία που μιλάει δημόσια για τον Σαμάτα, τον αποθεώνει! Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην σκοράρει, που είναι κύρια δουλειά για έναν επιθετικό, αλλά όλα τα υπόλοιπα τα κάνει εξαιρετικά: Είναι δυνατός, κουβαλάει την μπάλα, συνεργάζεται καλά με τους συμπαίκτες του. Αυτές τις δουλειές δεν θα μπορούσε να τις κάνει ο Τζίμας το ίδιο καλά! Παρόλα αυτά ο Στέφανος με το 1/4 τού χρόνου που είχε στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ ο Τανζανός συμπαίκτης του, πέτυχε περίπου τα διπλάσια γκολ!

  Τρελή ατάκα on air στην ΕΡΤ για ΠΑΟΚ και Άρη

Για αυτό μπορεί να γίνει Κούτσιας Νο2 – Ενδιαφέρον ήδη από τη Γερμανία – Πότε θα φύγει

Όλοι έβλεπαν από την αρχή τής σεζόν ότι ο Δικέφαλος χρειαζόταν έναν σέντερ φορ που να έχει, δεδομένα, 12-15 γκολ κάθε σεζόν στο πόδια του. Γιατί τέτοιος παίκτης, τώρα, δεν υπάρχει στην ομάδα και το κλαμπ τον χρειάζεται. Τόσο ο Μπράντον Τόμας όσο και ο Σαμάτα είναι, περισσότερο, για δεύτεροι επιθετικοί.

Αλλά ο Τζίμας είναι αυτό που λέμε “φουνταριστός”. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του και, ανάμεσα σε τόσους παίκτες που έχουν βγει από την ακαδημία (από τον Κλάους, τον Πέλκα και τον Τσιγάρα, μέχρι τον Μιχαηλίδη και τον Κουλιεράκη), οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν τον Τζίμα ως Νο2 (για την επόμενη σούπερ πώληση δηλαδή) πίσω από τον Κωνσταντέλια – Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν από τους μάνατζερ. Κι αυτό κάτι δείχνει.

Τα report λοιπόν είναι θετικά ενώ, για την ιστορία, το όνομα του Τζίμα υπάρχει συγκεκριμένα σε γερμανικά μπλοκάκια, όπως έμαθαν εσχάτως στον Δικέφαλο. Αλλά η μανατζερική ενημέρωση σχολιάζει ότι χρειάζεται ένα διάστημα δύο ετών για να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του και να προχωρήσει. Άρα από τη Γερμανία τουλάχιστον δεν περιμένουν κάτι άμεσα.

Παρόλα αυτά ο Τζίμας είναι πολύ πιθανό να γίνει νέος Κούτσιας, από την άποψη ότι μπορεί στο τέλος να φύγει με καλή μεταγραφή και το κλαμπ να μην εκμεταλλευτεί ουσιαστικά ποτέ την αγωνιστική του αξία. Αν δεν παίζει, πώς θα βοηθήσει;

 Τι πρέπει να κάνει ο Λουτσέσκου – Αλλάζει θέση στον Σαμάτα;

Με ανθρώπους από την ευρύτερη οικογένεια του ΠΑΟΚ που μιλήσαμε, μας είπαν ως σημαντικό ένα πράγμα: Τη νέα σεζόν, ανεξάρτητα από το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ (γιατί είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν Σαμάτα, Τόμας και Τζίμας, αλλά να έρθει κι ένας επιθετικός-γκολεαδόρ), ο νεαρός άσος θα πρέπει να είναι δεδομένα ο Νο2 φουνταριστός! Όχι να παίζει ο Τόμας αντί για εκείνον ή, πολύ περισσότερο, ο Σαμάτα που έχει χάσει την επαφή του με το σκοράρισμα πριν έρθει στον ΠΑΟΚ.

  "Γι’ αυτό δεν είναι πέναλτι του Χουάνκαρ - Σωστή απόφαση στο

Ίσως σε αυτή τη λογική να εδράζεται και το σενάριο που θέλει τον Τανζανό να αλλάζει θέση τη νέα αγωνιστική περίοδο αν συνεχίσει στον Δικέφαλο, προκειμένου να βρει θέση στην 11άδα. Κάτι σαν δεύτερος επιθετικός ή ευρύτερα στη θέση του κυνηγού, να δίνει λύσεις και ανάσες κυρίως με βάση τη δύναμή του αλλά και την καλή συνεργασία που έχει με τους συμπαίκτες του. Σε κάθε περίπτωση ο Τζίμας πρέπει να παίζει.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγουν 4 από Άρη για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ… ΠΑΟ – Ενοχλημένοι με Παλάσιος λόγω Αλμέιδα
 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: