Ολυμπιακός: Καλύτερος από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!


Ολυμπιακός: Καλύτερος από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!



Θα “καθάριζε” και τους δύο Δικεφάλους λόγω Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος θέλει και πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό και έχει φτιάξει μία ομάδα που είναι σε τρομερή φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Πώς καταφέρνει και μένει ο κόουτς εκτός ελληνικής πραγματικότητας και τι συνέβη στο χαμένο πέναλτι της Βίλα;

ΡΕΤΣΟΣ: Χωρίς υπερβολή… όλη η Αγγλία του “πίστωσε” την απώλεια του πέναλτι! Όλη αυτή η… τεχνητή καθυστέρηση που προκάλεσε στην εκτέλεσή του, αποσυντόνισε και τον Ντάγκλας Λουίς. Μάλιστα υπήρξε Άγγλος σχολιαστής, προφανώς… πικραμένος από την αποτυχία της Άστον Βίλα, που περιέγραψε όσα έκανε ο Ρέτσος “σαν το παιδάκι που του πήραν το παιχνίδι”!!! Την δουλειά του πάντως ο διεθνής Έλληνας επιθετικός μια χαρά την έκανε. Όπως την είχε κάνει και στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ρέτσος με την κεφαλιά του κερδίζει το πέναλτι του Ολυμπιακού (σε μια μαγική βραδιά, που όλος ο Ολυμπιακός έκανε υπέρβαση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, ήταν αυτός, λοιπόν, που το πήρε και όχι που το παραχώρησε). Προηγουμένως, στο πρώτο ημίχρονο, ο Ρέτσος με μια εντυπωσιακή ανάκτηση μπάλας σταματάει μια γρήγορη και πολύ επικίνδυνη μετάβαση της Άστον Βίλα ενώ παράλληλα ξεκινάει από αυτόν η φάση του 0 – 2. Ναι μεν, καταπληκτική ασίστ και καταπληκτική εκτέλεση από Ποντένσε/Ελ Κααμπί αλλά δεν θα υπήρχαν χωρίς την ανάκτηση του Ρέτσου! Μάλιστα χθες το… αχρείαστο μαρκάρισμα/πέναλτι στην ερυθρόλευκη περιοχή το έκανε ο (κατά τα άλλα αψεγάδιαστος “γίγαντας”) Κάρμο και όχι ο Έλληνας. Όπως είναι αλήθεια ότι ο Ρέτσος στο “Βίλα Πάρκ” έβγαλε προσωπικότητα και τσαγανό, όπως βέβαια όλοι σχεδόν οι συμπαίκτες του. Όταν η ομάδα είναι καλή, έχει σταθερές που ξεκινάνε από τον προπονητή τότε και ο Ρέτσος και ο κάθε Ρέτσος γίνεται/εμφανίζεται καλύτερος.

  Τρομερός Βιεϊρίνια! Έγραψε χρυσή σελίδα στον ΠΑΟΚ

ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ: Είναι… τυχερός αλλά κι αποφασιστικός – ίσως και καλά δασκαλεμένος/καθοδηγημένος από τον Βαλβέρδε – γιατί αν και κλείνει τρεις μήνες στον Ολυμπιακό, καταφέρνει και παραμένει εκτός ελληνικής πραγματικότητας και… νοοτροπίας. Μένει έξω από το… ελληνικό τρυπάκι – το έχει εξασφαλίσει/κερδίσει ή του το έχουν δεν το ξέρω – αλλά αυτό λειτουργεί/κάνει καλό στον ίδιο και την ομάδα του. Ίσως να είναι και το… μυστικό της επιτυχίας των “θαυμάτων” που βλέπουμε. Παρεμπιπτόντως ο Βάσκος κόουτς έχει και άστρο, που είχε λείψει απο προηγούμενους προκατόχους του στον ερυθρόλευκο πάγκο, στην Ευρώπη. Παράδειγμα: ο 25χρονος Βραζιλιάνος μέσος Ντάγκλας Λούις που κάνει το χέρι στο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και γίνεται άμεσα το 2-3 αλλά και χάνει το πέναλτι της Άστον Βίλα παραμένοντας το 2-4, αντί να γίνει το 3-4. Ο Λουίς είναι σπεσιαλίστας στα πέναλτι, αυτός που είχε πετύχει το καθοριστικό πέναλτι στον προημιτελικό με την Λίλ αλλά και ο “Βίλανς” με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στο ρόστερ τους, 70.000.000 ( o φορ Γουότκινς έχει 65.000.000)!! 

 

ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΛΟΥΙΣ: Ψάχνοντας μάλιστα το μανατζερικό προφίλ του μοιραίου για την Άστον Βίλα παίκτη της, βρήκαμε μια… ενδιαφέρουσα σύμπτωση/λεπτομέρεια: ο Ντάγκλας Λουίς είναι “ομόσταβλός”, έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Νέλσον Άμπι, τον 20χρονο Άγγλο-Νιγηριανό στόπερ που ήρθε τον Γενάρη στον Ολυμπιακό! Είναι ο ίδιος αυζέντης που είχε μιλήσει με τους ερυθρόλευκους και για τον επίσης πελάτη του Φελίπε Κουτίνιο!!!

  To έριξε ο Μητσοτάκης για Ολυμπιακό-ΠΑΟ και F4!

ΌΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ελληνική ομάδα, η πιο ποιοτική, η πιο καλά προπονημένη αλλά και τακτικά πλαναρισμένη. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος κι από ΑΕΚ/ΠΑΟΚ. Με όποια κι από τις δυο να έπαιζε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, με τέτοια συγκλονιστική εμφάνιση και στην κατάσταση του (σωματική/πνευματική που βρίσκεται) θα τις καθάριζε και τις δύο! Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ φωνάζει πως είναι έτοιμος να το πάει μέχρι τέλους και στο Conference και στο πρωτάθλημα.

Πολύ καλή φυσική κατάσταση, μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ, ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό σχέδιο και κυρίως είναι στα… κόκκινα από αυτοπεποίθηση. Για τον Ολυμπιακό η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ της φετινής σεζόν που πάει για… θρυλική, θα είναι η 11η Φεβρουαρίου, τότε που έπιασε δουλειά στου Ρέντη. Τι, όχι λέτε;

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαβορί ο Ολυμπιακός στο δικό του… Γουέμπλεϊ – Μάθημα στις ελληνικές ομάδες!


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: