Καρλίτος για μεγάλη ελληνική ομάδα – Ανατροπή με Βαλμπουενά


Καρλίτος για μεγάλη ελληνική ομάδα – Ανατροπή με Βαλμπουενά



Το πλάνο του Λουτσέσκου και ο Γάλλος που δεν επιστρέφει στον Ολυμπιακό, αλλά κλείνει μεταγραφή στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί…

Μεγάλη κουβέντα γίνεται από την αρχή της χρονιάς για τον Αλί Σαμάτα, καθώς ο επιθετικός από την Τανζανία δεν καταφέρνει να κάνει σωστά τη δουλειά του: Δηλαδή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια ένα ξεπέταγμα στην καριέρα του, με αποτέλεσμα να κάνει μεγάλες μεταγραφές/συμβόλαια και να παίξει σε σπουδαία κλαμπ και πρωταθλήματα, παρόλα σταθερά τα τελευταία χρόνα βρίσκεται μακριά από τα μαζικά γκολ. Κι αυτό δεν άλλαξε ούτε στον ΠΑΟΚ.

ΣΑΜΑΤΑ: Παρόλα αυτά ο Αλί είναι ένας δυνατός επιθετικός, έχει την ικανότητα να κουβαλήσει τη μπάλα, να παίξει εντός και εκτός περιοχής, να συνεργαστεί καλά με τους συμπαίκτες του. Τα στατιστικά του δεν είναι καλά, ειδικά για ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που σκόραρε για μεγάλο διάστημα κατά ριπάς φέτος, καθώς στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 2 γκολ με όλες κι όλες 22 τελικές προσπάθειες. Παρόλα αυτά όπως φαίνεται και στο heat map, είναι παίκτης που συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδα, οργώνει το γήπεδο, δεν είναι στατικός. Για αυτό και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει στηρίξει δημόσια πολλές φορές με δηλώσεις του, ενώ και ο Ιβάν Σαββίδη είχε skype μαζί του για να του δηλώσει τη στηριξη του κλαμπ. Παρόλα αυτά ο Σαμάτα δεν παίρνει μπρος στο σκοράρισμα και, το κυριότερα, έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο (με οψιόν για περεταίρω ανανέωση).

ΣΑΜΑΤΑ/1: Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να συνεχίσει στον Δικέφαλο, αν και φυσικά πρώτη προτεραιότητα για την ομάδα είναι να πωληθεί. Υπήρξε ενδιαφέρον από τη Ρουμανία, ίσως μπορεί να βρεθεί συμβόλαιο στα Εμιράτα, σε κάθε περίπτωση δεν είναι απίθανο να αποχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη το προσεχές καλοκαίρι. Αν δεν αποχωρήσει, όμως; Ήδη ο Λουτσέσκου σκέφτεται τον νέο ρόλο του Σαμάτα: Να τον τραβήξει πιο πίσω, ως δευτερο φορ/περιφερειακό. Στην ουσία, δηλαδή, να έρθει στην ομάδα ένας επιθετικός-killer, τυπου Πρίγιοβιτς ή Μπακαμπού, και ο Σαμάτα να συνεχίσει στην ουσία αυτό που κάνει και τώρα: Να κουβαλάει την μπάλα στην επίθεση, να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, να παίζει καλά έξω και μέσα από την περιοχή. Να συνυπάρξει, δηλαδή με έναν επιθετικό που έχει το εύκολο γκολ, που τώρα δεν υπάρχει στο ρόστερ, κι εκείνος να λειτουργεί περισσότερο ως κυνηγός.

  Ούτε Χεζόνια ούτε Ταβάρες - ΠΑΟ για κορυφαίο γκαρντ, δύο στην... έξοδο!

ΣΑΜΑΤΑ/2: Μια και το αναφέραμε, πάντως, ο Πρίγιοβιτς είναι 34 ετών και χωρίς ομάδα από τον Σεπτέμβρη του 2023, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει στις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο Μπακαμπού θα μπορούσε όμως, που το περασμένο καλοκαίρι είχε “ψάχτει” ο ΠΑΟΚ με την περίπτωσή του, παρά το συμβόλαιο που έχει με την Μπέτις – Δεν έχει ικανοποιήσει την ισπανική ομάδα, λογικά δεν θα είναι αρνητική στην παραχώρησή του (με ένα γενναίο loan fee) με τη μορφή δανεισμού. Μια λύση που είναι αποδεδειγμένα γκολεαδόρ (αν και στον ΠΑΟΚ μόνο ο Πάμπλο Γκαρσία κατάφερε να πάρει πράγματα από εκείνον) είναι ο Αντόνιο Τσόλακ, που ναι μεν έχει συμβόλαιο με την Πάρμα αλλά δεν κόλλησε με την ομάδα και δεν θα συνεχίσει στη Serie A. Ή ο Μπαγέ Ντιανέ, διεθνής Σενεγαλέζος επιθετικός που είχε απασχολήσει και το περασμένο καλοκαίρι τον Μπότο, με πέρασμα από Γιουβέντους, Γαλατασαράι, Μπριζ, Αζαξιό, Γουέστ Μπρομ. Έχει συμβόλαιο με την Κασιντίγια μέχρι το 2025, αλλά φαίνεται ότι ψάχνεται να φύγει. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε βάλει 25 γκολ στην Τουρκία και, φέτος, έχει ήδη 15 και 3 ασίστ.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Πριν από μερικούς μήνες υπήρχε σενάριο που τον ήθελε να κρεμάει τα παπούτσια του το προσεχές καλοκαίρι και να αναλάμβανε πόστο στον Ολυμπιακό. Αλλά ο Γάλλος άσος στην Κύπρο βρήκε την Ιθάκη του: Είναι βασικός, τον υπολογίζουν πολύ και παρά τα 39 του χρόνια (τον Σεπτέμβρη θα γινει 40!) αυτές τις μέρες ο μάνατζέρ του βρίσκεται στη Μεγαλόνησο για να μιλήσει με τους ανθρώπους του Απόλλωνα Λεμεσού. Που τον θέλουν για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα στην ομάδα. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2025 να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Επειδή αυτά, όμως, είναι μακρινά, εμείς θα μείνουμε σε αυτό που ισχύει: Ο Ματιέ όχι μόνο δεν θα επιστρέψει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, αλλά θα συνεχίσει να παίζει μπάλα στον Απόλλωνα για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμα. Μην αποκλείσετε, μάλιστα, το προσεχές καλοκαίρι να πάρει μαζί του και τον κολλητό του στην Κύπρο. Τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Και τον περασμένο Αύγουστο το είχε προσπαθήσει, άλλωστε, άσχετα αν δεν τα είχε καταφέρει.

ΚΑΡΛΙΤΟΣ: Μια ακόμα πληροφορία από την Κύπρο, αν και έχει διπλό ελληνικό μεταγραφικό άρωμα. Ο πρώην άσος της Λαμίας βρίσκεται ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου – Γκαραντί πληροφορία από την Κύπρο. Πλην του ΑΠΟΕΛ, όμως, ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Άρης – Γκαραντί πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη. Να σας γράψουμε και μια πληροφορία που είναι γκαραντί από το Κορωπί; Κάποιοι στον Παναθηναϊκό, την εποχή του ο Kαρλίτος έβαζε δύο-δύο τα γκολ με τη φανέλα της Λαμίας, έλεγαν ότι τέτοιον παίκτη δεν είχε φέτος το Τριφύλλι. Κι αλήθεια ήταν. Λέτε να ψαχτούν και οι Πρασινοι το προσεχές καλοκαίρι;

  Καμπάτσο: "Έχει μεγάλη αξία ο Ολυμπιακός - Έχασε Βεζένκοφ, Σλούκα, αλλά..."

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Χαλάει” μεταγραφή Ολυμπιακού ο Λουτσέσκου! Ραντεβού ΠΑΟΚ-μάνατζερ Κοτάρσκι

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: