"Γι’ αυτό φεύγει ο Τσιμίκας – Νότιγχαμ και μετά Ολυμπιακό"


"Γι’ αυτό φεύγει ο Τσιμίκας – Νότιγχαμ και μετά Ολυμπιακό"



Γιατί είναι στον “αέρα” στη Λίβερπουλ, παρότι έχει συμβόλαιο; Πόσο θα αλλάξουν τα δεδομένα η αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ, τι του… χρεώνουν στο Λιμάνι και οι ομάδες που είναι υποψήφιες για να αποκτήσουν…

Σενάριο/ρεπορτάζ για το μέλλον τού Κώστα Τσιμίκα μακριά από τη Λίβερπουλ έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, δεδομένου ότι ο Έλληνας άσος έχει μείνει πίσω στην ιεραρχία των αριστερών μπακ (πλέον είναι τρίτος) και δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι, που θα έχει αποχωρήσει και ο Γιούργκεν Κλοπ, να βγει στη βιτρίνα.

Προφανώς και γεννιούνται μια σειρά από εύλογες απορίες για τον Έλληνα αμυντικό, από το ποσό που μπορεί να ζητήσει η Λίβερπουλ για την παραχώρησή του, μέχρι την πιθανότητα να επιστρέψει στον Ολυμπιακό για να παίξει μπάλα, και το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Κώστα Καραγιαννόπουλο (που αναλύει αγώνες τού αγγλικού ποδοσφαίρου) για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες και να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ.

“Αυτά άλλαξε ο Τσιμίκας στη Λίβερπουλ – Ψεγάδι στο… – Αναποδιά στο χειρότερο μομέντουμ”

Για να σταθείς στην Πρέμιερ Λιγκ και ιδιαίτερα σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις της Λίβερπουλ χρειάζεσαι πολύ δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης και ο Τσιμίκας κατάφερε να προσαρμοστεί εξαιρετικά σ’ αυτό το κομμάτι, αποτελώντας έναν αρκετά αθλητικό και επιθετικογενή μπακ που προωθείται αρκετά και πλέον δε διστάζει να παίρνει πρωτοβουλίες στο γήπεδο ψάχνοντας συνεχώς τους επιθετικούς με το εξαιρετικό αριστερό του πόδι. Δεν είναι τυχαία ο εκτελεστής των στημένων των «κόκκινων» και με δική του ασίστ η Λίβερπουλ κατέκτησε το Λιγκ Καπ στον τελικό με την Τσέλσι. Δε γίνεται να μην εξελιχθείς παίζοντας σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, με συμπαίκτες τέτοιου βεληνεκούς κι έναν προπονητή σαν τον Γιούργκεν Κλοπ. Πέρα από το αγωνιστικό, ο Έλληνας μπακ «ανέβηκε» στο κομμάτι της νοοτροπίας, παίζει πλέον με άλλον αέρα κάτι που φαίνεται με την πρώτη ματιά στην Εθνική ομάδα κι έχει εκτοξεύσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο“, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Το ψεγάδι του 28χρονου επικεντρώνεται στο αμυντικό κομμάτι μιας και έχει την τάση να υποπίπτει σε λάθη που μπορούν να αποβούν κοστοβόρα λόγω και της φύσης της θέσης του. Και σε μια ομάδα σαν την Λίβερπουλ η κάθε αδυναμία σου κοστίζει τη θέση του βασικού. Το μεγάλο πρόβλημα με τον Τσιμίκα είναι ότι πάντα είχε μπροστά του στην ιεραρχία έναν παίκτη σαν τον Άντι Ρόμπερτσον, ο οποίος έχει πάρει εδώ και χρόνια στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Για να μπορέσεις να εξελιχθείς σαν παίκτης χρειάζεσαι αγωνιστικό ρυθμό και διαρκή χρόνο συμμετοχής. Αυτό δεν το είχε ποτέ ο Έλληνας μπακ. Στα διαστήματα που έπαιρνε σταθερά λεπτά στα πόδια του εμφανίζονταν όλο και καλύτερος, αλλά κάπου εκεί τον χτυπούσαν διάφορες ατυχίες με κορυφαία αυτή του τραυματισμού του στην κλείδα τον Δεκέμβριο μετά τη σύγκρουση με τον… Κλοπ, σε χρονική περίοδο που αγωνιζόταν σταθερά βασικός μετά τον τραυματισμό του Σκωτσέζου μπακ. Δεν υπήρχε χειρότερο μομέντουμ…”.

“Για αυτό δεν χωράει στο ρόστερ της Λίβερπουλ – Το μεγάλο ατού του Τσιμίκα – Φεύγει ή μένει;”

Υπάρχει σενάριο που τον θέλει το προσεχές καλοκαίρι να φεύγει από τη Λίβερπουλ – Ποια είναι η άποψή σου;

  Καλύτερο κάρφωμα της χρονιάς του Λεσόρ κόντρα στη Ρεάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

“Η μεταγραφολογία/ονοματολογία δεν έχει μόνο στην Ελλάδα την τιμητική της. Στο Νησί τα μεταγραφικά σενάρια αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και η πλειοψηφία εξ αυτών δημιουργούνται με… αέρα. Προφανώς μια αλλαγή προπονητή -και ειδικά μετά από σχεδόν μια δεκαετία- δρομολογεί εξελίξεις σ’ όλα τα επίπεδα, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί καν ο Άρνε Σλοτ ως αντικαταστάτης του Κλοπ, πόσο μάλλον να έχει αξιολογήσει ήδη το υπάρχον δυναμικό και να έχει δώσει γνωματεύσεις στη διοίκηση των «κόκκινων» για τα «θέλω» του στο ρόστερ.

Ο Τσιμίκας ανανέωσε το συμβόλαιο του τον Σεπτέμβριο έως το 2027, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που ομάδες «δένουν» τους ποδοσφαιριστές τους ώστε να έχουν δυνατότητα να τους παραχωρήσουν στην πρώτη ευκαιρία. Σε διάφορα γκάλοπ μεταξύ οπαδών της Λίβερπουλ, οι απόψεις διίστανται για το αν πρέπει ο «Greek Scouser» να μείνει και τη νέα σεζόν. Μετά την άτυχη στιγμή και τον τραυματισμό του στην κλείδα, ο Έλληνας μπακ βρέθηκε τρίτος στην ιεραρχία, αφού ο στόπερ Γκόμεζ ανταποκρίθηκε αρκετά καλά στο ρόλο του αριστερού μπακ και κέρδισε πόντους, δείχνοντας ότι μπορεί κάλλιστα να καλύψει το κενό του Ρόμπερτσον, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει φθίνουσα απόδοση τη φετινή σεζόν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι «κόκκινοι» θα πρέπει να κινηθούν για την αγορά ενδεκαδάτου αριστερού μπακ που θα ανταγωνίζεται επάξια με τον Ρόμπερτσον για τη φανέλα του βασικού. Σ’ αυτήν την εξέλιξη (παίζει αρκετά το όνομα του Αΐτ-Νουρί της Γουλβς) και με δεδομένη την ευελιξία του Γκόμεζ, ο Τσιμίκας δε φαίνεται ότι χωράει στο ρόστερ.

Ο χαρακτήρας του Έλληνα άσου είναι το μεγάλο του ατού, παίκτης ομάδας που ποτέ δεν προκάλεσε προβλήματα για το γεγονός ότι βρισκόταν πάντα στη σκιά του Ρόμπερτσον. Το ερώτημα είναι βέβαια αν και ο ίδιος θέλει να αναζητήσει κάτι καινούργιο, ήτοι μια ομάδα με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Στα 28 του πλέον, μοιάζει μία αρκετά κομβική περίοδος για τον ίδιο και λίγοι ποδοσφαιριστές με την ποιότητα του θέλουν να «θυσιάσουν» το prime τους για χάρη του συνόλου και του συλλόγου, ακόμη κι αν αυτός λέγεται Λίβερπουλ.

Στα μάτια μου το μέλλον του Τσιμίκα στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ μοιάζει όντως μετέωρο αλλά θεωρώ ότι δύσκολα θα ληφθεί κάποια απόφαση πριν την προετοιμασία των «κόκκινων» με τον Σλοτ. Σε περίπτωση που ο ίδιος ο παίκτης δε ζητήσει μεταγραφή και κυρίως αν οι «κόκκινοι» δεν κινηθούν για ενδεκαδάτο αριστερό μπακ, τότε το ενδεχόμενο ο «Τσίμι» να παραμείνει στο ρόστερ μοιάζει αρκετά πιθανό. Εδώ να πω ότι μόνο σπάνιες δεν οι περιπτώσεις που νέοι προπονητές φέρνουν μαζί τους δικούς τους παίκτες από τις τέως ομάδες τους, στην προκειμένη περίπτωση πάντως ο Τσιμίκας δε φαίνεται ότι… απειλείται, μιας και ο βασικός αριστερός μπακ της Φέγενορντ, ο Ολλανδός Χάρτμαν υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο στις αρχές Απριλίου μετά από μία πολύ καλή σεζόν και θα αργήσει να επιστρέψει”.

“11-13 εκατ. ευρώ για πώληση από Λίβερπουλ – Γουλβς, Φούλαμ και Νότιγχαμ Φόρεστ – Θα αργήσει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό”

Με ποιο ποσό θα μπορούσε να πωληθεί και σε ποια ομάδα; Για παράδειγμα είχε υπάρξει ενδιαφέρον από τη Γιουβέντους, ενώ πρέπει να είναι σχετικά εύκολο να βρει ομάδα στην Αγγλία.

  Εξελίξεις με το συμβόλαιο του Κάρμο στον Ολυμπιακό!

“Θεωρώ ότι δύσκολα ο παίκτης θα θελήσει να αποχωρήσει από την Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ τη δεδομένη στιγμή. Αν επιδιώξει να φύγει από την Λίβερπουλ θα υπογράψει σε ομάδα όπου θα έχει εγγυημένο βασικό χρόνο συμμετοχής και κακά τα ψέματα αυτό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί σε ομάδες του Big-6. Σύλλογοι όπως Γουλβς και Φούλαμ, αν δεν καταφέρουν να κρατήσουν τους Αΐτ-Νουρί και Ρόμπινσον αντίστοιχα, μοιάζουν πιθανές υποψήφιες. Στην τελευταία μάλιστα προπονητής είναι ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Τσιμίκα στον Ολυμπιακό και υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού ο Έλληνας μπακ έκανε ντεμπούτο στην Σούπερ Λιγκ. Για την Νότιγχαμ Φόρεστ επίσης φαντάζει μια πολύ καλή επιλογή αλλά ακόμα οι «κόκκινοι» παλεύουν για την παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι νεοφώτιστες επίσης είναι θεωρητικά καλές επιλογές, την ώρα που μιλάμε μόνο η Λέστερ έχει εξασφαλίσει την άνοδο και έχει θέμα στο αριστερό της άκρο με δεδομένο ότι θα παραχωρήσει τον Κρίστιανσεν στην Μπολόνια. Αλλά οι «αλεπούδες» ταλανίζονται με οικονομικά θέματα και είναι ιδιαίτερη περίπτωση.

Ρίχνοντας μια ματιά και στις ομάδες που αγωνίζονται ή διεκδικούν Ευρώπη, εκεί για την ώρα δε φαίνεται πως υπάρχει ευκαιρία για τον Έλληνα μπακ. Η Νιούκαστλ έχει επενδύσει στον 19χρονο Άγγλο Χολ από την Τσέλσι, η Μπράιτον έχει τον εξαιρετικό Εστουπινιάν και από πίσω τον 19χρονο Αργεντινό Μπάρκο, ενώ η Άστον Βίλα πορεύεται με το δίδυμο των 30ρηδων Μορένο και Ντίνιε. Μια συνύπαρξη Μαυροπάνου-Τσιμίκα στην Γουέστ Χαμ μοιάζει επίσης δύσκολη τη δεδομένη στιγμή μιας και ο Έμερσον δε βγαίνει από την ενδεκάδα.

Αναφορικά με το ποσό, μια ενδεχόμενη πώληση δε θεωρώ ότι θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. λίρες. Στα 28 του και χωρίς «γεμάτες» χρονιές μοιάζει δύσκολο ο Έλληνας μπακ να φέρει πολλά χρήματα στα ταμεία των «κόκκινων». Περίπου μ’ ένα τέτοιο ποσό η Λίβερπουλ είχε πουλήσει πέρσι στην Νότιγχαμ τον 22χρονο μπακ Νέκο Γουίλιαμς, οπότε δεν θα απέκλεια ο Έλληνας μπακ να κοστολογηθεί και λίγο πιο χαμηλά, περίπου στα 11-13 εκατ. ευρώ”.

Θεωρείς ότι μπορεί να επιστρέψει αργότερα στον Ολυμπιακό – Ειδικά αν το δρομολόγιο περνάει πρώτα από ένα καλό συμβόλαιο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ;

“Όπως ανέφερα και παραπάνω, η Νότιγχαμ Φόρεστ μοιάζει μια ελκυστική περίπτωση και για τις δύο πλευρές τη δεδομένη στιγμή, αν φυσικά οι «κόκκινοι» καταφέρουν να μείνουν στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Έλληνας μπακ θελήσει να βρει ομάδα με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση λοιπόν αν βλέπαμε τον Τσιμίκα με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ αργά ή γρήγορα. Όσο για τον Ολυμπιακό, μου φαίνεται δεδομένο ότι κάποια στιγμή ο Έλληνας μπακ θα επιστρέψει στον Πειραιά. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους πρώην παίκτες της και πολύ γρήγορα σου έρχονται στο μυαλό ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές, Έλληνες και μη, που έχουν επιστρέψει για δεύτερη θητεία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Κάτι τέτοιο βέβαια στην περίπτωση του Τσιμίκα δεν αφορά το άμεσο μέλλον, ο Έλληνας άσος βαδίζει πλέον στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία του και διαθέτει αρκετό ταλέντο για να αγωνίζεται με μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οπότε μάλλον θα αργήσουμε να τον δούμε ξανά στα ελληνικά γήπεδα”.


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: