Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σύγκρουση για Ευρωλιγκάτο γκαρντ


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σύγκρουση για Ευρωλιγκάτο γκαρντ



Αταμάν και Μπαρτζώκας τον έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους, αν και τον προορίζουν για διαφορετικό ρόλο στα ρόστερ τους, ενώ υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός…

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει το τελευταίο διάστημα για το μέλλον τού Τάιλερ Ντόρσεϊ, καθώς το προσεχές καλοκαίρι αν μείνει ελεύθερος από τη Φενέρ είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να ρίξουν βάρος στην περίπτωσή του.

Γιατί ο Τάιλερ λογίζεται ως Έλληνας από τη στιγμή που έχει διαβατήριο, κι αυτό κάνει πολύ-πολύ ενδιαφέρουσα την περίπτωσή του. Ποια όμως είναι τα δεδομένα στην περίπτωσή του και, κυρίως, ποια είναι η πληροφορία που κυκλοφορεί στην μπασκετική πιάτσα για τον Ντόρσεϊ; Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Το συμβόλαιο του Ντόρσεϊ: Ο 28χρονος άσος έχει συμβόλαιο, εγγυημένο, και για τη σεζόν 2024-25 με τη Φενέρ. Αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε έντονη η αίσθηση ότι θα αποχωρήσει – Το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2023 βέβαια, αλλά δεν είχε αποχωρήσει.

Τι αναφέρει η νέα πληροφορία: Το γεγονός ότι ο Ντόρσεϊ είναι ανεβασμένος στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, σε σχέση με την regular season (άσχετα αν στο τελευταίο ματς με τη Μονακό κινήθηκε σε ρηχά νερά), είναι κάτι που βγάζει μάτι. Για αυτό και υπάρχει η πληροφορία ότι αν συνεχίσει έτσι μέχρι το φινάλε της σεζόν, ο Σάρας θα εισηγηθεί την παραμονή του. Γιατί η φετινή σεζόν ήταν, έτσι κι αλλιώς, δύσκολη για τους Τούρκους (με αλλαγή προπονητή κ.λπ.) και, μοιραία, επηρεάστηκαν κάποιοι παίκτες.

Μπορεί να μείνει ελεύθερος; Εδώ υπάρχει ένα κράμα από γεγονότα που έχουν ενδιαφέρον. Γιατί ναι μεν ο Σάρας αναγνωρίζει ότι ο Ντόρσεϊ είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, αλλά από την αρχή τής παρουσίας του στην Τουρκία δεν είχαν “κολλήσει”. Άρα αν η Φενέρ δεν περάσει από τη σειρά με τη Μονακό, πολύ περισσότερο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα, η Φενέρ θα ψάξει για άλλες λύσεις. Άρα, για την ώρα, είναι ρευστή η παραμονή του. Και λέμε για την ώρα, δηλαδή τώρα, γιατί έχει καταφέρει να ανατρέψει την αρνητική εικόνα. Πριν από 1,5-2 μήνες η πλάστιγγα περί αποχώρησης ήταν εμφανώς στο “Ναι”.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα ασχοληθούν με την περίπτωσή του; Αν ο Ντόρσεϊ είναι ελεύθερος, δεδομένα θα απασχολήσει και τους δύο. Γιατί, για παράδειγμα, μπορεί ο Μπαρτζώκας να μην τρελαίνεται για τον Ντόρσεϊ (ήταν στον Ολυμπιακό και τον άφησε να φύγει!), αλλά ο Τάιλερ έχει ελληνικό διαβατήριο. Και μπορεί εύκολα να κάνει τη δουλειά του Κάαναν, ίσως και με μεγαλύτερη συνέπεια αν βρεθεί σε ομάδα που τον πιστεύουν και του το δείχνουν. Στον Παναθηναϊκό; Εδώ τα πράγματα ίσως να είναι πιο ξεκάθαρα: Ο Αταμάν τον ήθελε στην Εφές κάποτε (άρα γιατί όχι στους Πράσινους;), ο Βιλντόζα μάλλον το καλοκαίρι θα φύγει από το ρόστερ, άρα γιατί να μην πάρει τη θέση του στα γκαρντ;

Με ποιο κασέ θα υπογράψει συμβόλαιο; Εδώ, ίσως, είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ρεπορτάζ: Η συμφωνία τού Τάιλερ με τη Φενέρ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 (είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο!) και προβλέπει αποδοχές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα πρώτης τάξης συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα, τυπικά για το ταβάνι που υπάρχει στη διοργάνωση, καθώς πάνω από αυτό λαμβάνουν αθλητές που είναι σούπερ απαραίτητοι στις ομάδες τους και όχι ρολίστες όπως ο Ντόρσεϊ (για παράδειγμα ο Μάικ Τζέιμς) ή που είναι δυσεύρετοι στη θέση τους (π.χ. ο Ταβάρες).

  Μπαρτζώκας: "Ευλογημένοι για Final Four - Δύο χρονιές χάσαμε με..." (Vid)

Παρόλα αυτά το περασμένο καλοκαίρι είχε υπάρξει προφορική συμφωνία τού παίκτη με τον Παναθηναϊκό στα 2 εκατ. ευρώ, άσχετα αν δεν προχώρησε ποτέ η έλευση του στην Ελλάδα γιατί η Φενέρ δεν ήθελε να τον αφήσει ελεύθερο. Παρόλα αυτά ο πεπειραμένος άσος ξέρει, πια, ότι μπορεί να βρει συμβόλαιο στα 2 εκατ. ευρώ και αυτό θα ζητήσει ως το επόμενο κασέ του. Θα το βρει στον Ολυμπιακό; Σχεδόν αδύνατο ο Μπαρτζώκας να του δώσει ακόμα και το 1,8 εκατ. ευρώ που παίρνει τώρα. Κάτω από 1,5 εκατ ευρώ θα προσφέρει. Θα το βρει στον Παναθηναϊκό; Οι Πράσινοι, το πολύ, να του προσφέρουν το 1,6 εκατ. ευρώ του Βιλντόζα (το περασμένο καλοκαίρι ήταν άλλα τα δεδομένα στο ρόστερ όταν του έδωσαν τα 2 εκατ. ευρώ).

Οπότε; Οπότε στα 28 του χρόνια ο Ντόρσεϊ αν θέλει να έρθει σε ένα περιβάλλον που το ξέρει καλά και τον εμπιστεύονται, στην Ελλάδα δηλαδή, θα πρέπει να ρίξει νερό στο κρασί του. Έχει κάνει καλά συμβόλαια μέχρι στιγμής στην καριέρα του, δεν του λείπουν τα λεφτά, οπότε αν θέλει να έρθει ξανά εδώ για να παίξει μπάσκετ, να βρει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδες που χτυπούν την πόρτα του Final 4, θα πρέπει να ρίξει το κασέ του σε αυτό που είναι υλοποιήσιμο για να πάρει… 

  ΕΠΟ: Και οι 14 της Super League 1… κομπλέ με την αδειοδότηση


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάει για… βόμβα ο ΠΑΟ – Έτοιμος να “κλέψει” τοπ παίκτη του Ολυμπιακού

 


Πηγή
 

Διαβάστε επίσης: