Ολυμπιακός: Νέος Ιμπόρα – "Δώρο" χαφ-ηγέτης από τον Βαλβέρδε


Ολυμπιακός: Νέος Ιμπόρα – “Δώρο” χαφ-ηγέτης από τον Βαλβέρδε



Αγωνιστικά θυμίζει πολύ τον Μπουχαλάκη, ωστόσο έχει εντυπωσιακό βιογραφικό και τελειώνει το συμβόλαιό του. Μοναδικό πρόβλημα η ηλικία…

Επανέρχεται, δύο χρόνια μετά, στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων το όνομα του Ντάνι Γκαρσία, καθώς ο 33χρονος Βάσκος χαφ, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, αποτελεί τον ορισμό του στόπερ μπροστά από την άμυνα.

Κλασικό 6άρι που κάνει συγκεκριμένες δουλειές στο γήπεδο, αλλά λόγω του Ερνέστο Βαλβέρδε και της ανανέωσης που κάνει στην ομάδα, δεν βρίσκει χρόνο συμμετοχής και, φυσικά, δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Το σημαντικό στην περίπτωση του Γκαρσία είναι ότι έχει αγωνιστεί 223 φορές με την Εϊμπάρ, υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, με τρία τέρματα και έξι ασίστ στη συγκομιδή του, και οι Πειραιώτες φαίνεται ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονος ότι δεν τον υπολογίζει ο Βαλβέρδε και, λόγω και της παρουσίας του Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου, να τον φέρουν στην Ελλάδα.

To πρόβλημα, βέβαια, είναι η ηλικία του, καθώς στα 34 ναι μεν δεν έχει χάσει την ποιότητά του, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να παρακολουθήσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις επιπέδου που έχει ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι Πειραιώτες έχουν ήδη στα χαφ τους τον Ιμπόρα. Εκτός αν ο τελυταιος δεν συνεχίσει και πάρει τη θέση του Γκαρσία.

  Σκόραρε με τον μηρό ο Αγιόθε Πέρεθ (ΒΙΝΤΕΟ)

“Ηγετικός στην Μπιλμπάο – Όπως ο Ρούμπεν Πέρεθ στον ΠΑΟ – Φέρνει σε Μπουχαλάκη”

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο-expert τού ισπανικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να μας κατατοπίσει καλύτερα για την περίπτωσή του.

“Αμυντικός χαφ είναι, 6άρι, ανασταλτικά δίνει περισσότερα, ηγετικός ήταν Μπιλμπάο. Ήταν αρκετά χρόνια στους βασικούς, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε ανανέωση. Δεν κάνει ούτε για εσωτερικός μέσος, ούτε για τίποτα, ειναι σαν τον Ρούμπεν Πέρεθ του Παναθηναϊκού αλλά όχι με τόσο δημιουργικά χαρακτηριστικά”, ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του για να γίνει πιο κατανοητή η εικόνα του;

“Πιο πολύ σε Μπουχαλάκη φέρνει, είναι παίκτης που δεν θα κάνει πολλά μέτρα, όχι πολλά πάνω-κάτω, αλλά είναι καλός ανασταλτικά. Ήταν στην Εϊμπάρ για πολλά χρόνια, πέρασε μια 4ετία-5ετία και στην Μπιλμπάο αλλά έχει κλείσει τον κύκλο του”.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Το… λάθος Τσιμίκα, πωλείται με 11 εκατ. – Νότιγχαμ και μετά Ολυμπιακό”!
 


Πηγή
  Θα… κουνήσει οριστικά σεντόνι η Αταλάντα (ΒΙΝΤΕΟ)
 

Διαβάστε επίσης: